Не знам,но сам можеш да видиш каъв контраст и ниво на черно е измерен на 2-та модела и какви оценки после е сложил след собственните си замервания!Тук не говорим,че се съмнява в други такива.
SONY XE 90-ANSI contrast ratio of 3,496:1.
Оценка-Contrast/Dynamic Range/Black Level-8
https://www.avforums.com/review/sony...v-review.13437
SAMSUNGks7000-ANSI contrast ratio of 3,140:1
Оценка-Contrast/Dynamic Range/Black Level-9
https://www.avforums.com/review/sams...v-review.12659
Този пост е редактиран от cable; 11-04-17 в 17:10.
След като пробвах по няколко пъти повечето настройки посочени в разни сайтове нищо не ми хареса достатъчно, на Дарко настройките при мен работят много зле.
Към момента съм оставил така KS /софтуер 1168/
Picture Mode: Movie
Backlight: 6
Brightness: 45
Contrast: 100
Sharpness: 45 /при високо качесто ако се сетя го намалявам/
Color: 50
Tint: G50/R50
Apply Picture Settings: All sources
Digital Clean View: Auto /високо качесто навсякъде го изключват аз разлика не намирим и го оставям така/
Auto Motion Plus: Off или Custom
Smart LED: Off
Film mode: Off
HDMI UHD Color: On
HDMI black level: Auto
Dynamic Contrast: Off
Color Tone: Warm 2
White Balance: стандартно 0 при 2p и 10p off
Gamma: -1
Color Space: Auto
-- Auto Motion Plus
Blur Reduction: 2
Judder Reduction: 2
LED Clear Motion: Off
- - - - - - - - - -
Този пост е редактиран от kajos; 15-04-17 в 00:32.
Samsung 55Q7F - test telewizora QLED
google превод Pl to Bg
С каква програма да си пренаредя списъка с канали? Не ми се занимава директно от менюто на телевизора...
http://www.samychan.com
Изпратено от моят HTC One с помощта на Tapatalk
Колеги, от скоро съм с 55KS8002 и видях, че има нова версия на софтуера: Текуща версия: 1152; Нова версия: 1168.
Въпросът ми е, да ъпдейтна ли тв-то или да остана на старата версия? Новата как се държи, създава ли някакви проблеми?
Благодаря!
Sent from my iPhone using Tapatalk
Аз ъпдейтнах моя 49KS7002 преди около 2 седмици и нямам никакви проблеми с 1168
Потвърждавам, най-накрая с версия 1168 мога да прехвърлям образа от телевизора на телефона (преди на 10 опита максимум 2-3 бяха успешни). За съжаление все още youtube приложението наслагва preview-то на клиповете един върху друг.
Този пост е редактиран от stenly; 14-04-17 в 21:57.
Благодаря ви, при първа възможност и аз ще го ъпдейтна. Да питам още нещо, днес забелязах, че задният капак леко се е отлепил отстрани в участък около 6-7 см, стои леко повдигнат, едва забележимо. Не виждам промяна в картината, на някой друг да му се е случвало? Има ли опасност разлепянето да нараства?
Sent from my iPhone using Tapatalk
Много хора се оплакваха от разлепване на задният капак. Явно двойнозалепващото тиксо не е било от най-качествените. При мен за сега все още няма драми и задният капак си е плътно прилепнал.
На 55 инчов екран вътре вече има 6 мушички. Откъде може да са влезли. ТВ е още в гаранция. Да го връщам ли в Румънско.
Sent from my Moto G Play using Tapatalk
През отворите за вентилация или решетките на тонколоните . А има и един супер модел с залепен с лепенка заден капак ! Ужас , от Самсунг са изперкали , то бива , ама са ... прекалили с хай-тек екстрите !
Може ли някой да каже телевизорите със смарт дистанционно от новите модели имат ли движещ се по екрана курсор , командван от дистанционното.