Значи купих си новия Nvidia Shield TV и в момента гледам с него. Купих го защото се водеше най-мощния и хубав андроид бокс и е единственото устройство от този тип подържащо HDR видео.
Като цяло мога да кажа, че е страхотна машинка и съм много доволен. Nvidia си поддържат продукта стабилно и постоянно добавят новости.
Ако някой го интересува нещо в тази връзка може да пита.
Иначе изтеглих няколко филма от нета които уж са HDR, но се оказа че тези филми са обработвани със софтуер, който е добавил HDR-а в последствие.
Резултата беше меко казано разочароващ. Това което гледах нямаше нищо общо с истинския HDR. Рилийзите бяха Maze Runner The Scorch Trials 2015 UltraHD BluRay 2160p HEVC BT2020 DTS-HD MA 7 1-HDLeader иAvatar PROPER 1080p VISIONPLUS_HDR_HEVC_10BITS_10K_NITS_BT2020-Kadzait24.
На Avatar цветовете нямах нищо общо с реалноста, а при Maze runner-а черното бе ужасно и при тъмните сцени имаше доста артефакти.
Сега гледам че има нови рилийзи на групата DDR, ще пробвам някой от тях и ще кажа.
В момента гледам 4к основно в Netflix, като качеството е супер. Също така плащам по 3 евро за Amazon Prime, но там освен The Grand Tour няма друга 4к продукция за България.
Всъщност съм доста разочарован от Амазон Прайм, те реално имат доста неща 4к, но не ги пускат в България. Странно е например, че сериалите Bosch и The Man In the High Castle ги има в 1080р, но в 4к ги няма въпреки че съществуват като вариант за останалите държави. За мен няма логика в тая работа, питах съпорта, а те само някакви рандом отговори и нищо съществено.