Обърках мястото.
Добър ден, извинявам се ако може да попитам последно ,че днес или утре ще ходя в техно да си го взема да попитам и за Телевизор Smart Android LED Sony Bravia, 49`` (123.2 cм), 49XE9005, 4K Ultra HD този телевизор че в емаг е 2482лв да ли ще видя разлика между двата и да ли си заслужава +500лв или кое е най доброто тв до 2500лв . Благодаря
Такива въпроси се задават в темата за избор, а тази е за собственици на модели от марката!!!
Спрямо 49MU7000 ? Да ще видиш.
- 49XE9005 има по-добър контраст от 5411:1, MU7000 - 4723 : 1
- 49XE9005 - 100Hz, 49MU7000 - 50Hz
(XE9 като motion, яркост, цветова гама, цветово пространство, равномерност на дисплея, градиенти и зрителен ъгъл е по-добър, брой приложения, по-малко отражателен дисплей, поддържани резолюции + 1080p @ 120Hz)
(MU7 е по-добър в настройките - фабричните и след калибрация, звук, дистанционно, Image Retention, Input Lag, )
We unbox the Samsung MU7000 (otherwise sold as the MU8000 in the USA) 4K HDR TV, and explain the picture settings in the user menu.
Interestingly, the [Brightness] control on 2017 Samsung TVs doesn't adjust the black level clipping point, but alters near-black gamma.
Our specific review sample was the 55-inch Samsung UE55MU7000.
source video:[youtube - hdtvtest.co.uk]
Този пост е редактиран от hristoslav2; 01-10-17 в 15:51.
- това е към плюсовете на Сони-топоддържани резолюции + 1080p @ 120Hz
Току що бях в техното и за моя радост 2 варианта бяха един до друг и реших че съмсунга ми покрива критериите освен 1 проблем само рекламата която вървеше беше футболен мач ими се стори че ръцете на футболистите "как да го кажа някак си засичат ли как точно да го кажа "защо е така и при 55 инча ли ще бъде така
Картината насича?
Може да е причинено от настройките за плавност, може и да е от материала.
При 55" заради 100Hz ще е малко по-плавно, но не и идеално.
Забелязвам, че и аз имам този насичащ проблем пру KS9002, когато сум спрял Motion Plus. Пускам го и надувам и двете настройки на макс(10ки), по клипа на Японката, тогава не се размазва картината. Но като гледам футбол отново се получава, много рядко но се получава. Забелязвам го най вече на Диемите и мачовете от БГ първенството. На мачовете от Вишата лига и ШЛ се мъча да го забележа, но го няма или поне не го виждам.
Какъв би могъл да е проблема?
Да пробвам ли с кабел да търся актуализации?
Студен рестарт няма смисъл, изключвах го на няколко пъти от контакт и всички кабели, тъй като ме нямаше у дома а бяха дъждовни дни.
а при сонито беше с 1 идеа по добре , защото можех да ги сравня един до друг ,но сонито излиза с 1000лв отгоре а пък на живо съмсунга ми хрс повече като дизайн и за това питам да ли ще се оправи този проблем според вас. Благодаря
След като си поиграх с настройките картината на MU7... се подобри значително, използвах настройките дадени в това ревю: http://flatpanelshd.com/review.php?s...&id=1506072650
Аз лично прлбвах всякакви настеойки за трептенето и резултат няма. Двете опции в Motion Plus са ми на 10 и така трептемето се получава много рядко!
KS9002
Не, това с размазването на картината го нямам.
Моят проблем е предимно на футбол и то към Диема спорт и БГ първенството. В другите мачове става много по-рядко.
Все еддно много бързо паузирам картимата и я пускам, мисля, че термина е Микро Шутър.
https://youtu.be/gTYjAQo8zVs
То в повечето случаи са виновни телевизиите и кабеларките , но все пак, както и преди съм писал, моите настройки са 10(9) за размазване и 3(4) за трептене ..., а и изключи оная глупост филм мод (оф, ауто1, ауто 2)
Toзи проблем за който говрите се нарича Micro-stutter. Това е микро заекването което прави телевизора през определено време (мисля, че само на 1080i). Това е всеобще проблем за всички Samsung телевизори. Ако се разтърсите по форумите (западни предимно) е изписано много за това! Оправяне няма. Някои потребители пък казват че при тях няма такова нещо. Аз лично при различните фърмуери които съм ползвал (ъпдейтите които идват периодично) липса на Micro-stutter никога не съм имал, но се е слувало по рядката му проява. Сега примерно го прави може би през 10 - 15 ... някога по често, някога по рядко, но и каквито настройки да направите в Motion Plus менюто..... за съжаление това няма да изчезне. Явно и от Samsung не могат да го оправят щом всички техни телевизори са така (или поне миналата и таз годишните).
Ако се включи на режим компютър без всякакви обработки на картината пак ли заеква.