Здравейте, искам да попитам,за следният проблем. Значи купих си "Втора ръка" от Човек.Телевизора е Бил ползван малко, по неговите думи, външно визията му е Перфектна и затова и го купих. 3D TV Samsung UE 46 F6500 SS. дълго време търсих точно подобен модел телевизор с Тънка метална рамка ,по-висок клас от "Старите Самсунзи".. след инсталирането и слагането на Модул за Каблена ТВ, работеше добре .И започна да прави Следният проблем няколко пъти :
-- По време на гледане на ТВ независимо на кой канал гледам,,Решавам да сменям от дистанционното някой друг с копчетата Нагоре,надолу и изведнъж ТВ се Само изклюва,все едно съм натиснал да се Изключи.,след което се Рестартира сам ,,тръгва и пресвятка няколко секудни,,Пауза и Пак се само изключва,..така 2 пъти направи и се Закрепи и тръгна
-- После пак веднъж,,,.след време,,незнам коллко може би седмица,,две...Пак гледам ТВ и решавам да УВеличавам Звука на телевизора....и пак Изведнъж се Рестартира..пак цък релето,рестарт..тръгва,,Пресвятка ЕКрана( дисплея) и пак Угасне,,пак рестарт,.това всичкото го прави сам..Нагала се да отида и да изключа от Контакта,..После след 10 тина минутки включвам и тръгва
Изчетох доста за "Проблемите" по Марката ТВ Самсунг,,прегледах му Електролитните Кондензатори,,Няма нито един НАДУТ,с перфекстна визия са
Четох че може да е от платката "Мain board" , най-вероятно Тунера нещо да прави проблем..разбрах че от Старият Собственик е Ползван на Сателитка..в Вилата му..
Успях с доса Усилия да намеря точно точният Модел на Платката с Процесора - Маin Board за модела BN94- 006223S ,с поръчка от Извън БГ..адски трудно да е са намери части за ТВ особено след Гаранция,,тука в Сервизите това ше кажат и така или иначе се стига до Оправяне С Платка.не се занимават с поправка
Искам да попитам,някой "Колега" който е Имал подобен проблем и да знае,От какво Става това "Рестартиране" точно като се Натискат Бутони на дистанционното и най-вече За сменяне на Канали и Увеличаване..
Искам да знам Какъв е Прпоблема..Разговарях с "Старият Собственик" на Тв,той се кълне,че при него Не е правил такива неща..че незнаел,разбира се аз Не му вярвам,,но Телевизора сега работи,но просто...В някой ден момент,,ако натисна някоя вечер Дистанционното и ще започне пак,,с това Рестартиране..Всякаква Информация ми е добре дошла,,Благодаря Предварително
А и да уточня Харесвам си Телевизора,,Вече както казах,съм му взел Платка Резервна,която струва 200 лв и НЕ мисля да го продавам,.Визията му е Перфектна,,Дизайна Също,,Няма нищо Общо с "Новите така наречени 4К" дето са ниско Бюджетни..Просто..
- - - - - - - - - -
Забравих да уточна,,Правих и Опит за "Ъпдейт" чух че някой модели Телевизори правели такива проблеми ако не са Ъпдейтнати,,,Няма налични Нови Ъпдейти за F series..стар е модела..