Страница 2 от 2 ПърваПърва 12
Резултати от 16 до 23 от общо 23

Здравейте,Проблем с Samsung UE 46 F6500 SSXG

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Junior Member
    Тук е от
    Mar 2020
    Живее в
    Стара Загора
    Мнения
    14
    #16

    Отговор: Здравейте,Проблем с Samsung UE 46 F6500 SSXG

    Да . Намерих една Антена от стар ТВ, дето прилича като на колите разгъва се и накрая на основата има кабелче с букса..закрепих я да не мърда и пуснах да сканира,..на "Ефирна" и за съжаление ми заби веднага още щом пуснах да сканира..явно нямам късмет..после пак тръгна и извърши пълно сканиране..и при натискане на менютата докато търсих да го настроя се рестартира...Лоша работа...вече го прави дори и като правя други неща с дистанционното...Как успя да се задържи цял месец без да прави проблема досега незнам...сега прави всеки ден..Според мен явно Има някакъв Елемент..я чип, я кондензатор,я нещо което е изгоряло и дава Натоварване и кара "Релето да Рестартира".. телевизора..несъм мн запознат но по усет...Ти какво би ми казвал..

    - - - - - - - - - -

    Исках да разбера по всички възможни начини Какъв е Проблема,,ИЗглежда е Нещо "Фабрично " незнам точно ...Преди да пристъпя към търсене на "Майстор" който да дойде и да ми смени Платката на ТВ....ще питам в един сервиз да видя какво е мнението им..Но лошото е че НЕжелаят да идват на Адрес...Лично аз съм скептичен и не бих искал да слагам телевизора в Кашони и да ходя да го нося..да стои по сервизи..Може да Откраднат нещо от него,,просто като знам какво е в България,да няма Доверие на никой човек
    Доколкото виждам...Платката се държи с 3 кабела от едната страна има 2 като Лентови и отдулу влиза един към другата платка - Т-кон..за която доста се говори също..
    Не вярвам да е толкова трудно да се Смени и без да се ходи в Сервиз,,,Несъм се занимавал с такова нещо,но според мен, един човек който работи това,,няма д аму е проблем да дойде и да свали капака наТВ и да се извадят внимателно Буксите ,те са като на дънните платки на ЛАп -топите мисля че "LDT букси " ли се казваха незнам точно,,

  2.  
     
  3. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна
    Мнения
    41,377
    #17

    Отговор: Здравейте,Проблем с Samsung UE 46 F6500 SSXG

    Платката може да я смениш и сам, но настройките в сервизното меню, трябва да ги направи сервизен техник.
    Говори с местният сервиз на Семсун и ако се съгласят, им го занеси заедно с новата платка. Процедурата ще им отнеме час.

  4. Junior Member
    Тук е от
    Mar 2020
    Живее в
    Стара Загора
    Мнения
    14
    #18

    Отговор: Здравейте,Проблем с Samsung UE 46 F6500 SSXG

    Oт Стара загора съм. в нашия град няма за съжаление Сервиз на Самсунг,..имаме един Стар Сервиз "Телевизионен Сервиз " Тодор Петров,дето се занимаваше с поправки,но вече няма читав сервиз...Незнам големите Вериги Магазини - Техномаркет, Технополис къде правят си изпращат Телевизори..ако знаеш някой където е Оторизиран за Самсунг...ще съм ти благодарен да знам като инфо.. сигурно ще трябва да ходя до друг Град...и ще трябва да се уговарям с тях предварително ,нещо такова..
    Добре де, тя самата Платка Резервната която имам нали е взета от друг Работещ Телевизор...като се монтира и тя си има Вкарани Фабрични настройки,,,би трябвало да тръгне веднага.. в смисъл какви Специални допълнителни настройки имаш в предвид да се прави от "сервизен работник обясни ми,,.ако може,

  5. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна
    Мнения
    41,377
    #19

    Отговор: Здравейте,Проблем с Samsung UE 46 F6500 SSXG

    Често в един и същи модел има слагани по два модела видеопанели с различни матрици - според това, което е налично в склада на асемблиращата фабрика.
    Настройките за картината при тях са различни и са фабрично запаметени в сервизното меню.
    Запиши си модела на панела - вижда се на етикетът залепен на гърба му(ще го видиш като свалиш задният капак на телевизора).

    Платката може и сам да я смениш. Ако след включване на телевизора, картината си е наред - няма да пипаш нищо.
    Но..ако има проблем с цветовете, трябва да се влезе в сервизното меню и там да се избере и запамети моделът панел, който е монтиран на телевизора.


    https://www.samsung.com/bg/support/service-center/
    ОТОРИЗИРАН СЕРВИЗЕН ЦЕНТЪР
    КК Сервиз
    Стара Загора, 0.9 km
    Адрес : кв. Железник - Техномаркет - Европа 2
    0800 11131
    http://www.kkservice.bg


    ОТОРИЗИРАН СЕРВИЗЕН ЦЕНТЪР
    Сервиз за Теб ООД
    Стара Загора, 1.27 km
    Адрес ул.Поп Минчо Кънчев 142, 6004
    0800 11131
    office@service4you.bg
    http://service4you.bg/
    Този пост е редактиран от hristoslav2; 06-03-20 в 19:23.

  6. Junior Member
    Тук е от
    Mar 2020
    Живее в
    Стара Загора
    Мнения
    14
    #20

    Отговор: Здравейте,Проблем с Samsung UE 46 F6500 SSXG

    Благодаря ти от Сърце. много помагаш с информацията. неможах да ти пиша по-рано,защото ходих да гледам на един познат ТВ и той е Самсунг и давал проблем..Ще сменя платката на моят при първа възможност, ше искам да дойде човек до вкъщи,.не искам да си нося ТВ на Сервиз,,да стои и да го прецакат или окрадат нещо...дал съм си последните пари за да го купя и ми е важен...Ще запиша модела на Панела..и ще видя как са нещата...Утре ми пристига Галваничният разделител и ще го монтирам да видя как ще е с него...Ще пиша пак,как са нещата..мисля да сменя платката след 20 Март..да мине Ретроградният Меккурий

  7. Senior Member
    Тук е от
    Sep 2005
    Мнения
    1,563
    #21

    Отговор: Здравейте,Проблем с Samsung UE 46 F6500 SSXG

    Цитат Първоначално публикувано от Petar Petrov74 Виж публикацията
    .Утре ми пристига Галваничният разделител и ще го монтирам да видя как ще е с него...Ще пиша пак,как са нещата..мисля да сменя платката след 20 Март..да мине Ретроградният Меккурий
    Какво очакваш да се промени с него щом и при стайна антена го прави. Има някакъв проблем със захранването на процесора.

  8.  
     
  9. Junior Member
    Тук е от
    Mar 2020
    Живее в
    Стара Загора
    Мнения
    14
    #22

    Отговор: Здравейте,Проблем с Samsung UE 46 F6500 SSXG

    Здравей espace да затова ще сменям платката с Процесора,...точно с колегара Hristoslav2 си писахме доста по-горе в постовете..и ще търся някой Майстор да дойде в къщи да я смени... Има 3 Конектора ( букси като на лап-топа) и не съм пипал, да не Прецакам Лентовият кабел..И се надявам с Другата Платка,,която намерих с голям зор,..да тръгне..дай Боже..Ще пиша..като извърща нещата..

  10. Junior Member
    Тук е от
    Mar 2020
    Живее в
    Стара Загора
    Мнения
    14
    #23

    Отговор: Здравейте,Проблем с Samsung UE 46 F6500 SSXG

    Здравейте,както обещах,ще напиша какво стана след Смяната на Платката..Много се радвам,че се получиха нещата.. нямах много спокойствие,защото незнах дали тази платка изобщо щеше да стане и че е "работеща".,но нещата станаха и ТВ тръгна..искам да споделя на други колеги,които имат Подобен Проблем като моя...ТВ им да "Прекъсва и да се Рестартира" просто изведнъж или после да не тръгва,,и да мига,,това обикновено е Проблем за съжаление и е Сериозен,,Отваряте и преглеждате "Захранващата Платка" и ако Кондензаторите особено Електролитните за 390 V, в Захранването,,трябва да са наред.Ако няма и нещо видимо и по някой Елемент от тази платка примерно "варистор" или друг по-малко волтов Кондензатор,в моя случай са 8 Кондензатора,,,значи Проблема ВИ е 100% в Основна Платка с Чипа..( което е и по-Скъпият вариант),..за съжаление и иска Подмяна на Платка..иначе няма как да стане ТВ,,,
    Благодаря на Всички Отзовали се на моят проблем,какво мога ще помогна..

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 2 от 2 ПърваПърва 12

Подобни теми

  1. Отговори: 10
    Последно: 09-05-16, 13:12
  2. Отговори: 4
    Последно: 22-03-16, 15:50
  3. Проблем с рамката на Samsung F6500
    От trans във форум Samsung телевизори
    Отговори: 3
    Последно: 31-01-15, 18:59
  4. Продавам SAMSUNG BD-F6500 Smart 3D Blu-ray & DVD Player
    От lubopiten във форум Продава
    Отговори: 2
    Последно: 20-06-13, 11:02
  5. Отговори: 3
    Последно: 09-05-13, 21:53

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе