Имаш изгорял зелен субпиксел, а не цял пиксел. Както си написал, няма да го забележиш при гледане от дистанция над 50 сантиметра.
Смяната с друга бройка няма да ти гарантира, че тя ще е идеална.
Имаш изгорял зелен субпиксел, а не цял пиксел. Както си написал, няма да го забележиш при гледане от дистанция над 50 сантиметра.
Смяната с друга бройка няма да ти гарантира, че тя ще е идеална.
Това го покрива гаранцията. Така, че ако решиш, можеш да потърсиш гаранционно обслужване през следващите две години. Сменят целия панел, без никакви проблеми. Колега от форума, вече мина по този път. Ако не се лъжа, по-късно, за същия проблем с новия панел, даже му смениха телевизора.
От както имам телевизора, поне един път на месеца си пускам този тест, за burn in https://www.youtube.com/watch?v=vvsw...&index=2&t=30s. Тази вечер, за първи път ми направи впечатление че на почти всички цветове, телевизора променяше нивата на осветеност. Абсолютно всеки път го гледам на изгасена лампа, и се взирам, но никога не бях забелязал някакви видими проблеми. Някой с този телевизор би ли споделил дали вижда някаква разлика в нивата на осветеност. Ако има значение, клипа го пускам от компютът към телевизора.
Същите цветни заливки, както и някои други модели ми стоят на флашката в ТВ бокса. Пускам ги от време на време, няма никаква видима промяна.
Забелязвам го след втория цвят от клипа и като гледам телевизора в горната част по средата. Днес е доста по слабо, но предполагам че защото влиза малко светлина през завесите, и не е толкова тъмно колкото вечер.
Кога ще е следващият ъпдейт? Някой да знае?
С коя версия сте? Аз съм с 1520 и от това което съм прочел няма смисъл да минавам на следващата.
Заслужава ли си да заменя S95B 55 инча,за s90c 65? Трябва да доплатя 1000лв, и по скоро това е въпроса. Заслужава ли си 1000лв отгоре за 10 инча повече,и видимо по добър ли е? Този S90C ми го предлага приятел, който го е закупил днес но му идва голям.
Изобщо не го мисли. Най-малкото заради размера. А отделно и самия тв трябва да е по-добър. Поне на хартия, дали ще усетиш разлика е друг въпрос.
https://www.rtings.com/tv/tools/comp...threshold=0.18
Идентични са и разлика в картината едва ли ще забележиш, просто и двата са много добри. Преценката ти според мен трябва да е базирана единствено заради 10-те инча повече
Сложете ги двата един до друг и пуснете съответното съдържание. Видиш ли нещо повече на 65', или което не се вижда на 55', сменяйте го Реален тест
Samsung S95B vs Pioneer KRP-500M https://www.youtube.com/watch?v=67pp...Competition%29
Разликата между 55" и 65" е голяма ! Много хора го подценяват " само 10" " но както каза колегата над мен, ако ги поставиш едно до друго..
S90C e по добрия телевизор, прекалено много проблеми имаше с S95B като първа генерация и бързото бълване на бройки в опит да хванал хайп вълната, харчеха се като топъл хляб и пазара се наводни с много с дефектни и криви телевизори. S90C уш трябва да е по добре инженерен и вече да е със втора генерация панели които са по добри но да 1000 лв не е малка разлика.
В еМАГ 65S90C е 2999 лв + 10 % отстъпка (чрез мобилното приложение ако добавил някой евтин HDMI кабел примерно, тъй като трябва да са два артикула в количката, ако все още тази оферта важи де, поне до края наминалата седмица ставаше)
Този пост е редактиран от AntrAcsA; 21-12-23 в 10:07.