Снимането на образа и качването му тук носи точно нулева информация.
Дори да се направи перфектна снимка, то всеки тук я гледа на различен дисплей, с различен браузър или програма.
Конкретно настройката на детайлите в тъмните и светлите участъци става лесно. Не ви трябват готови настройки защото те пряко зависят от осветеността на помещението ви. Отделно и разликите от панел до панел.
Зареждате една схема и настройвате гама, яркост и контраст.
Друг е въпроса, че тази настройка важи за конкретния източник и няма гаранция, че ще е подходяща за гледане от Netflix, HBO и тн.
ПП. Гледайки двете снимки на калибриран дисплей мога да кажа, че са ужасни, което е съвсем нормално предвид, че са снимани с телефона.
Достатъчно е да се направят 5 поредни снимки с телефона, но хващайки различни части от дисплея и фона да се види, че всяка снимка е различна.
При мен поне с настройките от това видео - https://www.youtube.com/watch?v=pyi8U4tYXV4
SDR, HDR и PS5 - всичко наистина изглежда по-добре, не е толкова жълто и бледо. Дори бялото копирах, за моите очи е по добре отколкото обикновените режими!
С настройките на изпанеца, картината беше добра. Но, пробвах настройките които сподели колегата tvbox, и сега съм наистина впечатлен. И при двата вина настройки, ми се струва че липсват детайли в тъмните сцени, но може би съм свикнал много с леда и това може да ме заблуждава . Опитайте с тези
SDR
Filmmaker Mode
Яркост: 35
Контраст: 35
Острота: 0
Цвят: 27
Red: R 50, G 50, B 50
Green: R 50, G 50, B 50
Blue: R 50, G 50, B 50
Yellow: R 50, G 14, B 50
Cyan: R 50, G 23, B 51
Magenta: R 52, G 50, B 50
Ще опитам и с твоите.
Сноши въведох ето тези и да ви кажа много ми допадат
Калибратор: L337Fool
CMS*
Red- R52 G62 B56
Green- R64 G66 B71
Blue - R63 G58 B55
Yellow- R48 G56 B64
Cyan- R67 G62 B61
Magenta- R59 G58 B55
В крайна сметка коя настройка дава 120 нита? Някой пишат контраст 45 и яркост 30, а други контраст 35 и яркост 35?
Oтново му се скапа S95 Oт марката трябва да му дадат 2-3 за резерва.
Вече се чудя дали да не опитам да удължа гаранцията на моя.
Хъмм, горе долу същия проблeм както при първия му телевизор.. възможно ли е нещo при стойката му за стена, там тя да прави мизерии на ТВ-то ? Може би не е добра идея S95B да се закача на стената ли...
Защото той за сега от 3-те телевизора, 100% от тях са с проблеми.
Този пост е редактиран от AntrAcsA; 18-02-23 в 21:51.
Първият му телевизор, го счупи дъщеря му с топката, поне той така каза. Моя е на стената от май месец, няма проблем.
Не знам за дъщеря му но, пак цветни линии се появяват в долния край... това имах в предвид че е подобен проблема. Може неговата стойка да ползва по дълги болтове ли, или самия модел стойка да разпределя тежастта така че да е пагобно за ТВ-то .. нямам и идея, просто е супер странно.
1-во му дефектно ТВ от преди 5 месеца vs 2-я дефектен S95B
My Samsung S95B OLED is BROKEN! NOT click bait!
Този пост е редактиран от AntrAcsA; 19-02-23 в 11:53.
Да. Дългите болтове, могат да скапят панела. Има много примери затова...