Само да допълня че при PC входа голяма част от процесите са изключени и недостъпни, докато при Игрова Конзола имаш повече опции.
Само да допълня че при PC входа голяма част от процесите са изключени и недостъпни, докато при Игрова Конзола имаш повече опции.
Конзолата е включена към hdmi на който пише Gaming отзад на телевизора. И проблем-а се появява само като включа game mode, ако спра game mode и играя няма проблем между звука и картината.
В настройките за съответния вход трябва да му се зададе име "РС" .
Отделно в настройките за звук би трябвало да има и за синхронизиране.
Като не забравяме и универсалното - по някое време просто изключваме тв от захранване (и с всичко друго разкачено от него) за 5-10 мин. - понякога се натрупват грешки (особено ако има свързан тунер за IPTV от кабеларка) и някоя функция спира да работи коректно.
Само да добавя относно лейблите за входовете, тъй като е важно и има огромна разлика във процесите и функциите на телевизора, сега забелязах че когато включа от " PC " към " Game Console " лага се увеличи значително до така степен че мога да го забележа на моят Q7F . Проблема е че няма вече HDR+ опция, а го ползвах постоянно, но отново разликата в лага е огромна, така че когато играя игри на РС-то най вероятно ще ползвам " РС " лейбъла, защото моят модел няма гейминг режим.
Нещо сте в грешка! Телевизора ви има гейм режим! To enable Game Mode, select 'External Device Manager' from the 'General' menu, and then select 'Game Mode Settings'. Set 'Game Mode' to 'On'. If you have a supported game console (currently PS4 or Xbox One) the TV will have an 'Auto' option; when enabled the TV will automatically enter game mode when a game is detected.
Не си го намерил - има при всички Самсунг ама е заврян в общи или нещо такова беше при старите модели.
Е за какво ти е това псевдо ХДР? То като искаш ПС5 също може да обръща всяка не ХДР игра в ХДР... ама за мен няма смисъл - най-добре си е както е нативно играта.
"HDR+" го има и при SDR режим, имаше повече опции за настройки на гамата всички изглежда по ... контрастно (по добро черно) и естествено ! Експериментирах доста, със и без него.. определено с него ми допадаше повече, Самсунг са хвърлили много сили явно калибровката на този режим, но при Q7F SDR е МНОГО по наситен и контрастен всеки HDR (мисля че същото забелязвам и при Q95T), като цяло Samsung с това са известни , че имат страхотен SDR... така че сега с този гейминг режим ми идва идеален ! Супер ярък е и при SDR, наситени цветове макар че не са много естествени, и яснота на изображението, така че още веднъж ти благодаря че ме накара да се поровя
Този пост е редактиран от AntrAcsA; 03-01-24 в 01:07.
Днес мина поредния автоматичен ъпдейт и както винаги не е ясно какво точно се актуализира. Поне мина гладко...да се надяваме че няма да има проблеми и в бъдеще.
Този линк имаш ли го? Тук са описани всички промени, но все още юлския ъпдейт го няма въведен. Ще почакаме и ще видим какво е новото.
https://eu.community.samsung.com/t5/...y/td-p/1846870
Благодаря за линка!
Направи ми впечатление, че може да се премахнат разни там Нетфликси, Диснита и т.н. които са асоциирани с бутоните. Преди май не можеше, но в интерес на истината отдавна не съм проверявал.
Сега като натиснеш бутона примерно за Нетфликс, те вкарва директно да го инсталираш. една идея е по-удобно, защото веднага може да се върнеш към телевизията, а преди трябва да чакаш да се зареди...
Толкова са ми отвратителни тези маркетинг бутони и така ги мразя, че няма накъде повече...ако мислеха за клиента щяха да са поне програмируеми.
Естествено че мислят за клиента - как да го оскубят повече!
Тези бутони, предполагам, че доставчиците на съдържание си ги плащат на производителя?
Зависи кой е клиента. Аз гледам основно стрийминг платформи и спорт. Имам бутон за ТВ и отделни за платформите, които ме устройват.