Страница 4 от 6 ПърваПърва ... 23456 ПоследноПоследно
Резултати от 46 до 60 от общо 87
Like Tree23Одобрявам

Samsung QN90B Настройки, коментари и отзиви

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Junior Member
    Тук е от
    Jul 2016

Отговор: Samsung QN90B Настройки, коментари и отзиви

Цитат Първоначално публикувано от jiv79 Виж публикацията
    Привет на всички,сдобих се с 55QN95B , чудесен софтуер,бърз като листваш из менютата,приложенията се отварят бързо и работят добре.Но нещо не мога да докарам картината бе мама му стара ,на режим ТВ все са ми едни неадекватни лицата на хората а при тъмни сцени съвсем не ми харесва.Пробвах няколко пъти калибрацията през смартфон,всеки път различна картина докарва.Идвам от Sony 42W805 , ясно че е по-малкък и картината се различава заради това,но някакси е по-адекватна цветово пък и преди години като го купих и си заспа и не се сещам да съм правил кой знае какви настройки. Дайте акъл,някакви настройки готови от някой да ползвам?
    Най-важното е както е казал колегата tvbox преди мен да изключиш всички еко и автоматични подобрения на картината. Много е важно функцията Clarity(На български не знам как е, защото използвам менюто на английски) да е off. И аз като теб дадох 5 бона за тв и преди да ги махна тези настройки си мислех да го връщам даже. Сега всичко е много добре - изключвам SD каналите, защото при тях няма какво да ти помогне да изглеждат добре - даже диемите в 4к са доста прилични и мазнички за гледане. Най-голямо удоволствие ще изпиташ ако пуснеш PS 5 и включиш игра поддържаща 120хц - God of War Ragnarok .
    Със здраве да си го ползваш телевизорчето

2.  

3. Novice
    Тук е от
    Nov 2018

Благодаря Ви много пичове.Изключих както ми казахте всички еко функции,също и адаптивната яркост и сега нещата наистина продобиха дооста по-добър вид.Най ми харесва на filmmaker ,но променям warm2 на warm1 щото повече ми харесва.Малко се разочаровах ,че този клауд гейминг xbox gaming hub,който толкова рекламираха с този ТВ дефакто не работи за Европа ,ама нейсе......туй да му е кусура.

4. Member
    Тук е от
    Apr 2020

Здравейте, според вас заслужава ли си смяната на тв от Sony 55x9005f със samsung qn90b . Става въпрос за смесено гледане на футбол, малко филми и тв предавания. Гледам ,че е емаг е на цена 1700 лв и се чудя дали да го взема.

5. Senior Member Аватара на sony 1
    Тук е от
    Dec 2016

Заслужава си за мен, основната разлика е, че е mini led подсветка и на тъмно ще е по добре. Отделно има 2.1 HDMI. Sony XF90 е 2018г. и малко е пооизостанал.
    AntrAcsA одобрява това.

6. Senior Member Аватара на AntrAcsA
    Тук е от
    Jul 2014

Цитат Първоначално публикувано от sony 1 Виж публикацията
    Заслужава си за мен, основната разлика е, че е mini led подсветка и на тъмно ще е по добре. Отделно има 2.1 HDMI. Sony XF90 е 2018г. и малко е пооизостанал.
    +1
    Подкрепям ! Много по ярък контрастен е QN90B, както каза 120hz + HDMI 2.1 и то 4 на брой, също така ако правиш ъпдейт/ъпгрейд, ако помещението и бюджета позволява винаги е по добре да увеличиш и размера.
    sony 1 одобрява това.

7. Member
    Тук е от
    Apr 2020

Благодаря, поръчах го. По принцип не играя игри, ще се поолзва за смесено гледане на телевизия. Имам и един samsung 55au9072, който се позва като втори телевизор от време на време и вади доста прилична картина. Сега се чудя кой от двата да пусна за продажба. sony 55x9005f или samsung ue-55au9072?!!

8.  

9. Senior Member Аватара на AntrAcsA
    Тук е от
    Jul 2014

Цитат Първоначално публикувано от TOPALOV212 Виж публикацията
    Благодаря, поръчах го. По принцип не играя игри, ще се поолзва за смесено гледане на телевизия. Имам и един samsung 55au9072, който се позва като втори телевизор от време на време и вади доста прилична картина. Сега се чудя кой от двата да пусна за продажба. sony 55x9005f или samsung ue-55au9072?!!
    Остави си Сонито, по ярък е от AU9000, от това което виждам като информация е с XR чип, което значи че има прилична обработка на изображенията и движенията, а и мисля че е с Андроид, добре е да имаш един андроид телевизор под ръка, за всеки случай !

10. Member
    Тук е от
    Apr 2020

Благодаря за съвета. Да разбирам,
    че Сонито е по-добро от Самсунга като картина. Мисля, че и Самсунга ще го продам по-лесно, защото е в гарнция още.
    Този пост е редактиран от TOPALOV212; 09-10-23 в 22:13.

11. Member
    Тук е от
    Jun 2010
    Живее в
    Burgas

Самсунга в този случай е по ниска серия, така че него продавате. Тази серия която имате е по ниска от q60. Иначе сега този който купувате, може да се каже че е висок клас.

12. Member
    Тук е от
    Apr 2020

Здравейте ,
    Някой знае ли защо като влезеш в меню в частта актуализация ми казва ,че функцията не е налична. ?

13. Senior Member Аватара на sony 1
    Тук е от
    Dec 2016

Интернет включил ли си му

14.  

15. Member
    Тук е от
    Apr 2020

Да. Оправих го. Трябва да се влезне пред тв приемник, а аз гледам през приложение на нетсърф. Сега е наред всичко

16. lrn
    lrn е офлайн
    Member
    Тук е от
    Sep 2006

Този телевизор за разлика от другия, който е от 2018г., много често се "разкача" от Wi-Fi мрежата и излиза предложение за решаване на неизправности. Натискаш бутона и хоп закача се. Е пита се в задачата след като се е разкачил, толкова ли му е трудно да се закачи автоматично?
    Да няма по менютата някакъв чек, с който да му кажеш това да го прави автоматично?

17. Novice
    Тук е от
    Dec 2023

Здравейте, някои ако може да съдейства. При включване на PS5 към Samsung QN90C и пускане на game mode има разлика между звука и картината от около половин секунда. Виждаш действието и след 0.5 секунди се чува и звука. Като спра game mode-a и си го пусна на стандартния режим "Филм" който използвам го няма този проблем. Някаква идея как да го разреша?

18. Senior Member Аватара на svetlio1
    Тук е от
    Oct 2008

Като за начало съответния вход е обозначен като "PC" - при Самсунг (по спомен) беше почти задължително за връзка с компютри и конзоли.
    Отделно от това мисля имаше и настройки за синхронизиране на звука .

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 4 от 6 ПърваПърва ... 23456 ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Samsung S95B QD-OLED - Нстройки и Коментари
    От tvbox във форум Samsung телевизори
    Отговори: 451
    Последно: 12-04-24, 20:05
  2. Първи ревюта на QN90B и QN95B
    От tvbox във форум Samsung телевизори
    Отговори: 27
    Последно: 19-05-22, 09:28
  3. Отговори: 2
    Последно: 22-10-15, 15:58
  4. SAMSUNG 2009 LCD TV (Новите модели) - Мнения, коментари
    От ПешоТанка във форум Samsung телевизори
    Отговори: 207
    Последно: 15-09-09, 13:56
  5. Haier HSU-12RE03/R2 - отзиви и коментари
    От mitkos1 във форум Климатици Haier
    Отговори: 5
    Последно: 14-07-08, 22:23

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе