Незнам - най-добре отиди в някой сервиз и попитай техниците.Първоначално публикувано от pavlin84
Вероятно ще може да се промени регионалното предназначение на модела в сервизното меню - от там ще ти даде възможност за ръчни настройки.
26'' и по-малко
32''
37''
40''
42''
46''
52''
60''
65''
70''
80''
Незнам - най-добре отиди в някой сервиз и попитай техниците.Първоначално публикувано от pavlin84
Вероятно ще може да се промени регионалното предназначение на модела в сервизното меню - от там ще ти даде възможност за ръчни настройки.
Много красив модел...Първоначално публикувано от hristoslav2
Снощи влязох в сервизното меню на телевизора, но не успях да направя много само смених буквата за региона. Мога да я сменям 811E/R/S, но това явно е само идентификация защото промените не влияят на нищо. Все пак са 21 страници с опции и не знам дали трябва да търся някакъв код с който да променя честотния диапазон. В края на операцията ми показва един екран със спецификация на телевизора, BOOT, Software, тип на матрицата, където мога да видя какво съм променил. Ако някой знае какъв код да търся или някакво съкращение да пише, че хич не ми се бара на сляпо.
тук има примерно сервизно меню (прилича на моето с леки изключения):
http://www.scribd.com/doc/58844693/7...Repair-Guide-1
здр
защо LED телевизор SHARP LC-52LE820EV цена: 3894.00лв.
е по-скъп отДисплей:
•Диагонал на екрана: 52" (132 cm)
•Резолюция на екрана: 1920 x 1080 x 4 пиксели
•HD технология HD TV 1080p
•Формат на екрана: 16:9
•Яркост: 450 кд/м2
•Контраст: 6 000 000:1
•Зрителен ъгъл: X: 176° В: 176°
•Време за реакция: 4 ms
•Ниско потребление на енергия
•RGBY X-Gen панел с UV²A
• 10-битов процесор за цветове
• Тип на процесора Brilliant
• LED подсветка на панела
• Енерго спестяващ режим в Stand-by режим
• Дигитален комбиниран филтър
• Честота за смяна на кадрите, 100Hz
Тунери :
•Аналогов ТВ-тунер
• Приемани системи: PAL-B/G, D/K, I, SECAM-B/G, D/K, L/L
•Цифрови DVB-T, DVB-C тунери
• Приемани системи: SDTV, HDTV (MPEG4, H.264)
•Използвани системи на цвета NTSC (AV In) / PAL / SECAM
•Автоматическа сортировка на каналите
• Брой канали аналогов тунер: 99
•Брой канали цифров тунер: 999
3D LCD LED Quattron телевизор Sharp LC-52LE830E цена: 3699.00лв.
който е 3D има и сат. тунер по нов модел 200 Hz и т. н.Дисплей:
•Диагонал на екрана: 52" (132 cm)
•Технология на панела 3D HD X-Gen с UV²A
•Резолюция на екрана: 1920 x 1080 x 4 пиксели
•HD технология HD TV 1080p
•Формат на екрана: 16:9
•Контраст: 6 000 000:1
•Зрителен ъгъл: X: 176° В: 176°
•Време за реакция: 6 ms
•Ниско потребление на енергия
•RGBY X-Gen панел с UV²A
• LED подсветка на панела
• Енерго спестяващ режим в Stand-by режим
• Дигитален комбиниран филтър
• Честота за смяна на кадрите 200Hz
Тунери :
•WiFi - AQUOS NET +
•Аналогов ТВ-тунер
• Приемани системи: PAL-B/G, D/K, I, SECAM-B/G, D/K, L/L
•Цифрови DVB-S,DVB-S2, DVB-T, DVB-C тунери
• Приемани системи: SDTV, HDTV (MPEG4, H.264)
•Използвани системи на цвета NTSC (AV In) / PAL / SECAM
•Автоматическа сортировка на каналите
• Брой канали аналогов тунер: 99
•Брой канали цифров тунер: 999
И къде го видя ?Първоначално публикувано от Kendo
Това сервизно меню е за американските модели -завършват на -U. Европейските завършват на - Е.Първоначално публикувано от pavlin84
Преди да променяш каквото и да е, се консултирай с някой сервизен техник.
SHARP LC-52LE820EV модел 2010гПървоначално публикувано от maxim7
Sharp LC-52LE830E модел 2011г
Цената зависи от това при какъв курс на евро/долар и какво количество от модела е закупено от вносителя.
привет hristoslav2 , и се радвам че си тук
това би изравнило разликата в цената от тези 200-250 лева, но основния въпрос си оставаКод:Цитат на: maxim7 в Днес в 16:42 здр защо LED телевизор SHARP LC-52LE820EV цена: 3894.00лв.е по-скъп от 3D LCD LED Quattron телевизор Sharp LC-52LE830E цена: 3699.00лв.който е 3D има и сат. тунер по нов модел 200 Hz и т. н. SHARP LC-52LE820EV модел 2010г Sharp LC-52LE830E модел 2011г Цената зависи от това при какъв курс на евро/долар и какво количество от модела е закупено от вносителя.
или зададен по друг начин
с какво превъзхожда по стария модел за да гони цената на 3D модела,освен че е спечелил награда 2010-2011
на EISA
С нищо, дори новият модел има по-добри заводски настройки на цветовете.Първоначално публикувано от maxim7
http://www.sharp.de/cps/rde/xchg/de/...LE830E&cat=111
надявах се да знаеш нещо повече по въпроса, а да те питам това за 3D
остава ли в сила за колкото по-голям диагонал толкова по ефектно или
не си слагал цайсите като мен или е мазало
всичко гот бро
Слагал съм очилата на два модела на Шарп /в мол Варна отдясно на магазина в една тъмна ниша има изложен LC60LE925E - с един клип сниман в аквариум/.
Естествено, че за 3D колкото по-голям е диагонала, толкова е по ефектно.
Ами поразрових се и...Първоначално публикувано от hristoslav2
http://www.avcesar.com/source/actu/7...rev_010139.jpg
Ако е това - за мен това е перфектния дизайн за телевизор.
Всъщност кога могат да се очакват модели 2012 при официалния вносител на Шарп за България, интересувам се дали ще има някой нов 40 инчов модел...
Вече съм горд собственик на Sharp LC-46LE830E. Взех го от Интерсервиз Узунови, като младежите бяха много любезни. Дори при доставката самия управител ми сглоби стойката. В момента се темперира, но нямам търпение да го разцъкам. Взех и 2 чифта очила и един плейстейшън 3, като ми е любопитно 3д на играта Uncharted 3За телевизията ще трябва да чакам тези от Близу(кой знае колко) да ми донесат Кам модул и окабелят и ще пиша за отзиви
![]()
Честито !
Чакаме отзиви.
П.П. С "лъскав" панел ли е и има ли PIP ?
ЧеститоПървоначално публикувано от bobyjuvefan
добре си се окомплектовал. Очилата на каква цена ги взе ?
Очилата са AN-3DG20-B и ми твърдяха че струват по 200 лева бройката, защото са новия модел, който е без батерии а са зареждат в юзб-то на телевизора или компютър. Но на мен ми ги дадоха като подарък плюс допълнителна остъпка от ценатаНа товарителницата пише, че са доставени от Австрия. Младежите от магазина се кълнат, че тъй като е топ модела на тази година, си е сглобяван в Япония. Както и че матрицата му е UV2A, също така, казаха, че Шарп ще продължи да прави матрици за собствените си телевизори дори и на 40 и 46 инчовите модели от серията Куатрон, противно на излезлата в средата на годината информация, че ще поставят собствени матрици само в модели по-големи от 52 инча. Панела е лъскав, само най долната част леко сивее, но много по-малко от на снимките в интернет.
Сглобен е в Полша....в Япония само са произведени преобладаващата част от компонетите.Първоначално публикувано от bobyjuvefan
Цена на очилата у нас /249лева/
http://www.technomarket.bg/products/...sharp-an3dg20b
и по света
http://www.amazon.com/Sharp-AN3DG20B.../dp/B005JABSB6
http://www.sharp.eu/cps/rde/xchg/no/...3DG20B&cat=111