Страница 103 от 119 ПърваПърва ... 5393101102103104105113 ... ПоследноПоследно
Резултати от 1,531 до 1,545 от общо 1776

Sony - LCD / Faq - на първа страница ,обсъждане ,мнения

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

1. Тук е от
    Sep 2010

Re:Sony - LCD / Faq - на първа страница ,обсъждане ,мнения

Мерси, но много, много не ми стана ясно, затова исках някой, който знае да ми каже в прав текст ... това наистина ли става с картите на Булсатком, защото попринцип се води, че от всички оператори, само при Булсатком не става да използваш тунера на телевизора, или това не важи за този DVB-S2 тунер ? Затова ако може някой да хвърли малко светлина по въпроса.

Защото ако реално става, то няма да имам нужда от HD приемник и така картината ще е добра, след като няма да минава през техните аналогови приемници.

2.  

3. Moderator
    Тук е от
    Aug 2006

DVB-S2 тунера е с който се гледа Булсат и го има във HD приемниците им.
    За да гледаш обаче трябва да имаш от картите им с Irdeto, които са рядкост. Стандартните им са друг тип, който не се поддържа от телевизора защото няма нужните модули за него.

4. Тук е от
    Sep 2010

Е, значи е сложна работата и едва ли не няма как да стане, така ли да го разбирам ? Карта май няма как да си намеря, надали ще ми дадат от Буластком такава, пък ще иска сигурно бая настройки и занимавки.

В този случай не е ли по-добре да се вземе EX500 и евентуално да си сменя приемника с HD такъв, който има HDMI, отколкото да взимам EX508, след като реално трудно ще мога да ползвам тунера му ?

5. Member Аватара на maxim7
    Тук е от
    Apr 2010
    Живее в
    някъде по млечния път

най -елементно е да питаш оператора на була ,дали операторската карта ще
    сработи в IRDETO modul ,за твоето SONY EX508,те знаят отговора,или може да ти препоръчат подобен .при условие че неможе да се извади този който ползуваш в момента с картата.

6. Senior Member Аватара на svetlio1
    Тук е от
    Oct 2008

Взимай 508 ,един DVB-S2 тунер никога не е излишен- пък и само 100лв - най-евтиния ХД сат.ресивър е около 150лв -пак си на сметка.

7. Тук е от
    Sep 2010

То хубаво има такъв сат. тунер, но реално ще може ли да се ползва безпроблемно? Трябва да искам Ирдето карта ли или какво ? И после как стават самите настройки ? Също така качеството ще е добро, ако се ползва този тунер, нали ?

Просто имам чувството, че цялата система е малко сложна и имам чувството, че накрая пак ще се ползва приемника, нищо, че телевизора си има сат. тунер.

8.  

9. Тук е от
    Apr 2006

За всички имащи проблеми с грешка с 10 премигвания:
    От менюто "Цифрова настройка" -> "Техническа настройка" изключете "Обновяване на системата"
    Надявам се, с това да съм ви помогнал.

10. Senior Member Аватара на svetlio1
    Тук е от
    Oct 2008

Цитат Първоначално публикувано от Blazer
    То хубаво има такъв сат. тунер, но реално ще може ли да се ползва безпроблемно? Трябва да искам Ирдето карта ли или какво ? И после как стават самите настройки ? Също така качеството ще е добро, ако се ползва този тунер, нали ?

Просто имам чувството, че цялата система е малко сложна и имам чувството, че накрая пак ще се ползва приемника, нищо, че телевизора си има сат. тунер.
    Да не мислиш ,че настройването на чудните ни кабеларки е по лесно -на повечето ще трябва ръчно да въвеждаш честотите за сканиране една по една ,защото не спазват никакви стандарти и автоматичното сканиране не винаги се получава.А както ти казах -сат. тунер никога няма да ти е излишен ,ирдето карти се намират и по провинциални офиси ивтора ръка ,а настройката не е по-трудна от тая за кабелния тунер, даже в повечето случаи автоматично то сканиране ще ти е достатъчно и винаги имаш свободата да врътнеш антената на друг спътник и да хванеш каквото те интересува.Аз това лято си гледах световното по немските АРДХД и ЦДФХД с перфектно ХД качество и без досадите коментари на Петела.

11. Тук е от
    Sep 2010

Не знам дали си разбрал, но аз съм на Булсатком, така че не знам там как ще са настройките и дали ще мога да си въртя антената за да видя някой друг HD канал как предава ? Мисля си, че не, защото така пък ще загубя честотата на Булсатком.

Да не говорим че незнам си какво ще трябва да направя за да мога да пъхна директно картата на Булсатком в този тунер, предполагам, че няма да става директно.

Така че малко сложно става ...

12. Senior Member Аватара на svetlio1
    Тук е от
    Oct 2008

Нали затова ти казах ,че настройките не се различават от тези за кабелна-и при кабелна и при Булсат /като вземеш Ирдето карта/ си вземаш конакс модул ,в който поставя картата и след това в ТВ ,само че когато имаш и сат. тунер в ТВ не си вързан само за кабелния оператор и да зависиш от неговите прищевки и некадърност /питай пловдивчани къде гледаха финала на световното по футбол.../, а имаш свободата да си боднеш ,ако искаш ,и10 сат. антени и да си гледаш ,каквото искаш. Не се плаши толкова ,както ти казах, дори и да си на кабелна тв ,допълнителния сат.тунер е предимство,което имат много малко от продаваните в България ТВ.

13. Moderator
    Тук е от
    Nov 2006

Една поправка - за Булсат трябва Irdeto CA модул

14.  

15. nkd
    nkd е офлайн
    Senior Member
    Тук е от
    Jun 2009

И то само за тези с карта на Ирдето ,защото за карти с другото кодиране Bulkript , което го дават в момента нямаше СА Модул.

16. Senior Member Аватара на svetlio1
    Тук е от
    Oct 2008

Да де ,въпроса беше да му обясним ,че принципа е почти същия. А същото се отнася и за КТ Скат и други ,като тях, които ползват Грифин и Булкрипт- пак нямаш модул и трябва да си с техните делтички.Ирдето карти все още се намират ,а има и доста "втора ръка"

17. Тук е от
    Sep 2010

Нещо не ми е много ясно, но все пак ... значи няма как Булсатком-ска карта (каквато и да е тя) да я пъхна директно във вградения тунер на EX508, така ли ?

Излиза, че освен да се търси някаква незнам си каква карта (която ми е много чудно как ще се програмира да чете съответния пакет на Булсатком, след като не я взимам от тях), трябва да се взима и някаква приставка/модул за тази карта, чрез която да я пъхна вече в тунера на телевизора ... това не стига, че оскъпява всичко с над 100 лв., ами и реално няма кой и да се занимава.

Като че ли варианта със замяна на стандартния приемник и 58 лв. за HD такъв иглежда по-безпроблемен и "удобен".

18. Moderator
    Тук е от
    Aug 2006

Не е по-безпроблемен и не е по-удобен.
    Булсат имат 2 вида карти. Обаждаш се и питаш дали могат да ти дадат Irdeto. Провери дали и сегашната ти не е такава.
    Намериш ли такава карта всичко ще е наред. Само ти трябва и допълнителен Irdeto CI модул за телевизора, в който слагаш картата и тогава цялото това в телевизора.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. Отговори: 44
    Последно: 20-05-24, 18:12
  2. Blu-Ray Player Sony / FAQ - на първа страница ,обсъждане ,мнения
    От hristoslav2 във форум Blu-ray и DVD плейъри и рекордери
    Отговори: 16
    Последно: 07-01-15, 09:01
  3. Sony док станции / FAQ на първа страница, мнения, обсъждане
    От hristoslav2 във форум Mp3 плеъри, слушалки
    Отговори: 0
    Последно: 27-11-12, 20:34
  4. Sony Home Theater System / FAQ - на първа страница, обсъждане, мнения
    От hristoslav2 във форум Системи за домашно кино, плеъри и HTPC
    Отговори: 0
    Последно: 10-11-12, 16:10
  5. Отговори: 1378
    Последно: 04-05-12, 14:14

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе