Добре, мерси.
Айде някой, който знае отговора на моето питане относно субтитрите да отговори, все някой трябва да знае.
Добре, мерси.
Айде някой, който знае отговора на моето питане относно субтитрите да отговори, все някой трябва да знае.
Blazer, това са моите настройки:
SD
Picture Mode- Custom
Backlight-3
Contrast- 96
Brightness- 50
Color- 52
Hue- 0
Color Temp- Warm2
Sharpness- 2
Noise Reduction- Off
MPG Noise Red- Off
MotionFlow- Standard
Film Mode - 2
Advanced Settings
Adv Contrast Enhancer- Off
Black Corrector- Off
Gamma- 0
Auto Light Limiter - off
Clear White- Off
Live Color- Off
White Balance
RGain -5
GGain -3
BGain -1
RBias +1
GBias 0
BBias +9
HD
Graphics
Backlight- 3
Contrast- 90
Brightness- 50
Color- 50
Hue- 0
Color Temp Warm 2
Noise reduction Off
Sharpness Min
Motionflow off
Film mode off
Advanced Settings
Adv Contrast Enhancer- Off
Black Corrector- Off
Gamma- 0
Auto Light Limiter - off
Clear White- Off
Live Color- Off
White Balance
R-Gain -1
G-Gain -1
B-Gain -2
R-Bias 0
G-Bias +1
B-Bias -3
Пробвах настойките, които ми даде @soon, а също и тези на @Momchil за SD и на първо време ми се вижда едно по-тъмно, по-бледо и като мъгляво едно такова, картината е малко като "убита", веднага след него като дам на Стандарт, картината стои по-ярка ...
Ще го оставя малко така окото да посвикне, но незнам, не съм убеден, че това е най-реалното и най-доброто.
Спрямо Стандарт няма как да не е по-вярно и добро. Дай си малко време да свикнеш.
Еми няма, ама има, определено не е по-добро и реално, ще се наглася още явно.
@lazarus18, нещо да кажеш по въпроса със субтитрите ? Все някой трябва да знае ...
Ако ползваш фабричните стойности на режим Стандарт това значи, че имаш температура на бялото към 10000К. При стандарт за "реалност" от 6500К значи цветовете са по-студени и избиващи към синьо.
При Сони последните няколко години единствено режим Warm2 се доближава до истината. С нужното оборудване то може да се изглади още.
Това дали на теб ти се харесва или не вече е друг въпрос. При положение, че поне половината потребители си държат телевизорите в режим Динамичен и му се радват, няма да се учудя, че и Стандарт може да се нрави на някой.
То не е въпрос само на харесване, а отчетливо си се вижда, че това не е реално и е прекалено "потисното" и бледо.
За проблема ми със субтитрите ще помогнеш ли с нещо ?
За субтитрите не знам какво се поддържа. Потърси в книжката какво пише.
За настройките може да ти се вижа бледо ако използваните настройки са за гледане на тъмно, а ти гледаш на светло.
На EX700 се четат srt субтитри или поне на филма който изтеглих „Resident.Evil.Afterlife.R5.LINE.XviD-TWiZTED„.
Blazer, преди малко направих проба. Субтитрите се четат и при мен. Нямам никакви проблеми.
Изтеглих този файл за пробата: Smallville.S10E04.HDTV.XviD-2HD.avi
Оправих се със субтитрите, проблема е бил, че точно на този филм името на .avi файла и това на .srt файла бяха различни и явно затова не ми ги е показвало. Вече си ги има, но са много ситни и стоят на един сив фон, получава се нещо като сиво прозорче, в което се разполагат малки и тънки букви от субтитрите, т.е. не стават за четене, това попринцип може ли да се оправи или си е от самите субтитри ? Защото ако реално на всеки филм или сериал субтитрите са такива, то те не става за четене.
А относно настойките на картината някой ще може ли да помага пак ? Т.е. да каже кое да пипна и кое е добре да си оставя така, защото с настойките, които @Momchil ми даде, картината е като през мъгла, както вече горе споменах.![]()
Такива са субтитрите. Мисля, че стана дума, че плеъра на Сони и куц.
За настройките се опитай да увеличиш настройката на Контраст и евентуално гама.
Blazer, не очаквай чудеса, това не е CRT телевизор. Просто си свикнал на по-ярка картина и затова ти е терсене. Поиграй си с контраста и гамата, както те посъветва Лазарус, също и с backlight-а.
Увеличих на максимум контраста и подсветката, гамата също доста я увеличих и стана по-добре като цяло. Но също така смених Цветовата температура на Топла1, защото на тази Топла2 стои като през жълтеникава леща, и според мен на Топла1 цветовете са по-реални, на другата са прекалено жълти и мъгляви.
А другите настойки за червен, зелен и син цвят влияят ли много ? Т.е. така както ми ги даде @Momchil най-оптимално ли е ?
@ Blazer,
под мъгла какво имаш предвид? Ти всъщност на какъв сигнал правиш всички тези настройки и проби? Ако е на SD и преценяш картината спрямо подаден сигнал през USB-то или от DVD то резултатите ще са посредственни. Говорихме вече как конкретно този модел се справя с него. Ако искаш да видиш ефекта от настройките които ти дадохме трябва да ги нагласиш на един от HDMI входовете и после да подадеш видео материал поне 720p и чак тогава ще разбереш какъв телевизор си купил. Ако мъгла означава липса на подробни детайли в SD или HD ами увеличи си рязкоста толкова, че да се подобри това което очакваш да видиш.
А другите настойки на за червен, зелен и син цвят влияят ли много ?
та точно с тях трябва да си направиш правилния баланс на цвета. Явно сам няма да се справиш.