Първоначално публикувано от
garyhobson Дойде време и на мен да се похваля, от вчера съм собственик на 40ЕХ500. Много съм доволен. Искам да благодаря на всички, които си отделят от времето да помагат тук. След прекарани 5 месеца в чакане и четене вече съм сред щастливците останали доволни от избора си и се радвам че не избързах с 40W5500.
Мога да споделя опита си от пазара вчера. На първият, който ми разпечатаха в магазина на Цариградско (знаем кой е), му пуснах през флашката Burn in Images, които по принцип са за разработване на плазма, но аз ги ползвах за да му видя пикселите и подсветката при различни нива на сиво. При над 50% сиво ужасно се виждаха лампите отзад точно къде са, независимо от увеличаване и намаляване на подсветката (беше едва ли не като зебра екрана). Това при обикновен сигнал или филм няма как да се види. Съответно поисках друга запечатка и тя беше перфектна. Незнам как може да си позволяват сони да пробутват дефектни бройки но....сега тази ще отиде при някой друг който не е бил подготвен като мен. Затова всеки уважаващ се съфорумец от тук следва да бъде подготвен за да не му продават дефекти.
От тук нататък съм отворен да помагам и да отговарям на въпроси на всички интересуващи се от този модел.
PS 24p demo върви перфектно и през флашката и през HDMI от pc-то, независимо от режима на тв-то. Незнам какви настройки правите и как го гледате.