Страница 109 от 119 ПърваПърва ... 5999107108109110111 ... ПоследноПоследно
Резултати от 1,621 до 1,635 от общо 1776

Sony - LCD / Faq - на първа страница ,обсъждане ,мнения

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

1. Тук е от
    Sep 2010

Re:Sony - LCD / Faq - на първа страница ,обсъждане ,мнения

Настойките си ги правя и ги преценям спрямо SD сигнала на Булсатком, защото това ще се гледа в повечето време, иначе сложих на флашката два клипа Full HD 1080p, колкото да пробвам възможностите и да се изкефя малко, но не съм настройвал картината според този сигнал естествено.

Под мъгла имам предвид едно такова като през жълта леща, на Топла1 стои по-добре, но на Топла2 прекалено много жълтенее, както вече казах. Сега като увеличих гама, контраст и подсветка е по-добре, но явно иска да се пипнат още и настойките за червен, зелен и син цвят, а там нямам много понятие кое да намалям, кое да увеличавам, така че ...

2.  

3. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна

Цитат Първоначално публикувано от Blazer
    Увеличих на максимум контраста и подсветката, гамата също доста я увеличих и стана по-добре като цяло.
    Еее или имаш проблем със зрението или го гледаш на слънчева светлина....Ако с тези настройки го гледаш и нощем на тъмно-ще ти извади очите на 15-тата минута/тоест ще те заболят и ще се насълзят/. Контраста не трябва да скача над 80%.

Я си виж първо настройките на Булсатком приемника. Явно проблема е в неговите настройки за картина.

4. Senior Member
    Тук е от
    Jan 2007

@Blazer много жалко ако този телевизор си го взел основно за гледане на SD. Точно там не му е силата. Да беше си взел един Samsung 40C630 с матрица SQ01 (мат) и тогава щеше да видиш какво е Отлична! - обработка на SD сигнал в това число и перфектно HD. Според мен си се объркал в приценката кой модел и марка ще ти свърши тази работа най-добре. Това Sony EX500/508 основно се храни с HD и истински блести сред другите модели в този ценови клас. Но щом така си преценил все ще го настройш по свой образ и подобие. Успех!

5. Moderator
    Тук е от
    Aug 2006

Увеличих на максимум контраста и подсветката, гамата също доста я увеличих и стана по-добре като цяло. Но също така смених Цветовата температура на Топла1, защото на тази Топла2 стои като през жълтеникава леща, и според мен на Топла1 цветовете са по-реални, на другата са прекалено жълти и мъгляви.

А другите настойки за червен, зелен и син цвят влияят ли много ? Т.е. така както ми ги даде @Momchil най-оптимално ли е ?
    Ако изключим варианта телевизора да е нещо дефектен или приемника да има някакви сериозни отклонения, то настройките, които ти дадоха са поне на 90-95% реални като цветове.
    Ти страдаш от деформацията, от която страда огромна част от потребителите, които никога през живота си не са виждали калибриран образ от какъвто и да е дисплей.
    Цветовете при Топла 2 не жълтеят, а при Стандарт синеят. Пусни си някаква студийна програма - бТВ Новините, ПроБГ или някоя немска програма и загледай лицата на водещите. Кожата им е най-реална като цвят точно при Топла 2. Настрой Контраст така че белите ризи да запазат детайлите си в светлите тонове, а не да са като препрани с белина бели петна. Настрой Яркост/Подсветка така че черните коси да не са като калпаци, а да се виждат отделните кичури.
    Остави ги така и ги гледай поне 1-2 дена без да ги сменяваш и после направи проба да върнеш режим Стандарт и виж как ти се струва.
    В крайна сметка пък няма полиция по настройките. Гледай си го както ти е кеф. Само не знам защо се набутвате са скъпи модели като после ги гледате с гадни настройки.

6. Тук е от
    Sep 2010

Какви проблеми с очите !?

Първо няма как да е от приемника, защото той реално настойки на картината няма, а и не е пипан. Другото, телевизорът се намира в единия ъгъл на стаята, отляво се пада вратата за терасата и два прозореца, т.е. помещението може да се каже че е добре осветено, все пак кажи речи едната от стените е почти изцяло в прозорци.

Относно HD-то ... кой в България гледа основно HD !?? Почти никой, първо се изисква специално оборудване и второ много малко са каналите, които можеш да хванеш свободно (да не говорим за тяхното съдържание), например не всеки мач на любимия отбор го има на свободен HD канал, така че не знам @soon какво се учудва, ще каже човек, че BTV и сие излъчват вече изцяло в HD.

Относно тези "проблемни" настойки - определено при Топла2 цветовете жълтеят и като цяло картината е прекалено бледа и тъмна, вече на Топла1 нещата са що-годе по-добре и изглеждат по-реално. Честно казано преди да пробвам тези настойки, точно това си говорихме, че на Стандарт картината е малко тъмна и мислех, че с тези настойки ще стане по-наситена, но те я направиха доста по-убита. Така че кажете още какво да пипна, особено при настойките за червен, син и зелен цвят.

7. Senior Member
    Тук е от
    Jan 2007

@ Blazer аз с моето семейство и цялата ни компания гледаме 90% HD и останалото някакви новини и толкоз. Ако искаш да си гледаш с възможно най-добро качество от Bulsat телевизиите, трябваше да си вземеш това за което ти споменах.

8.  

9. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна

Какви проблеми с очите !?
    Увеличих на максимум контраста и подсветката, гамата също доста я увеличих и стана по-добре като цяло.
    Тези настройки се равняват на динамичен режим/или режим Shop/. В магазините го използват за да привличат вниманието на клиентите.
    Така се губят детайлите в светлите и тъмните зони.
    Пусни си режим кино/или както там се наричаше/.Картината ще ти се стори леко убита и малко тъмна - но това е оптималното.

10. Member
    Тук е от
    Nov 2002

Настойките си ги правя и ги преценям спрямо SD сигнала на Булсатком, защото това ще се гледа в повечето време, иначе сложих на флашката два клипа Full HD 1080p, колкото да пробвам възможностите и да се изкефя малко, но не съм настройвал картината според този сигнал естествено.

Под мъгла имам предвид едно такова като през жълта леща, на Топла1 стои по-добре, но на Топла2 прекалено много жълтенее, както вече казах. Сега като увеличих гама, контраст и подсветка е по-добре, но явно иска да се пипнат още и настойките за червен, зелен и син цвят, а там нямам много понятие кое да намалям, кое да увеличавам, така че ...
    Провери как е настроен видеоизхода на приемника - меню/настройка/телевизор/видео изход
    Трябва да е на RGB ако ползваш скарт и нямаш компонентен изход

11. Тук е от
    Sep 2010

Цитат Първоначално публикувано от koleto
    Провери как е настроен видеоизхода на приемника - меню/настройка/телевизор/видео изход
    Трябва да е на RGB ако ползваш скарт и нямаш компонентен изход
    Това нещо не го намирам ... поне при мен менютата не са така, а и като отида на външни изходи няма такива работи като RGB, повечето неща са на автоматични.

12. Moderator
    Тук е от
    Aug 2006

Точно това подозирам и аз. Приемника ти сигурно изкарва композитен сигнал CVBS и е свързан с някакъв Скарт за 5 лв.
    После защо било се виждало гадно.

13. Member
    Тук е от
    Nov 2002

Това нещо не го намирам ... поне при мен менютата не са така, а и като отида на външни изходи няма такива работи като RGB, повечето неща са на автоматични.
    Какъв ти е приемника? Това което ти писах е за делтите.
    Под меню имам предвит меню на приемника на булсатком.

14.  

15. Senior Member
    Тук е от
    Jan 2007

Ти с какво гледаш - външен приемник или..

16. Banned
    Тук е от
    Feb 2010

Вземаш дистанционното на приемника---->Меню----->Инсталация---->Телевизор---->Видеоизход----->избираш RGB. Ако си със скарт кабел, смени го с по-качествен.

17. Тук е от
    Sep 2010

Намерих го. Мерси много!

Беше дадено на YPbPr, аз го сложих, както казахте на RGB и като че ли стана по-добре. Сега всички настойки са, както тези на @Momchil, само увеличих леко подсветка и яркоста, оставих го и на Топла2. Наистина макар и леко по-тъмна да изглежда на моменти, това са най-реалните възможни цветове, вече на стандарт ми стоят точно както казахте, прекалено динамични. Благодаря отново за помощта.

Иначе аз съм с обикновен приемник на Булсатком (един сиво-черен, като картата му е скрита в едно като чекмедже в дясната част на приемника) и е свързан със скарт с телевизора. Като самия скарт може да не е от най-хубавите, но не е и от най-боклуците ... Аз затова в началото обявих задоволство от картината, защото очаквах да е зле, а тя реално е доста добре, дори и с този приемник и свързана чрез скарт, кажи рече вади почти същата картина като CRT Sony-то, с което бях, така че на този етап съм доволен. Не искам да взимам HD приемник, защото искат подновяване на договора за нови 18 месеца, а аз не искам толкова много да се обвързвам с тях, ИРДЕТО карта няма откъде да намеря, ако @soon може да ми уреди нещо ...

18. Senior Member Аватара на svetlio1
    Тук е от
    Oct 2008

Приемника ти е STB S-1000 /или1002/ и това е може би най-доброто ,което са призвеждали Делта /съответно ,което предлага Булсат/. Аз съм със същия и на В750 през скарт /някакъв на Томсън беше към 50лв и е дебел колкото пръст / картината е много добра ,като разбира се това се отнася за каналите с добър битрейд и неголяма компресия -канали като Канал3 ,ДМ сат идр. подобни нищо не може да им помогне.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. Отговори: 44
    Последно: 20-05-24, 18:12
  2. Blu-Ray Player Sony / FAQ - на първа страница ,обсъждане ,мнения
    От hristoslav2 във форум Blu-ray и DVD плейъри и рекордери
    Отговори: 16
    Последно: 07-01-15, 09:01
  3. Sony док станции / FAQ на първа страница, мнения, обсъждане
    От hristoslav2 във форум Mp3 плеъри, слушалки
    Отговори: 0
    Последно: 27-11-12, 20:34
  4. Sony Home Theater System / FAQ - на първа страница, обсъждане, мнения
    От hristoslav2 във форум Системи за домашно кино, плеъри и HTPC
    Отговори: 0
    Последно: 10-11-12, 16:10
  5. Отговори: 1378
    Последно: 04-05-12, 14:14

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе