Страница 59 от 119 ПърваПърва ... 949575859606169109 ... ПоследноПоследно
Резултати от 871 до 885 от общо 1776

Sony - LCD / Faq - на първа страница ,обсъждане ,мнения

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

1. Тук е от
    Apr 2010

Re:Sony - LCD / Faq, обсъждане, мнения

Цитат Първоначално публикувано от lazarus18
    Ето клип, който е перфектен за тест:
    http://search.data.bg/ready/9fd1dbd3.../24p_demo.m2ts
    При мен този клип си върви без проблеми. Пробвах със спрян и пуснат MotionFlow - никакви ядове. Сега горе пишат, че пускат и спират 100Хц, ама аз поне при мен така настройка не виждам за да кажа. Иначе друга опция, която виждам да съм пипал - шумоподтискане е на Слабо.

2.  

3. Member
    Тук е от
    Dec 2009

MotionFlow e 100Хц

4. Тук е от
    Mar 2010

Искам да попитам, има ли начин като свържа телевизора към компютъра и като правя настрйките на дисплея от драйверите на видеокартата, дали е възможно да се сменя само резолюцията с която ще предава телевизора, без да се разбутва резолюцията на монитора ми ? Нещо немога да се оправя с тоя Catalyst Control Center на ATI. сигнала идва до телевизора, но немога да наместя нещо резолюциите.... дайте настройки за ATI видео моля.

5. Member
    Тук е от
    Jan 2007

Цитат Първоначално публикувано от juliusceaser
    Здравейте пак!
    Надявам се не нахалствам,но може би покрай еуфорията на колегите съфорумци относно новите им придобивки ,някой знаещ и можещ потребител е пропуснал моя въпрос.Накратко:на моето тв (кдл40д350аеп) си гледках цифровата на МСАТ без проблеми,смених страната от България на Финландия и вече не открива никакви цифрови канали.Ресетвах го няколко пъти,пак нищо,държах го изключен-същата работа.Има само аналогова.
    Благодаря предварително!
    Пробвай ръчно да вкараш честотата:
    300 000
    6900
    256

6. Тук е от
    Apr 2010

Цитат Първоначално публикувано от proroka
    Искам да попитам, има ли начин като свържа телевизора към компютъра и като правя настрйките на дисплея от драйверите на видеокартата, дали е възможно да се сменя само резолюцията с която ще предава телевизора, без да се разбутва резолюцията на монитора ми ? Нещо немога да се оправя с тоя Catalyst Control Center на ATI. сигнала идва до телевизора, но немога да наместя нещо резолюциите.... дайте настройки за ATI видео моля.
    Понеже одавна не съм ползвал АТИ, ще пробвам само да дам насоки. Трябва режима на работа да не е клониране на сигнала. Защото тогава и на мониотора и на тв-то се използват еднакви настройки и се вижда едно и също. Трявба ти разширен десктоп. Тогава за всеки отделен "монитор" може да слагаш различни настройки - резолюция, тапет, херци. Може да си местиш пуснатите програми от единия на другия и т.н. А не просто да виждаш еднакви неща на двата.

7. Junior Member
    Тук е от
    Dec 2009

Цитат Първоначално публикувано от BugMaker
    Понеже одавна не съм ползвал АТИ, ще пробвам само да дам насоки. Трябва режима на работа да не е клониране на сигнала. Защото тогава и на мониотора и на тв-то се използват еднакви настройки и се вижда едно и също. Трявба ти разширен десктоп. Тогава за всеки отделен "монитор" може да слагаш различни настройки - резолюция, тапет, херци. Може да си местиш пуснатите програми от единия на другия и т.н. А не просто да виждаш еднакви неща на двата.
    ДРУГИЯ ВАРИАНТ Е ДА ПУСКА САМО ТВ ИЛИ МОН. НА КОМПА(ДА ГИ СМЕНЯ - ПОНЕ НА МЕН ТАКА МИ Е ПО- УДОБНО) АЗ СЪМ С УИНДОУС 7, ПРОБВАЙ КОМБИНАЦИЯ ОТ БУТОНИ: УИНДОУС (ДОЛУ ДО КОНТРОЛ) + P (ПИ) И СИ ПРАВЯ(ЕДНОКРАТНО) ОТДЕЛНИ НАСТРОЙКИ ЗА ТВ И ЗА МОН.
    И САМО ПРЕХВЪРЛЯМ ОТ ТВ НА МОН.С КОМБИНАЦИЯТА ОТ БУТОНИ СТАВА ЛЕСНО И БЪРЗО.
    Прикачени изображения Прикачени изображения

8.  

9. Тук е от
    Dec 2009

madmaxx-пробвах ръчно вкарване на честотите-не ставаше.
    Но да се похваля от вчера вече има цифрова пак.Не знам къде е бил проблема.Сложих нов сплитер и тръгна-но за мен няма логика,тъй като бях откачил всики комшии (главния кабел е над апартамента ми) и бях свързал директно кабела с телевизора-пак нямаше.Имаше тема на един колега тук че и неговото сони не помнело цифровата и се оправило от само себе си.Аз моето го държах почти цял ден изклчючено.Явно му трябва малко време да забрави.Важното че всичко сега е наред.
    Поздрави!

10. Тук е от
    Apr 2010

Цитат Първоначално публикувано от lazarus18
    Вижте, това насичане е нормалното кино. С пуснати 100Hz е ненормалното.
    Въпроса е дали при движение на камерата в клипа има неравномерности - т.нар. judder. На всяка секунда има едно подскачане в движението.
    Точно за judder-a става въпрос - със 100Hz изчезва. Но да - това пък вече не е 24р филм. Накратко - Сони-то не се справя с 3:2 pulldown-а, кадрите които добавя MotionFlow-a просто елиминират проблема. По-подробно, открих това :
    http://en.wikipedia.org/wiki/Telecine#3:2_pulldown

Между другото, може би сте срещали хвалби за 96 Hz на Panasonic - ако не се лъжа това е техният вариант за справяне със същия проблем (и със Color flicker-a на плазмите) но специално за 24р (96 е кратно - 24х4).

11. Moderator
    Тук е от
    Aug 2006

При Панасоник /и други марки/ е различно. Там се ползва 4:4 pulldown и телевизора повтаря всеки кадър по 4 пъти. Това е режим само за 24р сигнал.
    Това, което ти си посочил като линк е за презредов PAL/NTSC сигнал.
    Моделите с ВЕ3 се справят идеално с 3:2 pulldown /за NTSC сигнал/ и 2:2 pulldown /за PAL/сигнал. При този тип сигнал Панасоник-а е доста по-зле.

12. Banned
    Тук е от
    Feb 2010

Не съм сигурен дали е judder ефект, но т. нар. "тресене" се оправя с изключен Film Mode. Няма значение на каква сцена сте.

13. Moderator
    Тук е от
    Aug 2006

Под judder се разбират 2 неща. Едното си е стандартния judder, който идва от ниския брой кадри при заснемането на филма. При бързи движения се усеща липсата на информация. Понякога при заснемането и движението на камерата с определена скорост може да се получи неприятно насичане. Операторите знаят как да го избегнат, но често се забелязва при снимане на аматьорски клипчета с новите HD камери с 24р опция.
    Другия тип judder е за който аз говоря и идва от неправилното конвертиране на кадрите и се изразява в неравномерно движение на обектите. Много лесно се вижда на филналните надписи на филма. Буквите подскачат на всяка една секунда. Също се наблюдава и при бавни панорамни сцени.

14.  

15. Тук е от
    Mar 2010

@BugMaker@ Незнам как да направя така, че да не се клонира сигнала. Като включа телевизора към компютъра и автоматично се клонира. Всичко става без да пипам каквото и да било. Изобщо нищо не разбирам от тези гадни настройки на видеокартата към ТВ-то

16. Banned
    Тук е от
    Feb 2010

По-скоро е стандартния judder. Аз лично, на цифровата телевизия не съм видял да го има. При HD видео може да се види при определени сцени, но далеч не толкова натрапчиво и често, че да ме дразни. Освен това, както споменах в предния си пост, при изключен Film Mode, този ефект изчезва напълно.

17. Member
    Тук е от
    May 2009
    Живее в
    Пловдив

Цитат Първоначално публикувано от proroka
    @BugMaker@ Незнам как да направя така, че да не се клонира сигнала. Като включа телевизора към компютъра и автоматично се клонира. Всичко става без да пипам каквото и да било. Изобщо нищо не разбирам от тези гадни настройки на видеокартата към ТВ-то
    Ето виж тук -> http://ati.amd.com/products/catalyst...itor_Guide.pdf.
    Трябва да зададеш Extended Mode , за да можеш да настроиш различна резолюция на монитора и на ТВ.

18. Тук е от
    Mar 2010

@chavi@ Задавам Extended Mode и на телевизора не се вижда нищо ! Мерси за посочения линк...това съм го пробвал, но нищо не става. Заедно на монитора и на ТВ-то има сигнал единствено в Clone mod. След малко ще изтръгна това ATI от дъното и ще му фрасна една брадва

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. Отговори: 44
    Последно: 20-05-24, 18:12
  2. Blu-Ray Player Sony / FAQ - на първа страница ,обсъждане ,мнения
    От hristoslav2 във форум Blu-ray и DVD плейъри и рекордери
    Отговори: 16
    Последно: 07-01-15, 09:01
  3. Sony док станции / FAQ на първа страница, мнения, обсъждане
    От hristoslav2 във форум Mp3 плеъри, слушалки
    Отговори: 0
    Последно: 27-11-12, 20:34
  4. Sony Home Theater System / FAQ - на първа страница, обсъждане, мнения
    От hristoslav2 във форум Системи за домашно кино, плеъри и HTPC
    Отговори: 0
    Последно: 10-11-12, 16:10
  5. Отговори: 1378
    Последно: 04-05-12, 14:14

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе