Sony KD-55X9005
- много ми харесва, само не разбирам защо у нас е толкова скъп ?
Ето : Sony KD-55X9005 - SKAPIEC.pl
26" LCD и по-малко
32" LCD
37" LCD
40" LCD
42" LCD
46" LCD
47" LCD
52" LCD
55" LCD
60" LCD
65" LCD
Sony KD-55X9005
- много ми харесва, само не разбирам защо у нас е толкова скъп ?
Ето : Sony KD-55X9005 - SKAPIEC.pl
Sony KDL-65X9005B review
10 от 10
Има и кофти бройки W829, което е добре да се знае. За справка вижте темата в AVforums.
1 бройка (издърпал е късата сламка):
Photo009919dd.jpg
2 бройка (този път е уцелил читава бройка):
Photo0103b63d.jpg
И тука може да се върне стока, стига да е купена онлайн и да е в добър търговски вид. И от маркетите може, но там е свързано с повече разправии и скандали.
Едностранна ли е? От коя страна е?
Аз мога да се похваля, че от известно време си имам вече един 50w815BS вкъщи и отзивите са повече от положителни. Картината е супер, флашките си вървят (да, нагласянето на субтитрите е пипкава работа), upscaling-ът е доста добър, черното е страхотно...това прави цялата разлика. Имах малко съмнения сравнявайки го до w705 и Самсунг H6400 в магазина (изглеждаше по-скучна картината, явно всичко е било в настройките), но щом го пуснах вкъщи всичко се промени. Няма нищо което да подскаже дали е с Motionflow 600 или 800, настройките са същите които HDTVtest пишат за 829 (Standard, Clear, Clear plus, Impulsе и тн.). Тествах го с бързи сцени (HD Formula1, HD филми) и не забелязах типичните за LCD прескачания. Единственото което забелязах е минимално трептене при бързи преминаващи надписи (отляво надясно, типичен проблем за LCD). Всичко това на Standard настройка, не съм пробвал да усиля Motionflow-a. И отново, това е трудно забележимо и не дразни. Пуснах му и доста тестове, струва ми се че има лека следа от проблем със screen uniformity в горния ляв ъгъл, но ми е трудно да преценя, доста е малка проблемната площ (ок 5x5см). Менюто е доста интуитивно и телевизорът е бърз като цяло, но има още какво да се желае. Като цяло, елегантно изглеждащ TV със страхотна картина и минимални забележки.
Проблема с uniformity-то в ъгъла ли е? Ако е в близост до рамката, не мисля, че трябва да те притеснява. Вече ако е в центъра на картината - тогава дразни. Аз също смятам, че разликата в motionflow ще е почти нулева между 805/815 спрямо 828/829 и малко се обезмисля чакането на вторите.
Кой месец е произведен?
Със здраве да си го ползваш и дълги години да те радва.
Да, точно в ъгъла е, аз и не мога дори да определя дали има проблем защото не мога да го сравня с картината около него (там е рамката) и определено не се забелязва каквото и да гледаш, само при теста със сивата картина го видях. Честно казано не знам как да проверя кой месец е, от сервизното меню ли е? И да, мерси, надявам се дълго да му се радвам
За месеца - отзад на гърба имаш лепенка на която пише кой месец е произведен.
На теста със сивото как ти се вижда като цяло картината? Сравнително еднородна ли е? Има ли големи аномалии/разлики, които забелязваш (освен това в ъгъла, което е често срещано, нарича се vignetting и повечето сонита го имат, но варира от бройка до бройка). Ако ти се занимава може и снимки да направиш.
Произведен е март 2014. прикачам и 2 теста. Uniformity теста стана добре, но clouding теста си е за фотограф, не можах да докарам сносна снимка. Но пак личи, няма притеснителни проблеми с clouding-а
Tv uniformity.jpg
Clouding.jpg