Здравейте, пиша за да предупредя някой да не се излъже да купи телевизор Sony 40" W905 от Техномаркет Люлин. Мострата е с драскотина на екрана - около 5 см, която забелязах още в магазина. Когато има картина на екрана е трудно-забележима, но все пак е видима. Забелязва се повече при тъмни сцени и най-много на черен екран при изключен телевизор. Драскотината е бяла на цвят и много дразни.
Понеже в другата верига - ТП ми предлагат 5% отстъпка за мостра без дефекти, реших да проверя каква отстъпка ще направят ТМ за тази драскотина. Дойде някаква жена от офисите на втория етаж (явно някакъв шеф), почна да се взира в телевизора така все едно не вижда драскотината (при изключен телевизор, когато се вижда ясно), опита се да я "изтрие" с пръст, после каза че знае за тази драскотина (защо беше този театър тогава с триенето?) и с неохота каза че могат да ми направят 7% дискаунт. Като чух тази сума зяпнах с уста от учудване. Тя ме пита с назидателен тон - а вие каква отстъпка очаквате да ви направя? Обясних й, че за здрава мостра без една драскотина ТП ми дават 5% дискаунт, а тя за мостра с НАДРАСКАН екран само 2% отгоре, което е несериозно. Тя се тросна, че по-голяма отстъпка не може да даде. Аз й казах, че този телевизор е непродаваем с тази драскотина на екрана и ще си остане в магазина с тази цена и си тръгнах. Тя успя да подхвърли само, че се съмнявала (че телевизора ще си остане в магазина непродаден).
Все пак това е драскотина върху екрана, а не върху рамката. А телевизора е висок клас. Не виждам човек, готов да си купи телевизор висок клас, да направи компромис и даде 2100 лв. (с отстъпката около 1953 лв.) за драскотина на екрана! И тази надменност и високомерие на служителката в ТМ, все едно ми прави подаяние с тази отстъпка - реално 2% над отстъпката на ТП, будят само смях и отвращение у мен към ТМ.
Поинтересувах се от отстъпката, за да проверя колко са готови да свалят от цената. Никога не бих купил телевизор с драскотина върху екрана. Очаквах да чуя предложение за поне 20% отстъпка. Те дори на черния петък го пуснаха с по-голяма отстъпка (10%), отколкото се опитват да го пробутат сега (7%).
Пиша, освен за да се възмутя от наглостта на българските тървци и да ви предупредя, че този телевизор е с драскотина и е единствен останал в мрежата на ТМ. Като нищо могат да го пратят на някой, поръчал си го през интернет и после да го обвинят, че той е направил драскотината и да не искат да приемат телевизора обратно, зато е с дефект. Така че внимавайте!