Вижте резултатите от анкетата: Какъв диагонал e вашият LCD телевизор Sony ?

Гласували
584. Не можете да гласувате в тази анкета
  • 26" LCD и по-малко

18 3.08%
  • 32" LCD

159 27.23%
  • 37" LCD

33 5.65%
  • 40" LCD

218 37.33%
  • 42" LCD

34 5.82%
  • 46" LCD

70 11.99%
  • 47" LCD

3 0.51%
  • 52" LCD

10 1.71%
  • 55" LCD

34 5.82%
  • 60" LCD

3 0.51%
  • 65" LCD

2 0.34%
Страница 114 от 135 ПърваПърва ... 64104112113114115116124 ... ПоследноПоследно
Резултати от 1,696 до 1,710 от общо 2015
Like Tree155Одобрявам

Sony LCD TV / FAQ - на първа страница /част 3/

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

1. Тук е от
    Apr 2014

Отговор: Sony LCD TV / FAQ - на първа страница /част 3/

За сега нямам много време за разучаване на SONY 50W829.Постепенно и това ще стане.В момента съм с настройките които Хростаслав ми препоръча,по горе и страшно съм доволен.Футбол,формула 1 и тенис се виждат невероятно.Само филмите ми стоят тъмни,но не смея да пипам.Иначе единственото ми оплакване е че постоянна се променя големината на екрана.Непрекъснато го нагласявам на ПЪЛЕН, а той постоянна се превключва на ШИРОКО УВЕЛИЧЕН.Имам и един въпрос.DVD съм го включил със SCART,защото това е най-добрата връзка която има дивидито.Но декодера на Булсатком,съм включил с 3 чинча.По-добре ли е ще е да включа Булсатком декодера към телевизора с HDMI кабел.Или най-добре е да махна декодера а да включа кабела и картата направо към телевизора.Има такива куплунги.Благодаря.

2.  

3. Banned
    Тук е от
    Feb 2010

Не можеш да избегнеш приемника на Булсатком.

Най-добрият вариант за връзка между телевизора и него е с HDMI кабел.

4. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна

5. Member
    Тук е от
    Mar 2006

Преди да се закупи един телевизор (особено ако е от висок клас), трябва да се направи реална преценка за какво ще се ползва? Ако ще ползваш телевизия от кабелен доставчик ще ти трябва цифров тунер за кабелна телевизия. Ако ще ползваш сателитен източник на телевизия - съответно сателитен тунер. Булсатком е сателитна телевизия, а въпросният телевизор няма такъв тунер! За какво си го взел тогава? Хвърлил си сума ти пари за нещо, коео няма да го ползваш пълноценно. Да беше се огледал за модел на телевизор с DVB-S, за да можеш да го ползваш пълноценно. Сега дефакто един скъп и хубав телевизор ще го ползваш само като най-обикновен монитор. Единственото което можеш да направиш вече е да си купиш един HDMI кабел (както ти писаха вече по-горе).

6. Senior Member Аватара на svetlio1
    Тук е от
    Oct 2008

И като има DVB-S как ще го ползва с Булсатком ? Харесал му е тв - взел си го е човека , какво значение има как ще му подава сигнала а и 1080р/i си е 1080р/i независимо дали ще го гледа през вградения тунер или от външен такъв с HDMI .

7. Тук е от
    Apr 2014

Еди ,животът категорично е доказал,че понякога е необходимо да хвърлиш зад теб ,за да намериш пред теб.Знаеш ли колко пари похарчих преди няколко години, когато ми се разболя котката?Четвърт от стойността на телевизора.И пак умря.А и парите не са никак много точно за този качествен телевизор:1788 лв.Иначе телевизорът си има DVB - S и DVB - S2.Има си отзад един отвор от който се изважда една шейничка и в нея се слага карта и т.н.Но от Булсатком ми казаха,че те не предлагат и няма да предлагат възможност техните карти да се включват директно в телевизора.Програмирани са така,че ако някой я постави картата тя да блокира.Най-вероятно имат някаква изгода или нещо такова от техните приемници.Просто ще купя един HDMI кабел,по възможност по-качествен и толкоз.Очаквам малко да се подобри HD картината,но и да не се подобри не е проблем.Тя и така е чудесна.

8.  

9. Senior Member
    Тук е от
    Jan 2007

@john_lennon честито и би ли споделил как се справя с SD сигнала на българските телевизии на тези 50'. Няколко примера: Нова, Бнт, Бтв ... Замазана ли е картината, има ли детайли, дълбочина и т.н.
    Sony не се много добри в раздела с този ъпскел (SD), но който още дълго ще е от значение за България. Все пак модела е топ и предполагам, че ще е задоволително. Благодарим!

10. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна

11. Тук е от
    Jun 2014

Здравейте,

Да се включа и аз с мнение като нов собственик на KDL W705. Ползвам телевизията на интербилд и успешно "шунтирах" приемника им - директно в TV-то - сега хем имам повече канали, хем всички HD канали се появиха, хем жена ми доволна, че има едно дистанционно по-малко
    Днес тя обаче се сблъскала с един проблем - от Интербилд правили някакви размествания и TV-то менкало няколко канала - дали има телевизора функция за НЕ-автоматично регулиране или нещо подобно (за да не ги мести), а примерно на един-два месеца да се пуска автоматичното, че да намери какво ново има?
    И още нещо искам да попитам, ако има някой тук, който ползва интербилд, със Smart TV на Sony - да ми помогне с v-online сайта - не тръгват филмите - пише липсва приставка - ако кажете какво трябва да се инсталира -- ..

Благодаря Ви,

12. Member
    Тук е от
    Mar 2006

Съжалявам за котката. Гледах в нета за твоя телевизор и там не видях да има сателитен тунер, но щом казваш че имаш, явно нещо аз се бъркам. Това всъщност ми беше повода да напиша поста, а по отношение на Булсат ком в такъв случай тогава не заслужават никакво внимание. А HD картина ще гледаш само през HDMI кабел. Всички други кабели не предоставят HD качество.

13. Тук е от
    Apr 2014

Пиша пак за Sony 50W829.Купих кабел HDMI. HAMA.Пише че става и за 4К,за 3D,има там нещо за обратно аудио,което не знам какво е но сега като гледах мача,звукът не пристигаше по бързо от картината,както беше до сега.Накрайниците са му жълти и т.н..След като го включих картината рязко се подобри.Без да пипам настройките стана много контрастна,наситена,цветовете ярки,субтитрите големи и много плътни и пр. Направо ме изуми!Но за съжаление се появиха и 2 големи НО!Докато гледах мач,на общ план около фигурите на футболистите леко се виждаха едни допълнителни контури,прозрачни едни такива,като балончета ли нещо такова.Не знам какво е но си се движеха с тях.А другото е че се развали форматът на картината.При настройка пълен отгоре и от долу екранът се изяжда поне с по 10 см.Налага се да го гледам с лупа за да го напълни.Дано да има някаква настройка на това.Ако някой знае как може да се подобри това положение нека го сподели.Благодаря на всички за всичко!!!

14.  

15. Senior Member Аватара на Jack Krauser
    Тук е от
    Apr 2012

Проблемите ти с лошото качество на картината през HDMI се дължат на овърскан. Трябва да го изключиш и качеството на картината ще се оправи. В спецификациите на телевизора е описано как.
    Overscanning on HDMI 0% if [Screen Format] “Full” & [Display Area] “Full Pixel

16. Тук е от
    Apr 2014

Благодаря за отговора.Ще потърся.Иначе реших да видя как ще предава БНТ HD.Направо съм потресен.Такава картина съм виждал само по телевизорите в магазините и то най-вероятно със специално записан рекламен филм.

17. Тук е от
    Dec 2006

aldokalcone здравей, въпроса ми е основно към теб, а и към всеки, който е запознат с въпросния проблем.
    Гледал ли си 50W829.
    Има ли ги хоризонталните линии които се виждат при 50W815.
    Насочил съм се към 50W829, защото ще се ползва 50:50 за телевизия и игри.

18. Member
    Тук е от
    Jun 2010

Цитат Първоначално публикувано от john_lennon Виж публикацията
    Благодаря за отговора.Ще потърся.Иначе реших да видя как ще предава БНТ HD.Направо съм потресен.Такава картина съм виждал само по телевизорите в магазините и то най-вероятно със специално записан рекламен филм.
    Добре дошъл при открилите,,топлата вода" много отдавна.Не съжалявай за парите-не си ги дал напразно - с кеф да си го гледаш много време-все пак вечер всички гледаме новини,филми и т.н.,защото това си е един тъп телевизор в края на краищата...

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. Отговори: 608
    Последно: 04-05-15, 23:14
  2. LG LCD & Oled TV / FAQ - на първа страница /част 6/
    От hristoslav2 във форум LG телевизори
    Отговори: 1690
    Последно: 06-01-15, 19:11
  3. Philips LCD TV / FAQ - на първа страница /част 3/
    От hristoslav2 във форум Philips телевизори
    Отговори: 1539
    Последно: 26-01-14, 17:56
  4. Отговори: 1378
    Последно: 04-05-12, 14:14

Тагове за тази тема

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе