26" LCD и по-малко
32" LCD
37" LCD
40" LCD
42" LCD
46" LCD
47" LCD
52" LCD
55" LCD
60" LCD
65" LCD
Колеги имам нужда от помощ,имам
KDL-32BX340 мисля да го монтирам на стената обаче не знам каква стойка да избера и от къде ще е на по добра цена?Ще го монтирам на гипс картон ако това има значение имам подходящите дюбели за целта но не знам дали стойката не трябва да е с повече точки на захващане?Как да избера подходящата височина без да прибягвам до схемата проба грешка ще се монтира в спалня.Предварително благодаря за съветите.
Хващаш двама от семейството и държат телевизора с ръце, а ти казваш на горе, на долу, докато сметнеш че е е добре.
j90
Разполагане/позициониране на телевизора
HDTV Set Up
THX стандарт на гледане.
1. Измерете на каква височина са очите ви от пода - от позицията от която обичайно гледате телевизия. /примерно 1,20м/
2. Измерете височината на екрана на телевизора/без рамката/. /примерно 60см/
3. Разделете полученият резултат на три. /пример 60:3=20см/
4. Отбележете полученият резултат на екрана на телевизора /20см от долу нагоре/
5. Окачете телевизора на такава височина, че височината от точка 1, да е на едно ниво като височина с резултата от точка 4
Пример - очите ви са на височина 1.20м и отбелязаната на екрана позиция да е на същата височина от пода./1 метър от пода до екрана + онези 20см/ без рамката!
Монтаж на стена
Препоръка на производителя - седем сантиметра от задната повърхност на телевизора до стената.
Не трябва да я пренебрегвате, с цел избягване на топлинен колапс на телевизора. Което може да доведе до повишено износване на критични елементи в захранващият блок, електролитни кондензатори и т.н. В крайна сметка - като минимум съкращение срока на служба, а и изход от строя. Изискванията са взети не от слухове, а след съответстващи изпитания и тестове с използване на топловизори и т.н. На такова разстояние те гарантират нормална работа и топлинен режим за сметка на естествената конвекция. Всичко останало е - на ваш страх и риск. Напомням, че в сервизното-меню се фиксират показанията на вътрешните датчици за температура и ако те превишат някаква граница и произлезе повреда в следствие на това - фирмата на законно основание ще ви откаже гаранционно обслужване. Опитът на ползвателите показва, че пет сантиметра - са напълно приемлив вариант при монтаж на стена. Ако долу няма рафтове плътно до телевизора - той получава допълнителен приток на въздух отдолу, за разлика от установената щтатна подставка. Също така не забравяйте, че прекалено близкото разположение фактически изключва каквото и да е самостоятелно превключване на кабели или убирането на праха - не може да прекарате ръката си, а и такъв ТВ не може да свалиш сам. Оптималният вариант, на мой поглед - раздвижени стойки, но те струват и по-скъпо. Струва си да ви упомена, че вентилаторите ще се въртят често и бързо, а съответно и шумно, също както и близко разположената стена отлично ще отразява всички технологични призвуци от работата на панела, типа бъззинг, усилвайки и направлявайки ги непосредственно към вас. И от гледна точка на формиране на единна звукова картина изравнена с плоскоста на телевизора, което би било идеален вариант - също ще има определени проблеми. Фронталните /външни/ колонки далече отпред ще се откъснат от действието на екрана, разположенн зад тях. Така че с разположението на панела, особенно големите, трябва добре да се помисли.
Внимание!
Проблема с теплоотвеждането при телевизорите е решен по пътя на естествената конвекция на въздуха, затова главното е - не закривайте вентилационните отверстия!
Надявам се, горе над телевизора ви нищо не виси? Избягвайте рафтове със саксии над телевизора. Така рано или късно ще попадне вода върху телевизора...
Hi guys, first of all I apologize that I don't speak Bulgarian.
I've recently bought Sony 42W828B. All is well, except an issue with media server. When I connect my 1 TB Seagate Backup Plus, stock media player in my TV keeps loading too long and at the end when contents are identified tv says that media player stopped working. My external HDD formatted as NTFS and has media files, office files and some backup files in it. How to resolve the issue? Please help.
--
translation/превод
Здравейте момчета, на първо място извинявам се, че не говоря български.
Наскоро си купих Sony 42W828B. Всичко е добре, с изключение на проблем с медия сървъра. Когато свържа 1 TB Seagate Backup Plus, с медия плеъра в моят телевизор, зарежда твърде дълго и в края, когато съдържанието се идентифицира телевизора казва, че мултимедийният плейър спира да работи. Моят външен HDD е форматиран като NTFS и има медийни файлове, офис файлове и на някои беккъп файлове в него. Как да се реши проблема? Моля, помогнете.
Този пост е редактиран от hristoslav2; 22-06-14 в 11:05.
Hi Akmal
I think the problem is in the content of the hard disc. Remove office files, backup files and leave only media files - videos, photos and music.
http://forum.ixbt.com/topic.cgi?id=62:21356Внутренний плеер. Есть какой-то глюк: при наличии на флешке некоторых "кривых" файлов ТВ может перегружаться/виснуть при заходе в папку с таким файлом. Пример: тестовый ролик Red. Совет простой: не кладите в корень флешки файлы, разложите их по папочкам. Тогда если найдётся проблемный файл - не будете входить в эту папку.
Този пост е редактиран от hristoslav2; 22-06-14 в 14:12.
"И дойде денят". От 2 дни вече съм собственик,на така дълго чакания Sony50W829b.Има ги в Техно магазините, но в Техномаркет е 1999лв,а в технополис е с 211 лева по малко:1788лв.Купих го от Технополис Младост.Едно много младо момче с цялата любезност и търпение на света,ми показа всичко което исках да видя на флашката която носех.Не мие досаждал и не ме е притискал по никакъв начин.Предварително бях си свалил картинки от тук,от теста публикуван на първа страница за Сони,за проверка на матрицата за изгорели пиксели.Програмите за проверка за изгорели пиксели не вървят на нито една марка телевизори,защото са Application,и явно не се отварят.Но пък с картинките проверката стана на ниво.Първите ми впечатления,са прекрасни.Твърдо мога да кажа,че за домашно гледане, 50 инча телевизор е максималната големина.Дори и семейството да е многолюдно.Направо може да се каже,че телевизора си е голям.Гледах мачове, формула 1 и съм удивен от качеството на картината.Очаквах накъсване,размазване,по етапно предвижване ,нищо подобно.Вижда се всичко,без размазване и разни там БЛУР и пр.Единствено не съм доволен че няма книжка която да ми показва кое копче на дистанционното за какво е.И трябва на усет да пипам.А аз вече пипнах някои настройки, и разбира се по развалих картината.Сега ще чета тук съветите,и ще видя каква матрица са сложили,кога е произведен,колко часа е работил,макар че момчето ми донесе напълно запечатан кашон,а вътре всичко беше запечатано в найлончета,с лепенки и пр.за което поздравявам Сони.
Честито
Пробвай с настройките на Винсънт Тео от HDTVTest
от това ревюScene Select: Cinema
Picture Mode: Cinema 1
Backlight: 5
Contrast: 89
Brightness: 50
Colour: 50
Hue: 0
Colour Temperature: Warm 2
Sharpness: 50
Noise Reduction: Off
MPEG Noise Reduction: Off
Dot Noise Reduction: Off
Reality Creation: Off
Resolution: Min (Greyed out)
Noise Filtering: Min (greyed out)
Motionflow: Off or Clear
Film Mode: Auto
Advanced Settings
=================
Black Corrector: Off
Adv. Contrast Enhancer: Off
Gamma: -2
Auto Light Limiter: Off
Clear White: Off
Live Colour: Off
White Balance
=============
RGB Gain -6 -13 -5
RGB Bias 0 0 0
Detail Enhancer: Off
Edge Enhancer: Off
System Settings
================
Eco
===
Power Saving: Off
Light Sensor: Off
Sony W8 (2014) review - FlatpanelsHD
или тези на rosleem38
CountrySelector - Sony
Здравейте.
Имам 40ЕХ500, питането ми е дали има копче за връщане на канала който съм гледал.
Има ли Сони с пип,но да се дели картината наполовина,че с това световно ме заболяха пръстите да сменям?
Моя Сони 50W829 има PIP но незнам как се пуска.Излиза ми едно прозорче по-малко от четвърт екран.Мести се в която част искаш:долу или горе,ляво или дясно.Но как се вкарва картина в него не знам.Всичко ми е на дистанционното, а няма книжка.Има в самия телевизор упътване с картинки кое за какво е но нямам време да го разуча.
PIP имат почти всички телевизори, но ти трябват два източника на сигнал (или тв то да има два тунера), примерно ако имаш кабелна със отделен тунер, примерно булсат (hdmi input) и ефирна антена тогава може да пуснеш PIP-а....
Ако искате да гледате PIP трябва да пуснете сигнал по HDMI от външен източник. Телевизорите Сони нямат вградени двойни тунери за да гледате две телевизии едновременно.
http://www.avforums.com/review/sony-...n-review.10458
Този пост е редактиран от hristoslav2; 27-06-14 в 20:18.