Страница 20 от 92 ПърваПърва ... 1018192021223070 ... ПоследноПоследно
Резултати от 286 до 300 от общо 1379

Sony - LCD / Faq - на първа страница ,обсъждане ,мнения /част 2/

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Member Аватара на brabusbg
    Тук е от
    Nov 2010

Re:Sony - LCD / Faq - на първа страница ,обсъждане ,мнения /част 2/

Цитат Първоначално публикувано от Momchil
    Нещо не си ме разбрал, явно. Имах предвид, дали си погледнал стикера, който може да се види през решетката на задния капак, след като си получил телевизора. Просто ми е интересно, какво пише там.
    Да, да разбрaх те Momchil, но не се виждаше - теснички са решетките и не се вижда добре, така че след като го пуснах, погледнах в сервизното меню и там видях вида на матрицата.
    Не знам, но от всички калибровки които направих (които намерих из и-нет пространството) при всички картината ми е тъмна (макар и да пуснах Backlight-a и Contrast-a почти до край), червеното е по скоро розово или цикламено, нищо близко с реалното червено. Черното е сиво-синьо, бялото е бяло-сиво.... не знам - най-вероятно не мога да направя и правилните настройки, но откакто го имам всяко едно LCD което и където видя е с по-добър контраст и по-добър цвят!
    За съжаление въобще не съм доволен

2.  

3. Moderator
    Тук е от
    Aug 2006

Цитат Първоначално публикувано от brabusbg
    Да, да разбрaх те Momchil, но не се виждаше - теснички са решетките и не се вижда добре, така че след като го пуснах, погледнах в сервизното меню и там видях вида на матрицата.
    Не знам, но от всички калибровки които направих (които намерих из и-нет пространството) при всички картината ми е тъмна (макар и да пуснах Backlight-a и Contrast-a почти до край), червеното е по скоро розово или цикламено, нищо близко с реалното червено. Черното е сиво-синьо, бялото е бяло-сиво.... не знам - най-вероятно не мога да направя и правилните настройки, но откакто го имам всяко едно LCD което и където видя е с по-добър контраст и по-добър цвят!
    За съжаление въобще не съм доволен
    По принцип слагането на готови настройки рядко върши работа. Нито знаеш за какъв тип сигнал са, от какъв източник се подава сигнала, в какво помещение се гледа и дали няма разлика в бройките /матрици, софтуер, подсветка, сглобка/.
    Как искаш като си увеличил Backlight-a да имаш черно? Много ясно, че ще е сиво.
    Contrast-a като опция няма никакво отношение към черното, а само към светлите тонове - бялото. Абсурд е да стои докрай.
    Бялото, което търсиш и най-вероятно гледаш по магазините не е това, което трябва да бъде и това, което гонят всички, които си калибрират екраните.

4. Junior Member
    Тук е от
    Jul 2008

Като гледам вече има от таз-годишните модели по магазините в Б-я
    http://www.technopolis.bg/b2c/detail...NY-KDL-32CX520
    но за сега само 32 инчовия модел. Някакви впечатления от модела ?
    има ли собственици вече ?

5. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна

Mного съм разочарован! Днес си купих 32EX500 като гледах серийния номер и в него имаше буква 'К'. Нямаше как да проверя на място телевизора защото ми го изпращаха. След проверка в сервизното меню се оказа че матрицата е АUO.
    Супер съм разочарован - от един месец чета за да направя най-правилния избор при покупка и накрая..... едно голямо НИЩО!!!

Нека hristoslav да изтрие поне тази информация в началото на темата за буквите в серийния номер, за да няма поне и други прецакани!
    И все пак благодаря за цялата останала информация - дано на други места няма такива грешки!

P.S. Kaк може да се изключи напълно звука в менюто (когато натискаш всеки клавиш от дистанционното) - много дразни!
    Уж инфото ми беше дадено от техник....Явно ме е излъгал или това важи само за старите модели. Както и да е - премахнал съм го от FAQ.
    Няма причина за съжаления че матрицата е на AUO. Видимата разлика е най-вече в зритеният ъгъл.
    Все пак честито

Цитат Първоначално публикувано от vadzari
    Моля ви кажете с какъв LCD панел е моя телевизор SONY EX40-508.Tова което виждам през задната решетка е LTY-400HF06A03 и SER. NO-S01-9305403-A.Кажете добър или лош.
    Това е матрица на Samsung

Цитат Първоначално публикувано от AIV
    Brabusbg, добре дошъл в клуба... Не е толкова зле, даже има и някои предимства според специалистите тук.
    Мисля,че ще е добре да се поправи на първа страница, че и за 32EX500 също има карамбол при матриците, защото досега се предполагаше, че при него са си винаги Самсунг матрици, поне доколкото съм запознат аз. Ако греша нека някой ме поправи.
    Тази година бингото ще е по-голямо ,защото Sony смятат да поставят повече матрици на AUO. Може би новата A-MVA5

6. Тук е от
    Feb 2006

brabusbg, очевидно си имал твърде големи очаквания или си предубеден от големия обем инфо, че "май" AUO са по-зле! С какво мислиш Samsung матрицата е по-добра? Единствено с малко по-широкия ъгъл на гледане, казвам ти го от собствен опит. Ако искаш помощ, първо си оправи настройките и след това ще коментираме:
    1. Писано е много тук и ако поразровиш форума, ще си нaправиш елементарни настройки като за начало и съм сигурен, че резултата ще ти хареса.
    2. Свали си този торент: ********************/details.php?id=20...ist=1#filelist - погледни долу фаил листа, избираш файловете на Sony или други, които са с m2ts разширение. Това са HD клипове (извинвам се, ако нарушавам някакви правила)
    3. Качи ги на флашка и виж резултата. Ако и това не ти хареса, повикай някой да даде мнение.
    Моя 40ЕХ710 му се кафя максимално, защото знаех (благодарение на форума) какво да очаквам, въпреки недостатъците на подсветката, които според чуждите сайтове присъстват и при тазгодишните модели.
    Пиши на лс, ако има нещо неясно, за да не спамиме тук.

7. Member Аватара на brabusbg
    Тук е от
    Nov 2010

alexv благодарности за линка!
    В такива филми влезнах с един телевизор, че... все едно атомна бомба си купувам. В крайна сметка върнах ТВ-то и преди малко отидох да си купя от Техномаркет! На мострите матриците са Samsung, на новите които ми отвориха са AUO. Oтидох в Технополис - абсолютно същото!
    Няма такава шматка и карък като мен! Хем върнах първия който бях купил с близо 150 лв по евтино (и бях готов да дам 150лв отгоре), а сега и не мога да си купя такъв какъвто искам

Е сега.. кво да си купя !
    Ама айде че го превърнах тук в сапунен сериал и много спам взе да става!
    Благодаря на всички за помощта!!!

8.  

9. Moderator
    Тук е от
    Aug 2006

Вземи си Panasonic 42G20/42S20.

10. Member Аватара на brabusbg
    Тук е от
    Nov 2010

Цитат Първоначално публикувано от lazarus18
    Вземи си Panasonic 42G20/42S20.
    Бих си взел наистина, но наистина ми е огромен за хола! Май че се насочих към 32С650 с S-PVA матрица, само не знам файловете които записвам с камерата (AVCHD) дали ще вървят на SAMSUNG-a!

11. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна

alexv благодарности за линка!
    В такива филми влезнах с един телевизор, че... все едно атомна бомба си купувам. В крайна сметка върнах ТВ-то и преди малко отидох да си купя от Техномаркет! На мострите матриците са Samsung, на новите които ми отвориха са AUO. Oтидох в Технополис - абсолютно същото!
    Няма такава шматка и карък като мен! Хем върнах първия който бях купил с близо 150 лв по евтино (и бях готов да дам 150лв отгоре), а сега и не мога да си купя такъв какъвто искам

Е сега.. кво да си купя !
    Ама айде че го превърнах тук в сапунен сериал и много спам взе да става!
    Благодаря на всички за помощта!!!
    И поради каква причина не си взе мостра с S-PVA матрица ? Какво те спира ?
    Panasonic 42G20 - няма да ти е голям.

12. Member Аватара на brabusbg
    Тук е от
    Nov 2010

Цитат Първоначално публикувано от hristoslav2
    И поради каква причина не си взе мостра с S-PVA матрица ? Какво те спира ?
    Panasonic 42G20 - няма да ти е голям.
    Aми нещо не ставаше да видя отработените часове на мострата!
    А G20 и като размер и като пари ми идва голям!

13. Member Аватара на brabusbg
    Тук е от
    Nov 2010

Mалко помощ отново! Как да пусна.. нещо каквото и да е през USB входа! В менюто на ТВ въобще няма такъв вход! В случая искам да пусна видео файлове в m2ts формат, но като сложа флашката просто нищо не се случва!

14.  

15. Banned
    Тук е от
    Feb 2010

Mалко помощ отново! Как да пусна.. нещо каквото и да е през USB входа! В менюто на ТВ въобще няма такъв вход! В случая искам да пусна видео файлове в m2ts формат, но като сложа флашката просто нищо не се случва!
    Поне ни кажи, какъв телевизор си купи, че от последните ти постове не става ясно.

16. Member Аватара на brabusbg
    Тук е от
    Nov 2010

Цитат Първоначално публикувано от Momchil
    Поне ни кажи, какъв телевизор си купи, че от последните ти постове не става ясно.
    Оофф да извинявам се! Същият ТВ - 32ЕХ500!

17. Тук е от
    Feb 2006

За да подкараш m2ts видео, флашката трябва да е FAT32 формат и файловете не трябва да са по-големи от 2Гб.
    Е хайде честито, дано си случил тоя път

18. Member Аватара на brabusbg
    Тук е от
    Nov 2010

Цитат Първоначално публикувано от alexv
    За да подкараш m2ts видео, флашката трябва да е FAT32 формат и файловете не трябва да са по-големи от 2Гб.
    Е хайде честито, дано си случил тоя път
    Да светнах се малко по-късно че трябва да е FAT32 и ги подкарах!
    А не мога ли да подкарам обикновени DVD файлове! Примерно това DVD за което е дал линк hristoslav2 за калибрация въобще не го открива?!?!

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 20 от 92 ПърваПърва ... 1018192021223070 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Отговори: 1477
    Последно: 11-09-13, 19:47
  2. Отговори: 1607
    Последно: 09-05-13, 19:57
  3. Отговори: 1429
    Последно: 11-06-12, 16:00
  4. Отговори: 1375
    Последно: 30-09-11, 17:31
  5. Отговори: 1307
    Последно: 26-05-11, 16:46

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе