Вземай смело 46EX402 - може би най-добрия/най-евтин 46' телевизор с рядко добра картина в SD/HD.
Вземай смело 46EX402 - може би най-добрия/най-евтин 46' телевизор с рядко добра картина в SD/HD.
Някой запознат със Сони тв от новите модели..??
Ами браузъра, скайпа, с кабел ,БТК.Първоначално публикувано от civica
Зависи от скороста на нета.Първоначално публикувано от El_Nino
http://support.sony-europe.com/tvhc/...&m=KDL-40EX520
http://support.sony-europe.com/Quick...&m=KDL-32EX310Първоначално публикувано от pandox
говоря за запознати със софтуерът на телевизорът и такива които са се занимавали и разбират от кодировки на субтитри и как ит.н ... а относно дадения линк там няма нищо интересно и информативно по този въпрос.!!
Еми последно време не съм я променял не знам какво се случва, но не е от товаПървоначално публикувано от hristoslav2
Благодаря ти за съвета. И все пак новият е ЛЕД технология и е по-нов модел. Днес разпитвах в магазина и ми казаха че ЛЕД телевизорите се очаква и да са по-качествени и с по-дълъг живот, което е малко субективно, като се има предвид че "техника" е в женски родПървоначално публикувано от soon
Бе доста се поизмъчих да ви кажа.
![]()
И аз все още "очаквам да са по-качествени", тоест да изчезнат масовите проблеми с неравномерните подсветки![]()
Само ти казвам кой е по-правилния избор, но ти си решаваш, а за LED подсветките съм твърдо не.
От днес вече съм собственик на KDL-46EX402. В ТМ помолих момчетата да го поставят до 42-ката и както каза и колегата SOON, останах безмълвен от яркостта и контраста които показа този модел. Дори момчетата от магазина ми казаха, че са правели и преди сравнение с този модел и те са се учудвали на черното и контрастта, който показва. Когато ги попитах как така става,че този ЛСД е с по-стария процесор-BE2, в сравнение с по-големите серии и има същия контраст,(дори и с XRealty има близки стойности) те ми обясниха, че може би е защото старите са с 10, а новите с 8 битови матрици. Но както и да е, благодаря на SOON, който ме убеди да взема този модел.![]()
![]()
И аз съм се ориентирал да взема нещо не по малко от 46 инча за под 2000, но този телевизор ми се струва леко съмнителен. Съмнителен имам предвид от гледна точка на ниската цена спрямо другите модели с този размер. За контраста и яркостта може и да е така, но не ми се вярва един процесор като BE2 да е по добър от BE3 и XRealty в обработката на картината. За това съм се насочил предимно в модели с XRealty и в краен случай BE3. Защото не ми се иска като гледам някои бързи сцени да имам чувството че гледам слайдшоу, или назъбени с не добра детайлност сцени. Но все пак това са само мои наблюдения и размисли. Нека който е повече запознат на тази тема да даде по компетентно мнение. Отностно разликата между тези 3 процесора, и дали наистина новите модели на Сони са с 8 битови матрици.
Най-добрия вариант си остава на място. Отиваш, слагаш един до друг и който ти харесва повече. Не казвам, че новите процесори са по-лоши, но за тази цена, това което предлага този модел за мен е напълно задоволително.Първоначално публикувано от Netyhc
@sisqou
От миналата и тази година се забелязва положителна промяна в някои отношения на производителите към изключително качествени конфигурации при най-ниските им модели телевизори.
Време беше! Световната криза взе май най-после и тях да ги отрезвява. Наблюдавам търговските отчети на всички в бранша до този месец и картинката е много плачевна за тях. Покупателността на света е спаднала с до 72% надолу. Складовете пръщят от презапасена стока, която ако драстично не я намалят като крайна цена за потребителите така и ще им си остане, а идват и новите модели (освен да си ги слагат на главата). Поради такива и куп други причини доста от основните играчи стъкмиха моделчета, които хем да са добре направени, хем и да са по джоба на всеобедняващото човечество.
Честито за придобивкатаПървоначално публикувано от sisqou
По тъпо от това обяснение не съм чел досега. Тези продавач консултанти си приказват, колкото да се намират на приказка и да правят впечатление на големи разбирачи. Битноста на матрицата няма нищо общо с контраста и. Контрастът зависи от % пропускливост на домейните в субпикселите и утечката на светлина покрай електродите.
Ако толкова изкаш да видиш контраста, трябваше да вкарате телевизора на тъмно и и да го пуснеш без сигнал.
Много ми е интересно как точно ти демонстрираха предимствата на ВЕ2 пред новите.
Като контраст със сигурност не отстъпва на по-новите, цената му е добра, но нека не заклеймяваме новите модели изцяло, които специално при Сони дръпнаха много с ВЕ3.