Ако синхронизират по блутут би трябвало да стават и тия от Самсунг - поне при останалите (Филипс , Панасоник) стават .
Във сайта с калибрация на цветовете, пичовете които са правили
превюто на KDL-50W800C, казват, че са ползвали следните 3D очила - Samsung SSG-5150GB 3D Active Glasses.
Калибрацията, не е свързана с входящия сигнал. Калибрацията се прави, за да показва дисплея правилни цветове. Тоест, ако лицата на водещите по новините се предават от телевизията като оранжеви, то и телевизора да ги показва оранжеви.
Оказва се, че наистина тези очила са с Bluetooth, което означава, че би трябвало да станат. Но не знам какъв ще е крайния резултат. Трябва да се тества.
Oт компютър не съм пробвал да пусна 3д субтитри,поне за сега защото нямам подходящ кабел.
Опитах с флашка директно в телевизора и от външен мултимедиен плеяр....без особен усех.
Трябва да направиш следното - филмът, .idx и .sub файла да са в една и съща папка и задължително да са с едни и същи имена! Трябва само разширенията да са различни. Пускаш с MX Player, след което активираш 3Дто от телевизора и гледаш. При мен няма проблеми. Но задължително двата файла със субтитри трябва да са със същото име, като на файла на филма.
Такава калибрация, може да се направи само при подаване от телевизията на настройващи таблици, а те отдавна не пускат такъв сигнал. В случай че пуснат такива - трябва да калибрираш за всеки ТВ канал поотделно и да запаметяваш, което в момента е невъзможно, тъй като моделите имат възможност само за два потребителски режима.
Мерси hristoslav2, направи ми впечатление, че след такава калибрация гледайки филми от
компютъра през HDMI картината е перфектна, но пускайки телевизия през цифровия тунер
картината седи много тъмна. Сега ми стана ясно. Имаш ли идея, защо е толкова постна
функцията EPG/Guide? Ще чакаме да пуснат YouView ли?
За EPG погледни настройките в менюто - там трябва да има избор на режим.
Зависи коя ТВ програма имаш в предвид. Всяка телевизия ползва собствени настройки, при това често настройките в апаратната са различни за всяко отделно предаване.
Sony Bravia 4K KD-65X8505C | Pag 1: Introduzione e caratteristiche | AV Magazine
Този пост е редактиран от hristoslav2; 04-09-15 в 22:22.
Хора,помагайте. Значи, телевизора ми KDL-43W809C си сменя сам режима на картината на ярък режим. Настройвам си например режим стандартен или потребителски и след 3 мин. нашия си сменя режима на ярък. Забелязвам, че при първоначално пускане ми излиза съобщение, че режим нулиране на картината е включен. Прерових 20 пъти менютата на настройките и не намирам начин да изключа този режим нулиране. Някой ако има идея моля, да помага.
Телевизорът ти работи в магазинен режим.
Върни фабричните му настройки - така в началото ще се появи избор на режим HOME(у дома) и SHOP(магазин).
Избери домашният режим и всичко ще се оправи.
Браво hristoslav2, точно в опциите за работа в магазин беше тази прословута настройка. Значи, работа в магазин беше изключена, но беше включено нулиране на картината. Изключих я и всичко е на 6. Още един път, благодаря!
Този пост е редактиран от kijelmi; 07-09-15 в 00:17.
Може ли да ми кажете дали мога да вържа sony KDL 42"W 828b за телефон s3 с mhl кабел? Идеята ми е да споделям екрана на телефона да излиза на телевизора с възможно най -добро качество. Ако има друг вариант ще се радвам да ми кажете. Пробвах с функцията споделяне на екрана, но го дава доста размазано и картината насича.
Този пост е редактиран от hristoslav2; 08-09-15 в 18:01.