Страница 49 от 74 ПърваПърва ... 39474849505159 ... ПоследноПоследно
Резултати от 721 до 735 от общо 1109
Like Tree240Одобрявам

SONY телевизори 2017

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

1. Тук е от
    Mar 2016

Отговор: SONY телевизори 2017

Здравейте,

имам две питания:
    Първото е за настройките на картината. Намирам поне 4-5 настройки, които са давани във времето и за които има одобрения, как да преценя коя е най-подходяща? Става въпрос за W8, 55инча.
    Вторият ми въпрос: След като закачих цифров приемник непрекъснато (през 10мин) автоматично режимът на картина става Ярък и изписва формат на картината: Пълен.
    Как да стопирам това досадно нещо?

2.  

3. Member
    Тук е от
    Sep 2008

Цитат Първоначално публикувано от aHTOHu Виж публикацията
    Здравейте,
    Първото е за настройките на картината. Намирам поне 4-5 настройки, които са давани във времето и за които има одобрения, как да преценя коя е най-подходяща? Става въпрос за W8, 55инча.
    За първото - това си е лично предпочитание, трябва да опиташ настройките и да прецениш сам за себе си коя е най-добра. Аз пробвах няколко и накрая пак съм се спрял на домашно кино , понеже най-вече гледам филми, само съм изключил динамичния контраст. Когато гледам мач пускам футбол режима и той си минава на режим спорт
    Второто - не ми е много ясно какъв точно е проблема, но ми звучи като някакъв бъг. Как си закачил приемника? Със скарт или с хдми?

4. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна

Вторият ми въпрос: След като закачих цифров приемник непрекъснато (през 10мин) автоматично режимът на картина става Ярък и изписва формат на картината: Пълен.
    Как да стопирам това досадно нещо?
    От какъв зор ползваш външен приемник вместо вграденият тунер??? махни го...
    Има нещо оплескано в настройките за аспект и резолюция на картината в приемника.

5. Тук е от
    Mar 2016

Здравей,

доставчикът, на когото се спрях е с приемник (Маг 254) и е с претенции за най-качествената телевизия. А и като съотношение месечна такса и списък с канали за мен няма алтернатива Та затова е през приемник гледането.

6. Senior Member Аватара на svetlio1
    Тук е от
    Oct 2008

Виж в неговите настройки (на МАГ-а) има нещо сбъркано - направи го да подава един и същ сигнал за всички канали - 720p/1080i/1080p . Вероятно сега е на някаква автоматична или да подава според резолюцията/параметрите на гледания канал.

7. Member
    Тук е от
    Sep 2008

Здравей,

доставчикът, на когото се спрях е с приемник (Маг 254) и е с претенции за най-качествената телевизия. А и като съотношение месечна такса и списък с канали за мен няма алтернатива Та затова е през приемник гледането.
    Не съм много сигурен за маг, но по-принцип, ако не ти е наред нета, приемника получава различни стриймове според трафика, и ако се сменят докато гледаш, е възможно да имаш този ефект на телевизора, все едно сменяш канали с ниско и високо качество на приемника. Това се прави по-принцип, за да не ти прекъсва телевизията. Съвета на Светльо е добър

8.  

9. Тук е от
    Mar 2016

Привет,

ще прегледам опциите и ако трябва ще се свържа с доставчика.
    Като се сетя, че имах голяма дилема дали да е с Ка Модул или с приемник следващият ми доставчик и сега като разбирам, че настройките имат смисъл и по-добрата картина излиза, когато е с Ка Модул...не е фатално. Винаги може да се поправи.
    Говорих с разни колеги тук, че на Близо качеството на телевизията с Ка Модул било най-добро, някой друг да сподели впечатления?

10. Junior Member
    Тук е от
    Dec 2009
    Живее в
    Габрово

Здравейте, един въпрос тъй като днес телевизора ми XE93 получи новия ъпдейт на софтуера Андр.7 и чака да го
    инсталирам, трябва ли след инсталацията да дам заводски настройки и в какви случаи се прави.

11. Member
    Тук е от
    Sep 2010
    Живее в
    В.Търново

Цитат Първоначално публикувано от wassl Виж публикацията
    Здравейте, един въпрос тъй като днес телевизора ми XE93 получи новия ъпдейт на софтуера Андр.7 и чака да го
    инсталирам, трябва ли след инсталацията да дам заводски настройки и в какви случаи се прави.
    Не е задължително а препоръчително аз лично връщам заводските след апдейт само ако усетя че нещо не е както трябва.Но някой колеги препоръчват винаги да се връщат.

12. Senior Member Аватара на iveto
    Тук е от
    Jan 2013
    Живее в
    София

Точно така е,не е задължително.....аз например след ъпдейта до андроид 6 ,само изчистих кеша,не съм го връщал към фабричните,и до сега нямам никакъв проблем....

13. Member
    Тук е от
    Apr 2016

Здравейте, отказах се от покупката на 43xd8305, първо защото е с ips /имам 49x8309c и не съм доволен/ и реших да пробвам нещо доста по-ниско бюджетно, защото този телевизор ще го сложа в жилище, в което се ходи горе долу един път в месеца за събота и неделя.
    Взех от унгарците за 780 лв. 40WE660 /без особени очаквания за качеството с оглед класа и цената/.
    Днес пристигна и първите ми впечатления след 3-4 часа са
    Плюсове:
    - никакъв ШИМ /огромен плюс за мен/
    - на режим кино изглежда доста прилично без допълнителни корекции към момента
    - youtube работи без забележки
    - hdr на ps4pro не е зле за евтин тв и не усещам лак при игра, не може да се сравняна повечето от по-високия клас тв-та /сравних го с 49KS7002/, но става и даже е по-добре от 49x8309c.
    - от флашката без проблем ми прочете пробваните няколко филма и подкара субтитрите, които са с нормална големина и се виждат напълно нормално
    - ъгъла на виждане е приличен, според мен е по-добре от KS
    Минуси:
    - много бъгъв софтуер, почти всеки втори път не иска да ми отваря менютата при натискане на бутона options или home и трябва да го изключа и пак не винаги работят тези менюта /надявам се да оправят с ъпдейт този дразнещ проблем/
    - ужасен звук /може би един от най-лошите, който съм чувал от тв през последните години/
    - на повечето фабрични режими включително стандартния /обикновен/ настройки на цветовете са ужасно пренаситени и нереални /изключение режим кино и режим игра при ползване на ps4 - за мен напълно достатъчно/
    - лек блийдин на подсветката в долнитите ъгли, но нищо особено дразнещо трябва човек да се вгледа от близо, за да го заблежи.
    За момента това са ми кратките ми впечталения за цена от 780 лв. за 40 инча, по-скоро съм доволен от избора, но за основен тв по-голям бюджет и по-висок клас и размер тв определно е по-добрия избор.
    Този пост е редактиран от kajos; 16-06-17 в 01:44.
    svetlio1 одобрява това.

14.  

15. Senior Member Аватара на svetlio1
    Тук е от
    Oct 2008

Това е то , HDR поддръжка в евтин нисък клас тв, но без такава за УХД модел няколко класа отгоре

16. Member
    Тук е от
    Apr 2016

Малко уточнение относно твърдението ми за бъгавия софтуер - установих, че въпросните бутони работят и може да се променят настройките при hdmi сигнала, когато е изключено устройството подавщо сигнала, т.е. ако искам да сменя режима на картината трябва да изкюлча приемника на булсата или да спра ps4 и тогава ми ги отворя въпроните меюта. Това се получи, след ъпдейт на софтуера преди малко /страно решение, ако така е замислено, но поне разбрах как да влизам във въпросните настройки/.
    Този пост е редактиран от kajos; 16-06-17 в 03:02.

17. Тук е от
    Mar 2016
    Цитат Първоначално публикувано от svetlio1 Виж публикацията
    Виж в неговите настройки (на МАГ-а) има нещо сбъркано - направи го да подава един и същ сигнал за всички канали - 720p/1080i/1080p . Вероятно сега е на някаква автоматична или да подава според резолюцията/параметрите на гледания канал.
    Привет,

Разговарях с доставчика. По негова препоръка влезнах в менюто с настройките на видеото на самия приемник и промених 1080i-50 на 1080p-50.
    Засега не се променя режимът на картината. Единствено се чудя дали имамразлика в качеството на картината. Ще тествам.
    Мога да отбележа, че като включа телевизора ми изписва следното "Режим нулиране на картината Вкл.".
    Мисля си дали да не нулирам настройките на картината. Явно има някакви настройки, защото телевизорът е бил мостра.

Edit: след 20-тина мин гледане отново се появи същото.
    Този пост е редактиран от aHTOHu; 16-06-17 в 12:37.

18. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна

Върни заводските настройки.
    Кой е този доставчик? Не предлага ли модули с карта?

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 49 от 74 ПърваПърва ... 39474849505159 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Panasonic 2017 за японския пазар
    От chachoto във форум Климатици Panasonic, National
    Отговори: 14
    Последно: 08-06-19, 14:13
  2. SONY телевизори 2016
    От kod във форум Sony телевизори
    Отговори: 1640
    Последно: 01-01-17, 18:45
  3. SONY телевизори 2015
    От hristoslav2 във форум Sony телевизори
    Отговори: 866
    Последно: 02-01-16, 08:36
  4. Отговори: 0
    Последно: 25-10-10, 12:26
  5. Отговори: 4
    Последно: 27-05-08, 08:30

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе