Сравнение се прави при един и същи модел(с еднакъв тип матрица) и диагонал, еднакъв сигнал - през суичър, еднакви настройки....
Моделите до момента. (AF9 и ZF9 - през септември)
Sony TV lineup – HD Televizija – HDTV eZine
Сравнение се прави при един и същи модел(с еднакъв тип матрица) и диагонал, еднакъв сигнал - през суичър, еднакви настройки....
Моделите до момента. (AF9 и ZF9 - през септември)
Sony TV lineup – HD Televizija – HDTV eZine
Преди няколко дни в емаг XE8577 беше на цена 1999лева минус 12% намаление, което е 1759 лева. Вероятно пак ще има промоции там или при други търговци.
XE8577 няма нищо общо като качество на картината с ХЕ8005 и определно XE85 е добър телевизор с компромис основно при HDR.
А колегата daniel72 щом гледал Булсатком и иска качество на картината една 10 годишна плазма ще оправи нещата.
Имам предвид, че XE85 /05,77,96/ са компромисни най-вече при HDR /липса на локално затъмнение, вид подсветка, пикова барайтнес и т.н./ от по-високата 9-та серия. Докато XE8005 с IPS матирица и там нещата нямат връзка и място за сравнение с XE85, XE90 и т.н.
Моето мнение е, че HDR е супер за игри, но филми в HDR не ме впечатляват, НО масово 4K филмите са с HDR за момента.
Хайде стига сте се оплаквали,телевизорите са си наред,проблема е в качеството на сигнала който получавате...и децата знаят че Булсатком е най-зле от всички,ама то за 8лв. на месец-толкова...
В интерес на истината и в техно-тата си личи ,че ХЕ70,,ХЕ80 нямат типичната за сони видеобработка.Цветопредаването на моят вече старичък W807 e по добро.Това лично мнение от бегъл и непрофисионален поглед.
>NaniG- настройките на картината за държава най-добре питай оператора на който си.При Булсатком (които пробваш на друг тв) е без значение,защото тюнера е външен и гледаш през hdmi.
>Daniel72-след като гледаш Булсатком вероятно си любител на абстрактното изкуство(цапаници разни)-в кръга на шегата де,ама си е близко до истината.Няма как да ти помогне нито Sony,или който и да е друг.Виж ако имаш други оплаквания е друга тема.
>italianeca- с HDR има доста неща,друг е въпроса дали наистина са толкова впечатляващи колкото на книга.И то всеки тв не е за HDR.Според мен само OLED/FALD(Sony XE9005-минимум).Затова или купуваш фирменно което си струва или за 800 лв. Skyworth,според мен с VA матрица,за което отворих тема,не че има интерес,ама след като гледаме табелките на тв-те вместо качеството,защо се чудим ,че по-сериозните фирми ще ни пробутат и нещо за което плащаш повече за името и по-малко за к-во.За 2000лв. според мен е по-добре да вземеш LG OLED A7 въпреки,че не е 4к,отколкото къв да е edge led тв-дори и 8к......4к не,че няма да го бъде,но докато нашите оператори пуснат достатъчен брой качественни канали ние вече ще сме с други тв-ри.
Специално за качество на HDR виж тук -има специална колонка HDR movies.Sony XE 9005 е с оценка 8,2.Всички под него които се внасят в Бг са доста по ниско.
https://www.rtings.com/tv/reviews/best/by-size/55-inch
Този пост е редактиран от cable; 01-05-18 в 12:33.
Ако трябва да избирате между PHILIPS 49PUS7503/12 и SONY KD-49XE8005BAEP кой от двата бихте избрали и защо? Сонито е миналогодишен модел, но като чета тук, няма много добри коментари за него.
Трябва да ги погледнеш и сам да прецениш.В крайна сметка ти ще го гледаш.Поитересувай се с какви матрици са.Ако ще се гледа от повече хора за предпочитане е IPS,ако от един човек основно, VA. Да няма изгорели пиксели и да има що годе равномерна подсветка.Другото е пунта мара.
Не знам от къде имате тези данни.Ако се вярва на ds Philips е с VA.Което е очевидно по-добрия вариант.Не е писано колко hz е,вероятно 50.Освен това колегата не е писал за какви цени става въпрос:
https://www.displayspecifications.co...ison/de415514a