Честито!
Направил си правилния избор....![]()
Виж и тук:https://dekom.bg/category/remote-controls/page=1
Тези поне са оригинални...
Благодаря колега но дисанционното се оправи.По точно го ремонтираха.Не знам колко ще изкара ... но няма да поръчвам на този етап.
Здравейте, попрочетох доста в темата и ми прави впечатление, че тук обсъждате предимно телевизори от високия клас. На мен обаче ми трябва по-бюджетно решение за възрастни хора, които харесват марката Сони, не се интересуват от смарт решения, но искат хубава картина. Видях модела KDL-49WE660 за по-малко от 900 лв, но не съм сигурна дали за такава цена ще получа търсеното. Ако смятате, че не става, ще се радвам да получа друго предложение.
Здравейте, От няколко дни съм собственик на SONY KD-49XF7596. Ползвам го за гледане на филми от външен хард и игри с плейстейшън. С игрите нямам проблеми, но гледането на филми от диска не е толкова гладко колкото ми се иска. С вградения плеар се случва по някое време докато гледам да спре и да изпише, че не може да отвори файла. Сложих VLC, при него нямам такива проблеми засега а и е по-лесно да намеря това което ми трябва след като виждам отделните папки, а не всичко от диска на едно място. Но също като вградения плеар се случва като стартирам приложението да върти доста време преди да ми изкара какво има на диска, дори и да не е ваден преди това. Също ми направи впечатление, че явно при натискане на бутона за изключване, това само гаси екрана, андроида не минава в стендбай или хибернате режим и външния диск през 2 мин. се включва и върти като откачен което е много неприятно понеже телевизора е в спалнята ми. Не ми се вижда като добро решение да го изключвам от кабела всеки път като гася телевизора, USB порта ще сдаде багажа бързо, а и е разправия всеки път да влизам в менюто за безопасно изключване на устройството. За момента нямам възможност да сложа NAS, а да купувам голяма флашка не ми се струва оправдано. Ако има някакво приложение за бързо маунтване / дисмаунтване на диск или за приспиване на андроида, също така настройка за индексиране в плеъра много ще ми олесни живота. Благодаря.
SSD диск е решението.
HDD доколкото знам няма как да го изкл.
А ти тролиш. За това колко разбирам - занимавам се от 20 години със системно администриране и не бих сложил бърз скъп диск с малък размер и ограничен живот за място за съхранение на филми.
За сериозния - ако искаш и райд система със SSD-та си сложи. Дали ще работи - ще работи. Оправдано ли е - ми не е.
Въпроса ми е не какво мога да ползвам вместо външен хард. Въпроса е как да го изключвам и включвам бързо.
Ако може троловете да не се обаждат.
Благодаря
Ами колкото и да се дуеш, няма такъв вариант, какъвто го търсиш. Като не искаш да вадиш кабела, включваш един ЦК превключвател във веригата на захранващото напрежение на кабела и си готов. Ама трябва да не си с две леви ръце(или десни ако си левичар)![]()
Този пост е редактиран от eleena; 11-12-18 в 14:49.
Здравейте и ако може, едно бързо питане за Сони 55XF8096 ?
Може ли и как, да се пусне ръчно търсене, на определена честота (примерно 687MHz) , за определени канали на цифровата настройка?
За аналоговата си излиза и няма проблеми, но за цифровата настройка е в бледо и я дава като неактивна.
Питам защото, ако се пусне автоматично търсене, ще разбърка цялата подредба и после всичко трябва да се преподрежда, а по някаква причина ми изчезна една програма и не ми се прави цялата процедура отново?
Този пост е редактиран от sony 1; 11-12-18 в 15:12.
не се изключва захранването на УСБ порта с изгасването на екрана и диска си работи почти нон стоп поне още 15-20 мин. след изключването. отделно съм забелязал че телевизора се включва сам по някое време без да пали екрана и си върши някакви негови си подмолни дейности
моя диск е 500гб УСБ3.0 на АДАТА отпреди 4-5 години и съм го закрепил отзад на ТВ с миши опашки а също и съм залепил тъмно тиксо на светодиода и макар че ми е в спалнята почти не го чувам