За това DTS нещо не ми е ясно,гледам тв има настройка за избор между DolbyDigital и DolbyDigital+,как точно се изразява поддръжката на нашите телевизори на DTS?
Това е кодек в телевизора и като го няма, нямаш звук когато си пуснеш филм от флашка който е с DTS а те повечето филми са с този кодек.
И за да гледаш този филм с звук трабва да го преконвертираш с програма както е при Panasonic i Samsung моделите от 2018г
Телевизора ли го няма кодека или стоковия му плеар,другите плеари ,които са в маркета,ако го имат трябва да има DTS звук.Все си мисля,че липсата на този кодек означава не липса на звук,а липса на DTS звук,или бъркам.
Махнат ли кодека от тв. няма значение кой софтуерен плеар ползваш няма да има звук.
Оправията е само с външен хардуерен плеар или преконвертиране на звука.
Ако не е така някой да ме поправи
В грешка си, това е многоканално аудио, ако го няма, ще слушаш само стерео.
Така е
- - - - - - - - - -
Но те не ги махат ей така просто. До колкото знам самсунг не си плаща патента за тоя кодек. Щот се ораят на големи, а не защото ще цената на тв със 200лв например
Всъщност като се замислих, може и да няма звук, ако телевизорът не го поддържа. Не съм изпадал в такава ситуация, но сега като се разрових, може и да си прав.Но мисля, че софтуерно може и да прескочат този проблем. Защото примерно MX Player при инсталиране ако няма DTS и DOLBY , може да му се инсталират допълнително .
Ако махнат поддръжката , то при филм с такъв звук няма да има изобщо звук .
Само дето не виждам как ще стане за стари модели с платен лиценз и наличен при закупуването ми - едно , че вече са се платили лиценза да го има и друго, че ще ги скъсат от дела .
По-скоро може да резнат многоканалното възпроизвеждане и да остане само ДТС 2.0
Новите модели от 2019 няма да имат DTS ли?
Ако няма DTS няма звук на филми с DTS звук.
Този пост е редактиран от ntool; 11-01-19 в 00:02.
Аз понеже купих един саундбар 5.1 HT-RT3, който обаче не поддържа DTS та започнах да се интересувам. В моя случай как стоят нещата, тв поддържа, саундбара не, но е 5.1. Как ли ще свири?
За коди, влизаш в настройките за звук, отмяташ пастру. После слагаш отметка, че поддържа ац3 звук, включваш отметката за конвертиране на звука. Така ако е долби дигитал ще ти пуска филмите с него, тези които са дтс ще ги кинвертира до долби дигитал в реално време.