Първоначално публикувано от
zzlatev Здравейте, макар да не виждам голям смисъл, реших да споделя що за странен проблем имам с моя телевизор.
Първо започна по-рядко, което е в рамките на нормалното, според мен, според сервизи и според колеги от форуми. Ще цитирам случаен производител:
Щракащ, пукащ звук: Шумът, който можете да чуете, докато гледате телевизия или след изключване на уреда, обикновено се причинява от топлинна деформация и това явление е много често при пластмасови прибори или автомобили и се дължи на температурата и влажността.
След известно време започна да става непоносимо и да ме събужда докато спя. При включване и при изключване. И докато работи също. Обадих се на сервиз, взеха го и след 3 седмици ми се обадиха, че ще го сменят с нов, защото "политиката на Сони е да не поправя панели - заменят ги с нови". Е, колко са нови...
Смениха телевизора с по-нов модел, защото нямали стар.
Всичко това се случва в два апартамента. И в двата апартамента работи с кабелен андроид приемник с кабелната телевизия на А1/Близу. Другото общо е конзола PS4.
След 2 седмици същото се случи и с "новия" телевизор. Общото отново са тези 2 устройства. Аз продължавам да вярвам, че те нямат нищо общо, защото имам друг телевизор(LG, 43 инча, тъп телевизор), който пука 2-3 пъти при изключване, както всеки друг, който съм виждал.
Драмата ще я спестя и ще разкажа на кратко. Обадих се в сервиза и ме мотаха. Първият сервиз не вярваше, че има някакъв проблем, докато не минаха 10 минути и не го чуха. След 2 седмици ми звъннха, че са се чули със Сони България/Европа и са им казали да "пренавият винтовете". Тоест установили са проблема и са го решили по този начин. Никаква промяна. Звъннах на втори сервиз. Пичът нямаше време да изчака да чуе за проблема и реши да го товари към сервиза и там щели да го гледат. Обадиха се след 1 седмица - нямало никакъв проблем - бил работил седмица по цял ден.
Е, това е, пих една студена вода. Надявам се някое от моите устройства да причинява проблема, защото ако не е така, ще ми е по-кофти.
За КЗП няма смисъл да ви разказвам.
Някой срещал ли е подобен проблем? Има ли някой идея къде да го закарам, за да го оправят това нещо...ако изобщо е възможно да се оправи. Не знам дори дали си заслужава инвестицията в ремонт....
Благодаря и поздрави