Защо жална му майка, не разбрах, че не съм запознат?
Sent from my SM-N975F using Tapatalk
Защо жална му майка, не разбрах, че не съм запознат?
Защото само Господ знае коя /кои спойки кога и какво ще причинят на телевизора.
Преди повече от 20 години, когато се появи "екологичният" безоловен припой сервизите бяха луднали. Масови откази на битова апаратура заради "пукнати" или направо отделени от пътечките спойки. Иди, че ги намери къде са и кои са точно. При това само с микроскоп. Един приятел ми разказваше, как заради спорта презапоил с оловен припой почти всички изводи по платките на DVR Panasonic. Марките са без значение. Не помня вече колко време се е мъчил, но в крайна сметка уредът заработил нормално.
В общия случай, ако уредът е гаранционен се сменя, макар и със голям зор. Ако е извън гаранция - на боклука директно. Никой няма да седне да презапоява хиляди спойки и да загуби седмица за никакво заплащане.
Е, добре де. Ама ти така го каза все едно ще се умира. В най-лошия случай му трябва нов телевизор. Неприятно, но не фатално.
Спойките и пътечките нямат нищо общо с проблема - пукането.
Ще го даря за науката, евах го в боклука.
Иска ми се някой специалист да го погледне и да ми каже дали има смисъл да се занимава с него.
Занеси го в сервиз и помоли, да ти свалят капака и видите откъде пука..
Дали?
Механичните напрежения от неправилния монтаж и допълнителните, породени от термичните разширения на елементите и платките рано или късно ще доведат до повреда.
- - - - - - - - - -
Недей така, че върлите фенове на марката ще те анатемосат. SONY са манна небесна във всяка област на електрониката. Такова нещо не е възможно да се случи при тази марка. Сигурно ти и останалите с този проблем искате да опетните името на концерна.
Ако решиш да даряваш, драсни ми на л.с. Малко ми е голям, но ще му намеря място някъде.
Този пост е редактиран от Gena_bs; 16-05-20 в 14:52.
Аз казах, че този телевизор е боклук, не марката. Макар да го взех само заради андроида. Това е друга тема.
Ще те имам предвид. Първо ще се свържа с някой сервиз да дойде, да го отвори и да се разбере, евентуално, откъде пука.
Благодря на всички за мненията ви. Оценявам го!
Извън телевизорите не бих казал , че Сони са каймака....на каквото и да е.
Важното е, че в телевизорите са. Нали за телевизори говорим в момента?
А дефект може да има при всеки продукт. Или викате при китайчетата всичко е цветя и рози :D
Освен колегата, в интернет намерих само още един потребител с такъв проблем.
Този пост е редактиран от style34; 16-05-20 в 16:38.
Телевизора си е дефектен и не им прави чест от сервиза, че не са ти го подменили с работещ. Според мен трябва да изпратиш едно писмо до европейският клон на сони за това как са го оправили.
В моето семейство има 4 телевизора сони от различни поколения, и не е имало такива оплаквания. На мен не ми се вярваше но очевидно има и такива случаи.
А беше ли пробвал да го изключиш от кабелната телевизия на близу да види ще пука ли? Тук ми казаха че може да е от някакъв разредник на платката на телевизията.
За какъв разрядник пишеш и къде има схема или сервизно,, че ми стана интересно?
Кое е шасито на този модел?