Страница 2 от 6 ПърваПърва 1234 ... ПоследноПоследно
Резултати от 16 до 30 от общо 87
Like Tree13Одобрявам

Саундбар или компютърни колони

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Member
    Тук е от
    Jun 2010

Отговор: Саундбар или компютърни колони

Цитат Първоначално публикувано от TOPALOV212 Виж публикацията
    Не ми се занимава със ходене и търсене. Ако си навия на мастрафа ще взема читав саундбар, предполагам, че ще вади по качествен звук от тези колони лоджитек, които бяха 150лв преди 8...9г. В смисъл не бяха кой знае какво още тогава.
    Ще е хубаво и саундбара да го чуеш преди да купуваш.

Не е задължително саундбарът да вади по-качествен звук. Може да вземеш саундбар и реално да получиш това, което вече имаш, че дори и по-лошо. Имай предвид, че говорителите в повечето саундбарове са точно това, което имаш в тонколонките на лоджитек, но в различен корпус. В саундбара имаш дигитален конвертор, блутуут модул (в някои), нужда от сертификати заради декодерите и в един момент се оказва, че средствата инвестирани в качеството на звука в тонколонките на Logitech са повече от тези, които са инвестирани в качеството на звука на евтиния саундбар.

Не очаквай чудеса от саундбара, само защото е по-нов или по-скъп. Предназначението на саундбара е друго, а именно да се използва там, където няма достатъчно място за нормални тонколони. Единственото нещо, от което саундбар е на 100% по-добро са говорителите на телевизора. Всяко останало сравнение е на кантар.

За справка: Имал съм 5.1 системи на компютъра си от края на 90-те. Сменил съм 3. В последствие си купих голям телевизор и си взех саундбар със събвуфер. След това си взех компонентна система, която е подлежала на ъпгрейди на няколко пъти и съм си все още с нея.
    Сравнението между последния ми компютърен 5.1 комплект и саундбара не беше в полза на саундбара. Просто нямаше как да сложа комплекта там, където беше телевизорът и го продадох.

2.  

3. Member
    Тук е от
    Apr 2020

Благодаря за изчерпателния отговор. Като се замисля съм склонен да се замисля, че си прав. По някога човек се лъже с уж по-ново, уж по-компактно. При положение, че вече ги имам ще помисля доста дали да си давам парите. Ако ги нямах колоните щях да взема саунтбар, но при положение, че ги имам да дам няколко стотин лева за уж по... Не знам. Със сигурност тези лоджитек са по-добри от колоните на телевизора

4. Member
    Тук е от
    Jun 2010

Радвам се, че си се замислил, дори и в крайна сметка да решиш да вземеш саундбар. Лоджитекът е по-добър от колоните на телевизора, но в момента не ги слушаш оптимално. За да ги оползотвориш максимално трябва да ги свържеш към дигитален изход, за да получаваш звук, който си отива в правилните канали, а не се разпределя виртуално от вграденият в тонколоните контролер.

Затова и споменах декодера. Не съм използвал, не знам до колко са добри, но нищо не ти пречи да разучиш какви са вариантите при тези устройства, да прочетеш отзиви.

Другото, което е по-добро на тонколоните сравнени със саундбара е, че тонколоните имат 5 отделни (или 3, ако не си свързал съраундите) канала. Съвсем отчетливо можеш да чуеш кой звук идва от лявата, от централната и от дясната тонколони, докато при саундбара е малко по-сложно, освен ако не си много близо до него. Правилното разделяне на звуковете по каналите винаги създава по-добър кино ефект, отколкото когато каналите са прекалено близо един до друг. Повечето саундбари ще звучат така, сякаш си сложил лява, централна и дясна тонколони на 20-30см разстояние една от друга и ги слушаш от 2 метра. Звукът ще идва просто отпред.

5. Member
    Тук е от
    Apr 2020

Радвам се, че има такива отзивчиви хора като теб. От къде да взема този декодер?

- - - - - - - - - -

А ще стане ли ако ги свържа с приемника на цифровата телевизия.

6. Member
    Тук е от
    Jun 2010

Радвам се, че има такива отзивчиви хора като теб. От къде да взема този декодер?

- - - - - - - - - -

А ще стане ли ако ги свържа с приемника на цифровата телевизия.
    Декодерът не съм проверявал дали се продава в БГ, но моят съвет е първо да потърсиш отзиви. Сигурно и в този форум има мнения, а може и някой от потребителите в темата да има опит и да може да ти сподели.
    Има доста различни модели, като трябва да избереш този, който най-много подхожда на нуждите ти.

Можеш да си го поръчаш от Китай в крайна сметка, ако го няма тук. Може и сайтовете за втора употреба да провериш ако някой в България иска да се раздели със своя.

Ще стане. Ще си свържеш всичките източници към телевизора и от телевизора ще направиш звука да излиза през съответния аудио изход към декодера и тонколоните.

7. Member
    Тук е от
    Apr 2020

Благодаря ти!
    Последно само като мнение какво ще кажеш за това
    https://www.technopolis.bg/bg/Soundb...230-WH/p/58463

8.  

9. Senior Member
    Тук е от
    Feb 2011

Това е като си караш велосипеда , да речем или сред природата и да си слушаш музика.

10. Member
    Тук е от
    Jun 2010

Не съм го слушал. Не мога да кажа. Не ми изглежда обещаващо обаче. Бих го чул в магазина преди да купувам. И го чуй от разстояние, което е сходно на разстоянието ти между телевизора и дивана вкъщи.

11. Member
    Тук е от
    Apr 2020

Благодаря

12. Senior Member
    Тук е от
    Jun 2002

И как ще върже Лоджитека с "декодера". Пак ли чрез "слушалка" отвора за жак на една от колонките.

13. Member
    Тук е от
    Feb 2011
    Живее в
    Смолян

С чинчовете и още малко преходници 2 чинча към женски стерео жак, Лоджитека е с 3 стерео жака - ляв/десен преден, ляв/десен заден и център/суб.

14.  

15. tek
    tek е офлайн
    Senior Member Аватара на tek
    Тук е от
    Jan 2019
    Живее в
    Пазарджик

Благодаря ти!
    Последно само като мнение какво ще кажеш за това
    https://www.technopolis.bg/bg/Soundb...230-WH/p/58463
    За 400 лв. горе ти дадох примера за Edifier S350DB 2.1. Който звучи по-добре от въпросната тонколона. Имаш сателити, които като ги раздалечиш получаваш добър стерео ефект, подкрепен със 8 инчов субуфер.
    Лесно се свързва към телевизора с помощта на оптиката.
    EDIFIER S350DB _ (Z Reviews) _ The Basshead 2.1 / Soundbar Killer

Ако, ще избираш саундбар или друга аудио система отиди в магазин и е чуй задължително.
    Бюджетните саундбар-и си звучат като саундбар. Стават за подобряване на говорителите на телевизора и за някое филмче (без големи очаквания) и непретенциозен потребител.
    Но, не и за слушане на музика.

16. Member
    Тук е от
    Apr 2020

Е така както са свързани колоните какво им е. Нали буксата за слушалки е стерео.т.е. сега ползвам лява, дясна, център и буфер в режим на стерео.
    Иначе бях в технополис и тези саунбарове за по 300...400лв не са лоши, но не намирам кой знае каква разлика. Оставам с лоджитек.

17. Member
    Тук е от
    Jan 2011

Добре, защо да не стават за музика? Q70R става ли за филми и музика? Ясно е, че не е за аудиофили ама чак да не става? Този заслужава ли си 1000 лева?

Sent from my SM-N975F using Tapatalk

18. Member
    Тук е от
    Apr 2020

А защо като сменя от телевизора настройката от слушалки на аудио изход(постоянен) и звука се усилва.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 2 от 6 ПърваПърва 1234 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Саундбар LGSJ2
    От felipe във форум Sony телевизори
    Отговори: 42
    Последно: 13-05-20, 07:50
  2. Саундбар Плюс Колони...
    От ivan840521 във форум Тонколони
    Отговори: 0
    Последно: 01-01-18, 15:34
  3. Саундбар за ТВ
    От vladik във форум Системи за домашно кино, плеъри и HTPC
    Последно: 24-11-17, 12:48
  4. Външни колони за LG LM620S, може и саундбар...?
    От Dominator във форум Системи за домашно кино, плеъри и HTPC
    Последно: 04-06-13, 19:11
  5. Отговори: 1
    Последно: 19-03-12, 11:48

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе