Аз за това и го взех, последното ХД, което си заслужаваше. Преди бая години така се канех да взема последната плазма, която си заслужаваше ST тогава беше, не взех и още съжалявам.
Аз за това и го взех, последното ХД, което си заслужаваше. Преди бая години така се канех да взема последната плазма, която си заслужаваше ST тогава беше, не взех и още съжалявам.
Първо благодаря за мненията.
Относно сервизите и аз съм на мнение, че няма как да си изкарат прехраната с губене на време в търсене на повредени елементи, които струват стотинки, но за 8г. телевизор, който си е стар в днешно време,а и части няма вече, за диагностика и подмяна на платка ще вземат пари, с които като добавя още 100-200лв. и ще купя нов с гаранция, но няма да е марката Sony разбира се, а една платка почти всеки може да смени така да се каже.
Но мен друго ме заинтригува. Ако имаше дфектирал елемент не би трябвало изобщо да запали или поне да даде проблем и по време на работа, а както отговорих и на колегата apmil4ev, когато запали, работи с часове нормално като нов. Даже си правих експеримент, да не го изключвам два дена, да го оставя от менюто на screensaver, съответно със затъмнен екран, но не изключен и си работеше.
Направи ми впечатление нещо. Може и да ми е оказало влияние мнението на един индиец от коментари в youtube, че при тях имало подобни случаи на по стари телевизори, проявявали такива симптоми зимно време, когато студът и повечето влага в комбинация с натрупан прах и мръсотия по платките, оксидирани пинове и т.н. се появявал този проблем само при стартиране, който лятото изчезвал . и на мен ми се стори малко смешно, но не и невъзможно, особено като се замислих, понеже си следя проблема от около месец вече, че когато през седмицата сме на работа и училище, вкъщи се проветрява, климатиците не работят, градусите падат до 18-20, и тогава не пали. Махам му захранването и след около 20-30 мин., след като се е и затоплило вече, стартира. А събота и неделя, тъкмо да се наканя да го отворя, да почистя праха, да почистя конекторите, да направя един първичен оглед, евентуално някои основни замервания, то става така че два дена климатиците работят нон-стоп и вкъщи е доста топло и когато и да го изключа и включа си тръгва нормално? Което е странното. За сега чакам един колега да ми донесе същото захранване (Адаптера) от друго Сони, да отхвърля и този вариант, тъй като от клиповете за ремонт видях, че само в адаптера има електролитни кондензатори, които евентуално биха могли да дадат този проблем при стартиране, а по платките са само smd, чийто дефекти са по различни от електролитните, и пак ще пиша.
- - - - - - - - - -
Да , работи нормално, часове наред, като нов.
на електролитен кондензатор насочва проблема
Точно заради външните захранвания тогава не купих Sony!
Адаптерът е за смяна. Няма смисъл от ремонт. провери за наличност и цени в нета.
Възможно е да има адаптери със същите параметри и конектор от мощни/ "игрови" laptops.
че от това по-лесен ремонт има ли - да смениш един външен захранващ адаптер ?