Резултати от 1 до 5 от общо 5

KDL-50W805C, 5 пъти red led, FRCTC I2C Error

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Novice
    Тук е от
    Jan 2025

KDL-50W805C, 5 пъти red led, FRCTC I2C Error

здравейте,
    както сатва ясно от заглавието, имам проблем с моя телевизор Sony KDL-50W805C, който работи около 8г. без проблеми, ползван е само за телевизия и youtube. От две три седмици като го включа от дистанционното, екрана става бял за секунда, после изгасва и led индикатора мига 5 пъти червено. намерих клипчета в youtube,като това - https://www.youtube.com/watch?v=33BX...anChakkarapani, които показват същия проблем, но не и решение. Направих и Self check за грешки, над 50бр. FRCTC I2C Error.
    Ето и снимка - https://ibb.co/6PqLY5r
    След като го оставя без захранване за 20 минути, тръгва, в повечето случаи, и работи нормално както преди, до следващото изключване. Четох много из интернет, най-вероятната причина води до t-con платката, гледах как сменят изгорели елементи, но ако има изгорели елементи не би трябвало тогава изобщо да заработи си мисля,а той тръгва от време на време. Няма нищо закачено на него, само wifi и оттам EON TV приложението и youtube. Не ми се ходи по сервизи, знам че ще кажат, стар модел, няма части, а ако сложат някоя стара платка и го закрепят за няколко седмици ще искат цена поне 400-500лв. , а аз за тези пари ще си купя нов, няма да е Sony, но май натам вървят нещата за съжаление.
    Питам ако някой е имал такъв проблем и съответно за решение. Благодаря.

2.  

3. Member
    Тук е от
    Mar 2008

Отговор: KDL-50W805C, 5 пъти red led, FRCTC I2C Error

ако не го изключваш работи ли дълго?

4. Senior Member Аватара на sony 1
    Тук е от
    Dec 2016

8 години не са малко за съвременен телевизор или го носи в сервиз, или го хвърляй.

5. Member Аватара на eleena
    Тук е от
    Jun 2007
    Живее в
    Варна

Отваряш и търсиш: 5 red flashes- bad lcd panel connection or internal lcd short- squeeze bezel to locate bad connection

6. Senior Member Аватара на iveto
    Тук е от
    Jan 2013
    Живее в
    София

Цитат Първоначално публикувано от dido123 Виж публикацията
    здравейте,
    както сатва ясно от заглавието, имам проблем с моя телевизор Sony KDL-50W805C, който работи около 8г. без проблеми, ползван е само за телевизия и youtube. От две три седмици като го включа от дистанционното, екрана става бял за секунда, после изгасва и led индикатора мига 5 пъти червено. намерих клипчета в youtube,като това - https://www.youtube.com/watch?v=33BX...anChakkarapani, които показват същия проблем, но не и решение. Направих и Self check за грешки, над 50бр. FRCTC I2C Error.
    Ето и снимка - https://ibb.co/6PqLY5r
    След като го оставя без захранване за 20 минути, тръгва, в повечето случаи, и работи нормално както преди, до следващото изключване. Четох много из интернет, най-вероятната причина води до t-con платката, гледах как сменят изгорели елементи, но ако има изгорели елементи не би трябвало тогава изобщо да заработи си мисля,а той тръгва от време на време. Няма нищо закачено на него, само wifi и оттам EON TV приложението и youtube. Не ми се ходи по сервизи, знам че ще кажат, стар модел, няма части, а ако сложат някоя стара платка и го закрепят за няколко седмици ще искат цена поне 400-500лв. , а аз за тези пари ще си купя нов, няма да е Sony, но май натам вървят нещата за съжаление.
    Питам ако някой е имал такъв проблем и съответно за решение. Благодаря.
    Мейн борда ти е за смяна.
    Имах подобен проблем със Сонито от подписа ми,което е от 2015г.
    Изкара точно 5 години и се предаде.
    Нов мейнборд в сервиза излезе 830лв. по спомен тогава.Телевизора струваше към 3500лв. по онова време.
    Подарих го на тъщата,и без това трябваше да и взимам телевизор.
    До ден днешен си работи без проблем.
    Аз си купих нов Philips Oled 65".
    Така че решението как да постъпиш си само твое.
    Този пост е редактиран от iveto; Днес в 16:51.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. Проблем със Sony bravia KDL-50W805C
    От kranta във форум Sony телевизори
    Отговори: 0
    Последно: 19-07-24, 09:41
  2. Зависимост между Sony 50w805c и Mag 322
    От buferato във форум Sony телевизори
    Отговори: 8
    Последно: 23-08-20, 12:13
  3. Compressor Wire Missing Error/Rotation Error на 18ка?
    От Kupe във форум Климатици Samsung, LG
    Отговори: 2
    Последно: 22-03-16, 19:45
  4. 12LGC - мига 5 пъти operation и 2 пъти timer
    От mihov79 във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 135
    Последно: 01-08-12, 16:03
  5. 12LDC - operation и timer мигат 4 пъти, след това само timer 3 пъти.
    От nako-bako във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 9
    Последно: 06-01-12, 23:26

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе