Страница 2 от 2 ПърваПърва 12
Резултати от 16 до 20 от общо 20
Like Tree6Одобрявам

KDL-50W805C, 5 пъти red led, FRCTC I2C Error

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Member
    Тук е от
    Nov 2010

Отговор: KDL-50W805C, 5 пъти red led, FRCTC I2C Error

Аз за това и го взех, последното ХД, което си заслужаваше. Преди бая години така се канех да взема последната плазма, която си заслужаваше ST тогава беше, не взех и още съжалявам.
    CubanLinx одобрява това.

2.  

3. Novice
    Тук е от
    Jan 2025

Първо благодаря за мненията.
    Относно сервизите и аз съм на мнение, че няма как да си изкарат прехраната с губене на време в търсене на повредени елементи, които струват стотинки, но за 8г. телевизор, който си е стар в днешно време,а и части няма вече, за диагностика и подмяна на платка ще вземат пари, с които като добавя още 100-200лв. и ще купя нов с гаранция, но няма да е марката Sony разбира се, а една платка почти всеки може да смени така да се каже.
    Но мен друго ме заинтригува. Ако имаше дфектирал елемент не би трябвало изобщо да запали или поне да даде проблем и по време на работа, а както отговорих и на колегата apmil4ev, когато запали, работи с часове нормално като нов. Даже си правих експеримент, да не го изключвам два дена, да го оставя от менюто на screensaver, съответно със затъмнен екран, но не изключен и си работеше.
    Направи ми впечатление нещо. Може и да ми е оказало влияние мнението на един индиец от коментари в youtube, че при тях имало подобни случаи на по стари телевизори, проявявали такива симптоми зимно време, когато студът и повечето влага в комбинация с натрупан прах и мръсотия по платките, оксидирани пинове и т.н. се появявал този проблем само при стартиране, който лятото изчезвал . и на мен ми се стори малко смешно, но не и невъзможно, особено като се замислих, понеже си следя проблема от около месец вече, че когато през седмицата сме на работа и училище, вкъщи се проветрява, климатиците не работят, градусите падат до 18-20, и тогава не пали. Махам му захранването и след около 20-30 мин., след като се е и затоплило вече, стартира. А събота и неделя, тъкмо да се наканя да го отворя, да почистя праха, да почистя конекторите, да направя един първичен оглед, евентуално някои основни замервания, то става така че два дена климатиците работят нон-стоп и вкъщи е доста топло и когато и да го изключа и включа си тръгва нормално? Което е странното. За сега чакам един колега да ми донесе същото захранване (Адаптера) от друго Сони, да отхвърля и този вариант, тъй като от клиповете за ремонт видях, че само в адаптера има електролитни кондензатори, които евентуално биха могли да дадат този проблем при стартиране, а по платките са само smd, чийто дефекти са по различни от електролитните, и пак ще пиша.

- - - - - - - - - -

Цитат Първоначално публикувано от apmil4ev Виж публикацията
    ако не го изключваш работи ли дълго?
    Да , работи нормално, часове наред, като нов.

4. Member
    Тук е от
    Mar 2008

на електролитен кондензатор насочва проблема
    Gena_bs одобрява това.

5. Senior Member
    Тук е от
    Sep 2006

Точно заради външните захранвания тогава не купих Sony!
    Адаптерът е за смяна. Няма смисъл от ремонт. провери за наличност и цени в нета.
    Възможно е да има адаптери със същите параметри и конектор от мощни/ "игрови" laptops.

6. Member
    Тук е от
    Mar 2008

че от това по-лесен ремонт има ли - да смениш един външен захранващ адаптер ?

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 2 от 2 ПърваПърва 12

Подобни теми

1. Проблем със Sony bravia KDL-50W805C
    От kranta във форум Sony телевизори
    Отговори: 0
    Последно: 19-07-24, 09:41
  2. Зависимост между Sony 50w805c и Mag 322
    От buferato във форум Sony телевизори
    Отговори: 8
    Последно: 23-08-20, 12:13
  3. Compressor Wire Missing Error/Rotation Error на 18ка?
    От Kupe във форум Климатици Samsung, LG
    Отговори: 2
    Последно: 22-03-16, 19:45
  4. 12LGC - мига 5 пъти operation и 2 пъти timer
    От mihov79 във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 135
    Последно: 01-08-12, 16:03
  5. 12LDC - operation и timer мигат 4 пъти, след това само timer 3 пъти.
    От nako-bako във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 9
    Последно: 06-01-12, 23:26

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе