Страница 2 от 5 ПърваПърва 1234 ... ПоследноПоследно
Резултати от 16 до 30 от общо 64
Like Tree6Одобрявам

връзка с EON

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Senior Member
    Тук е от
    Feb 2017

Отговор: връзка с EON

идва техник за проблема ми , за мой късмет се оказа бивш служител на нетуоркс. Оказа се , че юнаците от Вива само са закачили рутера и въвели паролата, не е бил настроен. Момчето за 10 мин бутна в настройките и засега проблема се изчисти. Основната промяна беше, че ми раздели мрежите на 2.4 и 5 гхц и мога да избера за коя да се закача / преди не можеше "било автоматично"/ и в настройките смени от качество на сигнала - много високо мина в една позиция надолу , смени ми и паролата със старата ми , че беше една .......

2.  

3. Senior Member
    Тук е от
    Jan 2017

Мрежата винаги е добре да е разделена. Особено ако има домакински уреди с Wi-Fi, всичките бачкат на 2,4 GHz.

4. rym
    rym е офлайн
    Member
    Тук е от
    Jun 2021

Цитат Първоначално публикувано от Slusatel Виж публикацията
    Момчето за 10 мин бутна в настройките ...
    По принцип техниците нямат достъп до паролата за настройки на рутера. Или поне на мен така са ми казвали. Аз лично съм звънял на 123 за да я получа.

5. Member
    Тук е от
    May 2010

идва техник за проблема ми , за мой късмет се оказа бивш служител на нетуоркс. Оказа се , че юнаците от Вива само са закачили рутера и въвели паролата, не е бил настроен. Момчето за 10 мин бутна в настройките и засега проблема се изчисти. Основната промяна беше, че ми раздели мрежите на 2.4 и 5 гхц и мога да избера за коя да се закача / преди не можеше "било автоматично"/ и в настройките смени от качество на сигнала - много високо мина в една позиция надолу , смени ми и паролата със старата ми , че беше една .......
    Супер. Важното е, че си успял вече да решиш проблема - и определено това е, че си попаднал на Нетуоркски техник.

Какъв рутер ти сложиха Виваком след като "качи" на 300 мБ?
    Да не би случайно да е "huawei optixstar k562e 10" с две антени и дебело тяло?
    Аз по принуда минах на такъв /след като се бъгна Нетуоркс-ия/ и много много сериозно се оплаквам от обхвата и то не само на 5 Гхц, но и 2.4 Гхц и то в апартамент.

Чудя се предвид предстоящото преминаване като теб на 300 Мб и ЕОН ТВ дали си заслужава да "заровя" кеш в личен Рутер, само заради покритието, което мога да реша с прост усилвател ?

Нещо такова: https://www.emag.bg/bezzhichen-ruter...MaAnFGEALw_wcB

6. tek
    tek е офлайн
    Senior Member Аватара на tek
    Тук е от
    Jan 2019
    Живее в
    Пазарджик

За по добър обхват, монтираш твой рутер wifi6, wifi7, с повече антени или mesh рутери, след Huawei рутера. Изключваш безжичния нет на първия рутер (за да не се "'бият'' двата). И, ще имаш по добро покритие.
    Важно е да се отбележи, че позицията на рутера е от съществено значение. Например, ако се намира в край на апартамента. Винаги ще има места със слабо или без покритие. Тогава, задължително e използването на mesh.
    Този пост е редактиран от tek; 04-02-26 в 17:16.

7. Member
    Тук е от
    Feb 2023

подкрепям за рутер и mesh

аз съм с рутер на микротик ( без вифи) , като до него е главното mesh тяло(tp link) и още 2 на другите 2 етажа на къщата . В началото бях само с mesh-a но почна бързо да се бъгва. Като сложих и рутера вече години наред няма проблем

8.  

9. rym
    rym е офлайн
    Member
    Тук е от
    Jun 2021

и аз съм така,
    първо ми сложиха едно скапано рутерче, което клекна на първата седмица. след оплакване го смениха с Нокиа 2425G и оттогава нямам проблеми.
    спрял съм уайфая,
    ползвам го да раздава ай-пи адреси и да праща нет към два други рутера - Арчър С9 чрез "lan to lan"...

10. Member
    Тук е от
    May 2010

Цитат Първоначално публикувано от tek Виж публикацията
    За по добър обхват, монтираш твой рутер wifi6, wifi7, с повече антени или mesh рутери, след Huawei рутера. Изключваш безжичния нет на първия рутер (за да не се "'бият'' двата). И, ще имаш по добро покритие.
    Важно е да се отбележи, че позицията на рутера е от съществено значение. Например, ако се намира в край на апартамента. Винаги ще има места със слабо или без покритие. Тогава, задължително e използването на mesh.
    Това е много интересно и не съм запознат. Ще съм благодарен за допълнително инфо.

Да разбирам ли, че одобрявате закупуване на TP-Link Archer BE230, BE3600, Dual-Band, Wi-Fi 7, MLO, HomeShield, EasyMesh?
    Той е с технология EasyMesh - същата ли е като тази, за която говорите?

Прегледах повечето потребителски мнения, който са разнопосочни :

" За разлика от някои Wi-Fi 7 рутери от по-висок клас, този е двулентов (2,4 GHz/5 GHz), а не трилентов (което включва 6 GHz), което представлява бюджетен вариант за навлизане в Wi-Fi 7 технологията"

Не мога да разбера има ли реално Wi-Fi 7 и голям недостатък ли е липсата на 6 Ghz лента ?

ПП. След още ограмотяване в нета явно въпросният рутер подържа Wi-Fi 7 въпреки липсата на6 Ghz и явно има възможност за Mesh.
    Този пост е редактиран от JKanchev; 05-02-26 в 19:39.

11. Senior Member
    Тук е от
    Feb 2017

Цитат Първоначално публикувано от rym Виж публикацията
    По принцип техниците нямат достъп до паролата за настройки на рутера. Или поне на мен така са ми казвали. Аз лично съм звънял на 123 за да я получа.
    написана е паролата на фабричния етикет на рутера на гърба му, сега вече е сменена с моя и вероятно само от мен или офиса може да я вземе. Техника каза , че няма нужда да се купува рутер от магазина , разлика нямало да усетя , така или иначе проблема ми е решен - не бутам повече
    Настройките са през приложението ЕОН

12. Member
    Тук е от
    Feb 2023

Цитат Първоначално публикувано от JKanchev Виж публикацията
    mesh технологията е друго - това е съвкупност от рутери , които работят в една мрежа - не като рипийтърите да менят мрежи и пароли - слага се в голям апартамент или къща

например това е меш - https://www.technopolis.bg/bg/Ruteri...-pack/p/504860

едно устройство е главно , другите предават , но за да работи още по-добре в началото се слага рутер без вифи , който само да раздава адресите , а тези 3те ( или 2 ) са за вифи

13. rym
    rym е офлайн
    Member
    Тук е от
    Jun 2021

написана е паролата на фабричния етикет на рутера на гърба му, сега вече е сменена с моя и вероятно само от мен или офиса може да я вземе. Техника каза , че няма нужда да се купува рутер от магазина , разлика нямало да усетя , така или иначе проблема ми е решен - не бутам повече
    Настройките са през приложението ЕОН
    коя парола е написана? за Wifi ли?

14.  

15. Senior Member
    Тук е от
    Feb 2011

Не , паролата е за самия рутер , да влезеш в настройките и да сложиш парола на WiFi.

16. rym
    rym е офлайн
    Member
    Тук е от
    Jun 2021

Цитат Първоначално публикувано от bisval Виж публикацията
    Не , паролата е за самия рутер , да влезеш в настройките и да сложиш парола на WiFi.
    ако сте потребител на Виваком и имате такъв рутер, опитайте да влезете в настройките с паролата написана отзад , ако изобщо я намерите...

17. tek
    tek е офлайн
    Senior Member Аватара на tek
    Тук е от
    Jan 2019
    Живее в
    Пазарджик

Цитат Първоначално публикувано от JKanchev Виж публикацията
    Това е много интересно и не съм запознат. Ще съм благодарен за допълнително инфо.

Да разбирам ли, че одобрявате закупуване на TP-Link Archer BE230, BE3600, Dual-Band, Wi-Fi 7, MLO, HomeShield, EasyMesh?

Прегледах повечето потребителски мнения, който са разнопосочни :

" За разлика от някои Wi-Fi 7 рутери от по-висок клас, този е двулентов (2,4 GHz/5 GHz), а не трилентов (което включва 6 GHz), което представлява бюджетен вариант за навлизане в Wi-Fi 7 технологията"

Не мога да разбера има ли реално Wi-Fi 7 и голям недостатък ли е липсата на 6 Ghz лента ?

ПП. След още ограмотяване в нета явно въпросният рутер подържа Wi-Fi 7 въпреки липсата на6 Ghz и явно има възможност за Mesh.
    Вашият основен пътеводител в Mesh Wi-Fi мрежите

За да има mesh e необходимо рутерите да са една марка (да поддържат mesh и да са съвместими) или направо нов комплект mesh
    Пример: TP-Link Deco X50 (2-Pack)
    Колкото дали ти е необходим wi fi 7. За да са възползваш максимално от стандарта, трябва да имаш устройства които са wifi 7
    Има и междинен вариант wifi 6e,който работи пак на 6Ghz. Но има лимитации, сравнен с wifi 7.
    С една дума за обикновения потребител с добър и-нет до 600 mbps, wifi 6 е напълно достатъчен.

18. Senior Member
    Тук е от
    Feb 2017

Цитат Първоначално публикувано от rym Виж публикацията
    ако сте потребител на Виваком и имате такъв рутер, опитайте да влезете в настройките с паролата написана отзад , ако изобщо я намерите...
    Точно с нея си вързах устройствата , но вече както казах я смених

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 2 от 5 ПърваПърва 1234 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Връзка между tv и pc
    От Blue_Hulk във форум Телевизори
    Отговори: 0
    Последно: 06-05-14, 12:59
  2. Избор на TV за връзка към PC
    От kocetoMR във форум Телевизори
    Отговори: 20
    Последно: 08-10-11, 20:20
  3. Връзка на PC с TV
    От imi_s във форум Аудио и Видеокарти
    Отговори: 2
    Последно: 08-01-08, 14:07
  4. A65 - връзка с PC
    От pnmiteff във форум Смартфони, телефони
    Отговори: 0
    Последно: 17-11-05, 09:43
  5. VPN връзка
    От Nsitnov във форум Мрежи
    Отговори: 2
    Последно: 22-10-04, 11:12

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе