Току що получих новият TP Link Archer BE230.
Имам Huawei optixstar k562e 10 от Виваком като последните ми потвърдиха, че остава същият рутер при преминаването ми към ЕОН ТВ и 300 мБит план.
Аз като цяло не съм доволен от Huawei - покритието му е НЕудовлетворяващо за апартамент и сега без ЕОН ТВ на кабеларка, но със заигравка със 2-те антени що годе докарвам поне 2 чертички в края на жилището.
Това ме "принуди" да купя Archer-а.
Та въпроса е Как да направя най успешно свръзката на новият Archer:
1. Да се свържа с поддръжката на Виваком и да ми съдействат по директното връзване на новият рутер като Huawei-а отпада?
2. Да направя както tek сподели - Да оставя Huawei-а като основен, да му изключа WI-FI и от него да "вляза" във Archer-а като него използвам за Wi-Fi ???
2.1. Имам интернет окабеляване към 4 стаи:
Ако потвърдите, че вариант 2 е по-добрият - от КОЙ рутер да "захраня" 4-те кабелни интернет точки - от основният Huawei или от Archer-а ?
Благодаря предварително за съветите!
може да оставиш wifi и на двата за по-пълно покритие,
ако избереш връзка lan to lan, двата рутера ще са в една обща мрежа и всички включени устройства ще се виждат едно с друго,
за целта свързваш двата рутера - от лана на единия в лана на другия,
важното е ай-пи адресите на двата рутера да са различни, пример:
1 рутер - 192.168.1.1
2 рутер - 192.168.1.2 или в диапазона 2-250,
и най-важното:
на втория рутер функцията DHCP трябва да е изключена, иначе става каша с ай-пи адресите...
така може да ползваш wifi на двата рутера и също всички останали свободни лан портове...
аз ползвам същата връзка вече 15 г. захранвам 3 етажа с телевизия и интернет, отделно съм го правил на няколко офиса с по 5-10 компютъра, всичко работи без проблем, важното е рутерите да са среден клас или нагоре...
след 2-3 дни щастие проблема с ЕОН се върна. В , в момента, в който "забие" приложението влизам свободно в HBO и Apple, и работят, при опит за повторно стартиране на ЕОН излиза събщение - няма интернет, на телевизора с бокса изписва error : C1000. Започна да ми става много тегаво, след рестарт на рутера ЕОН тръгва. През цялото това време имам интернет през кабела на настолния компютър. Точно тоя тв е в стаята с рутера и дума не може да става за слабо покритие .... Чудя се има ли някакъв начин да разваля договора с Вива , поради предлагане на некачествена услуга, или да заявявам повреди докато им писне на тях
Директно през тях едва ли ще стане това с договора. По-скоро пробвай още няколко пъти с техниците им като документираш всичко с детайли и след това, всичко формулирано и подготвено и към кзп. Не че там има голям шанс, особено сега като няма редовно правителство, но пък не пречи да пробваш. Всичко това обаче ми се вижда много занимавка и трябва да имаш железни нерви (и свободно време). Другото е да прежалиш 3 такси, но да ти е мирна главата.
Отново повикай техниците, ако все още искаш да си на тях.
Възможно е да има някакъв проблем с оборудването. И причината трябва да се разбере.
Например зашумяване на сигнала (много рутери в близост в до твоя се излъчват (пречат си) на същата честота 2.4GHz/5 GHz или канал.
При подобен проблем се задава ръчно канала в настройките на рутера.
Има едно приложение WiFi Analyzer. Като, го инсталираш на смартфона, може да разбереш около теб дали е "зашумен" сигнала, и има ли други рутери в близост, които имат силен сигнал и пречат на твоя.
П.П. Ако ТВ бокса има LAN, пусни му директно кабел.
Купувате хубави телевизори, а гледате с операторски дърводелки.
абонат съм на : HBO - premium, Aplle, Netfix , но все пак ми се налага да гледам и 2-3 бг телевизии. Не ми стана ясно кое е дърводелското , доставчика , рутера или какво ? Тв е SONY 9 серия ако има значение
Поръчах си меш система и ще видим. Снощи на единия тв нямах картина , на другия звук. Тая сутрин тв изобщо не тръгна , направи си сам рестарт и тогава "запали", дойде техника , цъкна на приложението и му излезе черен екран с менютата отдолу без образ. Момчето каза - не съм виждал такъв случай. Рестарт пак и ЕОН върви, мистерия някаква ......Приложението го преинсталирах снощи между другото , та тия опити бяха с наново инсталирано приложение. ЕОН не харесва телевизорите ми .....
След дълга борба и посещения на специалисти вкъщи специалистите сложиха първонални диагнози както следва :
1. Купи си по-хубав телевизор - съвет на служител на телефона за повреди, отговорих му , че моя тв е по-скъп от колата му и затворих
2. Извършиха всички всевъзможни проби с уй-фай , лан и бокс - на тв ми отчита скорост от 100 мб/с при всяка ситуация - предполагам , че това е максималната скорост която може да поеме тв , а приложението им иска 10мб/с , тоест имам скорост 10 пъти над необходимата
3.Приложението продължава да работи когато си иска
4.Ново развитие вече с IT отдела им - да си променя в тв DNS протоколите - не става
5.Нов разговор с IT отдела по моя проблем и воала , изведнъж се оказа , че не съм единствения с този проблем, току-що констатирали , че е масов при Сони и Филипс и работят върху настройките на приложението си. До минала седмица твърдяха , че съм почти единствения им потребител с проблем в приложението.
Сега чакам разработчиците да оправят приложението, ако не могат ще си купя нови телевизори - TCL от 200-300 евро, вероятно проблема бил казаха само с новите и маркови телевизори. Изобщо ЕОН са едно голямо недоразумение и не мога да прекратя договора , защото и за 24 месеца и имам още 22 до края и ще дължа обезщетение / сега внимавайте : 3 такси + разликата на промоционалния договор до изтичането му / на промоция тв ми е 12 евро разлика до 32 евро - 20 евро - за 22 месеца равно на 440 евро + 3 такси - абе за 600 евро грубо. Нямам думи ! Излиза ми по-евтино да ги заева , да си плащам таксите и да си пусна друга телевизия.
На въпроса препоръчвате ли ЕОН , категорично отговарям : само ако искате да си причините финансови разходи и да си трошите нервите
Неустойката според мен трябва да е 3Месеца *32 + 2Месеца*(22/24*(32-12)). Това е само за таксите, без устройства.
Веднъж вържеш ли се с оператор, няма отърване докато не ти изтече договора. И ментел не са по-различни от свиваком. Същото дърво, даже и по-лоши. Десетина години минаха откакто пуснаха експлор и еон, но развитието и на двете телевизии е минимално. Само лапкат, а инвестиции - 0. За толкова години не можаха да пуснат някой 4К канал в повече. Ментелци даже и ги орязаха. Търсете алтернативи, хора.