Страница 3 от 5 ПърваПърва 12345 ПоследноПоследно
Резултати от 31 до 45 от общо 65
Like Tree6Одобрявам

връзка с EON

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. rym
    rym е офлайн
    Member
    Тук е от
    Jun 2021

Отговор: връзка с EON

Цитат Първоначално публикувано от Slusatel Виж публикацията
    Точно с нея си вързах устройствата , но вече както казах я смених
    значи става въпрос за паролата за wifi

2.  

3. Member
    Тук е от
    May 2010

Цитат Първоначално публикувано от tek Виж публикацията
    За по добър обхват, монтираш твой рутер wifi6, wifi7, с повече антени или mesh рутери, след Huawei рутера. Изключваш безжичния нет на първия рутер (за да не се "'бият'' двата). И, ще имаш по добро покритие.
    Важно е да се отбележи, че позицията на рутера е от съществено значение. Например, ако се намира в край на апартамента. Винаги ще има места със слабо или без покритие. Тогава, задължително e използването на mesh.
    Току що получих новият TP Link Archer BE230.
    Имам Huawei optixstar k562e 10 от Виваком като последните ми потвърдиха, че остава същият рутер при преминаването ми към ЕОН ТВ и 300 мБит план.
    Аз като цяло не съм доволен от Huawei - покритието му е НЕудовлетворяващо за апартамент и сега без ЕОН ТВ на кабеларка, но със заигравка със 2-те антени що годе докарвам поне 2 чертички в края на жилището.
    Това ме "принуди" да купя Archer-а.

Та въпроса е Как да направя най успешно свръзката на новият Archer:

1. Да се свържа с поддръжката на Виваком и да ми съдействат по директното връзване на новият рутер като Huawei-а отпада?
    2. Да направя както tek сподели - Да оставя Huawei-а като основен, да му изключа WI-FI и от него да "вляза" във Archer-а като него използвам за Wi-Fi ???

2.1. Имам интернет окабеляване към 4 стаи:
    Ако потвърдите, че вариант 2 е по-добрият - от КОЙ рутер да "захраня" 4-те кабелни интернет точки - от основният Huawei или от Archer-а ?

Благодаря предварително за съветите!

4. rym
    rym е офлайн
    Member
    Тук е от
    Jun 2021

може да оставиш wifi и на двата за по-пълно покритие,
    ако избереш връзка lan to lan, двата рутера ще са в една обща мрежа и всички включени устройства ще се виждат едно с друго,
    за целта свързваш двата рутера - от лана на единия в лана на другия,
    важното е ай-пи адресите на двата рутера да са различни, пример:
    1 рутер - 192.168.1.1
    2 рутер - 192.168.1.2 или в диапазона 2-250,
    и най-важното:
    на втория рутер функцията DHCP трябва да е изключена, иначе става каша с ай-пи адресите...
    така може да ползваш wifi на двата рутера и също всички останали свободни лан портове...
    аз ползвам същата връзка вече 15 г. захранвам 3 етажа с телевизия и интернет, отделно съм го правил на няколко офиса с по 5-10 компютъра, всичко работи без проблем, важното е рутерите да са среден клас или нагоре...

5. Senior Member
    Тук е от
    Feb 2017

след 2-3 дни щастие проблема с ЕОН се върна. В , в момента, в който "забие" приложението влизам свободно в HBO и Apple, и работят, при опит за повторно стартиране на ЕОН излиза събщение - няма интернет, на телевизора с бокса изписва error : C1000. Започна да ми става много тегаво, след рестарт на рутера ЕОН тръгва. През цялото това време имам интернет през кабела на настолния компютър. Точно тоя тв е в стаята с рутера и дума не може да става за слабо покритие .... Чудя се има ли някакъв начин да разваля договора с Вива , поради предлагане на некачествена услуга, или да заявявам повреди докато им писне на тях

6. Senior Member
    Тук е от
    Jan 2017

Директно през тях едва ли ще стане това с договора. По-скоро пробвай още няколко пъти с техниците им като документираш всичко с детайли и след това, всичко формулирано и подготвено и към кзп. Не че там има голям шанс, особено сега като няма редовно правителство, но пък не пречи да пробваш. Всичко това обаче ми се вижда много занимавка и трябва да имаш железни нерви (и свободно време). Другото е да прежалиш 3 такси, но да ти е мирна главата.
    podredko одобрява това.

7. tek
    tek е офлайн
    Senior Member Аватара на tek
    Тук е от
    Jan 2019
    Живее в
    Пазарджик

Цитат Първоначално публикувано от Slusatel Виж публикацията
    след 2-3 дни щастие проблема с ЕОН се върна. В , в момента, в който "забие" приложението влизам свободно в HBO и Apple, и работят, при опит за повторно стартиране на ЕОН излиза събщение - няма интернет, на телевизора с бокса изписва error : C1000. Започна да ми става много тегаво, след рестарт на рутера ЕОН тръгва. През цялото това време имам интернет през кабела на настолния компютър. Точно тоя тв е в стаята с рутера и дума не може да става за слабо покритие .... Чудя се има ли някакъв начин да разваля договора с Вива , поради предлагане на некачествена услуга, или да заявявам повреди докато им писне на тях
    Отново повикай техниците, ако все още искаш да си на тях.
    Възможно е да има някакъв проблем с оборудването. И причината трябва да се разбере.
    Например зашумяване на сигнала (много рутери в близост в до твоя се излъчват (пречат си) на същата честота 2.4GHz/5 GHz или канал.
    При подобен проблем се задава ръчно канала в настройките на рутера.
    Има едно приложение WiFi Analyzer. Като, го инсталираш на смартфона, може да разбереш около теб дали е "зашумен" сигнала, и има ли други рутери в близост, които имат силен сигнал и пречат на твоя.
    П.П. Ако ТВ бокса има LAN, пусни му директно кабел.

8.  

9. rym
    rym е офлайн
    Member
    Тук е от
    Jun 2021

боксовете на ЕОН имат лан

10. Senior Member
    Тук е от
    Jul 2010

Купувате хубави телевизори, а гледате с операторски дърводелки.
    podredko одобрява това.

11. Infraction Users
    Тук е от
    Sep 2011

Цитат Първоначално публикувано от brotzki Виж публикацията
    Купувате хубави телевизори, а гледате с операторски дърводелки.
    Именно, това е подигравка! Има си стрийминг платформи, още по-добре качествени тракери с Dolby Vision HDR Ultra 4K съдържание.... Освен за няколко реалитита и там да чуете смрадовете, нашата ТВ за друго не става.....
    podredko одобрява това.

12. Senior Member
    Тук е от
    Feb 2017

абонат съм на : HBO - premium, Aplle, Netfix , но все пак ми се налага да гледам и 2-3 бг телевизии. Не ми стана ясно кое е дърводелското , доставчика , рутера или какво ? Тв е SONY 9 серия ако има значение

13. Senior Member
    Тук е от
    Feb 2017

Поръчах си меш система и ще видим. Снощи на единия тв нямах картина , на другия звук. Тая сутрин тв изобщо не тръгна , направи си сам рестарт и тогава "запали", дойде техника , цъкна на приложението и му излезе черен екран с менютата отдолу без образ. Момчето каза - не съм виждал такъв случай. Рестарт пак и ЕОН върви, мистерия някаква ......Приложението го преинсталирах снощи между другото , та тия опити бяха с наново инсталирано приложение. ЕОН не харесва телевизорите ми .....

14.  

15. Senior Member
    Тук е от
    Feb 2017

След дълга борба и посещения на специалисти вкъщи специалистите сложиха първонални диагнози както следва :
    1. Купи си по-хубав телевизор - съвет на служител на телефона за повреди, отговорих му , че моя тв е по-скъп от колата му и затворих
    2. Извършиха всички всевъзможни проби с уй-фай , лан и бокс - на тв ми отчита скорост от 100 мб/с при всяка ситуация - предполагам , че това е максималната скорост която може да поеме тв , а приложението им иска 10мб/с , тоест имам скорост 10 пъти над необходимата
    3.Приложението продължава да работи когато си иска
    4.Ново развитие вече с IT отдела им - да си променя в тв DNS протоколите - не става
    5.Нов разговор с IT отдела по моя проблем и воала , изведнъж се оказа , че не съм единствения с този проблем, току-що констатирали , че е масов при Сони и Филипс и работят върху настройките на приложението си. До минала седмица твърдяха , че съм почти единствения им потребител с проблем в приложението.
    Сега чакам разработчиците да оправят приложението, ако не могат ще си купя нови телевизори - TCL от 200-300 евро, вероятно проблема бил казаха само с новите и маркови телевизори. Изобщо ЕОН са едно голямо недоразумение и не мога да прекратя договора , защото и за 24 месеца и имам още 22 до края и ще дължа обезщетение / сега внимавайте : 3 такси + разликата на промоционалния договор до изтичането му / на промоция тв ми е 12 евро разлика до 32 евро - 20 евро - за 22 месеца равно на 440 евро + 3 такси - абе за 600 евро грубо. Нямам думи ! Излиза ми по-евтино да ги заева , да си плащам таксите и да си пусна друга телевизия.
    На въпроса препоръчвате ли ЕОН , категорично отговарям : само ако искате да си причините финансови разходи и да си трошите нервите

16. Senior Member Аватара на svetlio1
    Тук е от
    Oct 2008

Не е приятно, ама що не пробваш с техните СТБ как е?
    brotzki одобрява това.

17. Junior Member
    Тук е от
    Jan 2024

Неустойката според мен трябва да е 3Месеца *32 + 2Месеца*(22/24*(32-12)). Това е само за таксите, без устройства.

18. Senior Member
    Тук е от
    Jan 2017

Веднъж вържеш ли се с оператор, няма отърване докато не ти изтече договора. И ментел не са по-различни от свиваком. Същото дърво, даже и по-лоши. Десетина години минаха откакто пуснаха експлор и еон, но развитието и на двете телевизии е минимално. Само лапкат, а инвестиции - 0. За толкова години не можаха да пуснат някой 4К канал в повече. Ментелци даже и ги орязаха. Търсете алтернативи, хора.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 3 от 5 ПърваПърва 12345 ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Връзка между tv и pc
    От Blue_Hulk във форум Телевизори
    Отговори: 0
    Последно: 06-05-14, 12:59
  2. Избор на TV за връзка към PC
    От kocetoMR във форум Телевизори
    Отговори: 20
    Последно: 08-10-11, 20:20
  3. Връзка на PC с TV
    От imi_s във форум Аудио и Видеокарти
    Отговори: 2
    Последно: 08-01-08, 14:07
  4. A65 - връзка с PC
    От pnmiteff във форум Смартфони, телефони
    Отговори: 0
    Последно: 17-11-05, 09:43
  5. VPN връзка
    От Nsitnov във форум Мрежи
    Отговори: 2
    Последно: 22-10-04, 11:12

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе