Този пост е редактиран от brotzki; 12-06-23 в 19:56.
Току що гледах , че 2023 излиза TCL QM8.
https://www.tcl.com/us/en/products/h...le-tv-65qm850g
Че и TCL Q10H - 3000 nits brightness
https://www.displayspecifications.com/en/news/b6f49c7
Мисля да почакам , така и така ще се дават пари.
Изпратено от моят Mi Note 10 Lite с помощта на Tapatalk
QM8 е модела им за САЩ....Q10H e за Китай няма да дойде при нас, поне не тази година.
QM8 е хибрид на C845 .
Ако искаш още по .. добър телевизор, огледай се за C935 но тук вече цените навлиза към марков OLED от висок клас.
- - - - - - - - - -
И anyone, по принцип аз винаги требя за телевизори с висока яркост.. но от както се сдобих с Q7F който го ползвам като основния ми телевизор , и е пикова яркост от 1500 нита.. се убеждавам че... дори това е ослепително ярко, особено ако го ползваш в малко по тъмно помещения, а за вечер.. е абсурден .
Трябва да му включиш сензорите за да регулират якостта вечер иначе все очите ти стават бонбок, какво остава за 2000 нита който е C845 а и от ревютата и интервютата става ясно че е повече, тъй като TCL и Hisense обучат да обещават по малко но да доставят повече производителност. ТВ-то реално ще е поне 2200 нита... които вечер няма как да го понесеш :D
За какво ще чакаш 3000 нита телевизор ? Да няма да го ползват отвън в лятата си градина ?
Следи 845-та, пуснат ли го с 0% лихва на тази цена.. го взимай, ако толкова ти е мерак !
Не вярвам да поевтинее скоро, дори може да се случи това което се случи с 75", от 2699 лв , сега е 3999-3300 и не пада вече няколко седмици.
Много зависи какво ще изкарат Hisense лятото, от там и цената на TCL-ките ще се промени.
Този пост е редактиран от AntrAcsA; 12-06-23 в 23:39.
Да , от днес до 18.06 в Емаг
TCL 65C935 намален на 2800 на 20 равни и
TCL 65C845 ненамален 2500 на 20 равни.
Да взимам ли , да не взимам ли.
Аз QN85B не харесах , тез китайци дали ще излязат стока
По принцип крайното решение трябва да е изцяло твоето, ние може да помогнем с мнение , информация и т.н.в такива случая едва ли някой би се ангажирал с твърд отговор защото... близо 3000 лв са си близо 3000 лв и си е голяма отговорност.
Току виж не ти хареса и новия телевизор поради някаква причина, ще се сърдиш на нас
C935 има 1020 зони което го прави доста интересен избор, контраста му е абсурдно висок, ако може да се вярва на displayspecification, 2022-ра година модел, но ще остани и за 2023-та, за Европа, няма да има C945.
НО мисля че в този ценови диапазон, не знам защо но някак си ме влече мен повече към Samsung QN95B, който не случайно бе обявен за най добрия 4К LCD телевизор за 22-ра, макар че като параметри е почти 1:1 със C845 поне що се отнася до яркост и брой на диминг зони. QN95B има 4 бр HDMI 2.1 и one connects box, вече софтуерно и обработка на картината.. там трябва да търсиш по задълбочени ревюта и сравнения, аз не мога да кажа нищо по въпроса.
От друга гледна точка ти си върнал QN85B , който е само едно стъпало под него... така че не знам.
Помисли си , претегли нещата и.... не бъди прекалено претенциозен защото НЯМА перфектен телевизор, дори и 100 000 лв да дадеш.. " няма такова животно " все още не е произведен и едва ли ще се произведе , все ще има нещо което да не харесаш.
20 вноски без оскъпяване си е добра оферта, това са по 130-140 лв на месец, няма да те натоварят толкова.
Ако ще ползваш HDMI CEC, бягай към друга марка или поне пробвай как се държи този модел.
И какво сега, никой не смее да го купи и чака някой друг да го направи пръв, за да каже как е ?![]()
Цената на дефектиралите С845 139 см падна на 1600 кинта, колкото тази на C835 с дефекти.
Бързо се срива цената за същото.
Някакви повече зони. Да има там нещо, че може да потрЕбва.![]()
Този пост е редактиран от brotzki; 17-06-23 в 14:02.
Май е време да пробваш още един...2 употреба,разбира се...ефтинджос....и ще си гледал...цели 2 телевизора....по-полезно ще е вместо да висиш цял ден във форума и да осираш всички теми...
А защо никой не те гони е друг въпрос.
п.с. ''демокрация'' е.Дори и прайда е разрешен.
тази седмица 55" е 1950 лв - https://www.emag.bg/televizor-tcl-mi.../pd/DY73Z8MBM/
Миналата седмица бях при клиент и се загледах в телевизора му. Викам си тоз пък една стойка не можа ли да си сложи. И като погледнах отзад - стойка , хваната , здраво.
Човекът е с френски прозорци , нисък диван и сравнително високо поставен телевизор. Не бях се сетил , че наклона може да е и в обратна посока , което явно е неговото разрешение на проблема с отразяването.
Че мисълта ми е с тези стойки от по 100-200 лв. мога ли денем да я местя както от снимките , а вечер заради лампите надолу.
В смисъл мога ли да променям наклона както и когато си искам или ми трябва моторизирана стойка.
Странна стойка.. признавам, за пръв път виждам подобен ъгъл ! Възможно ли да объркал е нещо генерално при монтажа на стойката, да я обърнал обратно?
Teзи две пластини да ги е монтирал на Тв-то на обратно, предполагам.
Това ми изглежда като 50" телевизор което ще рече че най вероятно e VA панел и.. в момента голяма част от цветовете и контраста му ги .. няма, ако ползва ТВ-то под този ъгъл.
И TCL C845 ли е това ? Щом пишеш в тази тема ! Успя ли да го видиш как работи ?
Неее , това е телевизор със стойка.
Изтривам се ако трябва.
Идеята ми беше за стойката дали мога да си я въртя както си искам.