Здравейте дайте отзиви за въпросния телевизор
Здравейте дайте отзиви за въпросния телевизор
Добре наспамихте темите, че и нова направихтеТази покупка стана легендарна. Извън кръга на шегата, както ви се каза, за тези пари не можете да очаквате чудеса. За гледане на стандартна телевизя модела е повече от приличен. Че даже и за игри става (144 Hz). Друг добър вариант е Hisense E7KQ Pro (144Hz), който в момента в Ozone е намален на 849 лева. И тук вече трябва да си прецените дали искате Android (C805) или Hisense с тяхната OS.
Донякъде го разбирам. Предполагам, че за него сумата не е толкова "малка" и много му се иска за трудно изкараните пари да вземе някакво хипотетично "най-добро", което да ползва много години. И понеже вероятно не прави често такива харчове и ще се колебае дълго време. Остави го да си пита. Аз имам добър приятел, който вече 2 години така си "купува" ТВ за смяна на един 40 инчов Филипс на 10+ години. В един момент "жена му не даваше", в друг на него не му се даваха пари и чакаше прИмоции, в трети чакаше да пуснат новите модели и т.н. Затова по едно време просто му казах да не ме пита повече нищо на тема покупка на ТВ и да си говорим за други неща.
Благодаря за разбирането, просто се двуомя между Филипс 55 pus 8518,който има реални цветове и добра обработка или 55pml 9-та серия и той е мини лед,като TCL-а,та даже и по евтин от него,общо взето ще е един от трите,но се чудя кой да избера,защото гледах сравнение между самсунг S95 и C805 и на китаеца цветовете не бяха никак реални
И аз ви разбирам. Видял съм и 2 и 200. Ясно ми е, че за един 1000 лв не са пари, а за друг са непосилна сума. Но не виждам смисъл от толкова чудене. Върнахте се на изходната позиция, когато за пръв път питахте за избора м-у Philips и LG. Къде го гледахте това сравнение? Както ви се обясни, на място нищо няма да разберете, понеже ги пускат на магазинен режим и са издути на макс. Ще се гледат ли висококачествени торенти и стрийминг или ще се позлва само за наще кабеларки? В крайна сметка можете да ги поръчате и трите и да ги разцъкате на спокойствие вкъщи за няколко дена. После оставяте този, който ви харесва най-много и връщате останалите![]()
https://youtu.be/WvGIc6TthNE?si=BEV-RV4llFNJcI7g
- - - - - - - - - -
На TCL-а някак зеленее и няма реални цветове
Това сравнение е малко като да се сравняват ябълки с круши. Едното е qd-oled, което се води най-добрия дисплей (единствено A95L е оценен по-високо, но там и парите са.....) с най-голям брой цветове. Другото е mini led, което също не е лош вариант, но нямна нищо общо с oled.
Да,съгласен съм с вас,но някак на TCL цветовете зеленеят и се губят,дали е така и в дейсгвителност
Това зависи от състоянието на зрителния апарат, както и от възприятието на цветовете на всеки човек.
Едва ли някой е тествал с колориметър стандартните настройки.
Гледахте ли клипчето,защото само на TCL го има това,а на другия не
Испанският не ми е познат език.
Така, че не знам какво, как и с какво е тествано, заснимано, обработвано и т.н.
Сравняват се най-скъпия модел на Samsung със висок среден клас TCL. Разликата в цената вероятно е поне 1.5 пъти, което доказва безсмислието на това сравнение.
Според това, което аз виждам, цветовете на TCL са по-близо до правилната цветова гама. Останалото в този "смачкан" клип въобще не може да се оцени.
Този пост е редактиран от Gena_bs; 20-05-24 в 09:16.
Благодаря, защото на мен ми зеленее TCL-а
Вече ти писах - отиваш в магазин и купуваш този, който най-много ти хареса на теб лично, а не по картинки и клипове от сайтове и форуми. Нищо, че е с магазински настройки и при специфично осветление и обстановка. Ти ще го гледаш, а не качилите обзори и пишещи постове по форумите. Вкусовете и възприятията са различни. И гледаш дълга гаранция ако има за бонус, защото съвременните уреди и най-скъпите се развалят по-често от преди години. Наистина сумата не е особено голяма и няма какво толкова да се избира.
Благодаря, но щом толкова питам има защо,а именно защото се двуомя между този TCL или PHILIPS 55 PUS 8518
Потърси дали има останали Philips 55PUS8818/12.
Там изборът е еднозначен!
Въпреки, че и 8518/12 не е лош избор. Особено в твоя случай и бюджет!
И какъв е смисълът да гледаш тестове на TCL със съвсем различни даже марки от нужните за избора ти?
На мен също първоначално ми зеленееха правилните настройки на Natural, Standart, както и цветовия баланс Warm.
Трябваше ми около 1-2 месеца гледане на различни източници и качество, за да се убедя, че са най-естествените.
Това за определени модели на Sony, LG, Philips, до които съм имал достъп.
Вече не мога да понасям други! Уточнявам, че моето цветовъзприемане е без нарушения, слава Богу!
Samsung настройките никога не са ми харесвали - лилавеят и това е доказано с колориметър от тестери.
Успех!