По-скоро са 3гб и някаква част е заделена, а в ревю на Сони пишат, че е с 5гб и предполагам също имат заделена памет.
По-скоро са 3гб и някаква част е заделена, а в ревю на Сони пишат, че е с 5гб и предполагам също имат заделена памет.
Само Рестарт на Телевизора помага за TCL защото изчиства паметта.
А колегата brotzki е прав за това дето казва. Аз съм разцъквал TCL - 2 часа и имаше лаг.
Тези 2,5 Gb Ram дето имат са твърде малко, пълни се до горе няма свободна Рам и почва да лагва.
Може да се види от приложението Aida64.
Новите модели вадят хубава картина ама с тая малка Рам памет нестават. Само това гим е проблема
Другата година ако увеличат Ram паметта всичко ще е наред.
А Sony няма кво да го кометираме то си е Супер бързо от личен опит всеки ден яко го разцъквам.
Не малко китайски кутии с малко рам показваха 4 на програмата. Факири![]()
В случая се сравняват съвсем различни процесори и не мисля че е обективно да се говори само за памет.
Добре че си взех 64гб за лаптопа преди 2-3 години, когато цените бяха на дъното за 260лв., а сега същата е 1500лв.
Паметта е малко, защото производителите вдигнаха цените заради търсенето при AI.
Pentonic 700 - MT9653
https://gadgetversus.com/processor/m...-mt9653-specs/
Този пост е редактиран от hristoslav2; 04-07-26 в 19:20.
Преди седмици имаше доста върнати. Сигурно са правили ревюта по разни сайтове. Може да ги попитате.
Повечето ревюта не включват реална работа. Сякаш я спестяват. Само мерят някакви картинки.
Тази година по-малко "кълве" в емага стоката им въпреки световното и по-ниските цени на някои модели, други прекалено високи. Почти никакви отзиви към покупката. Очаквам да се включат техните платени и да почнат с разкрасяването по картинка в дълги коментари. Като що е 144хц, как се държи и за какво служи тн![]()
Този пост е редактиран от brotzki; Вчера в 10:05.
brotzki, няма смисъл да поръчваш нищо, за да споделиш впечатления, защото предварително знам как ще изглежда едно твое ревю:
Заглавие: 2,5gb ram
Основна част: 2,5gb ram
Заключение: 2,5gb ram!!!
И пак ще си подвел хората, защото са 3gb![]()
От мен му давам цели 6 гб, но работи като 2.5 гбИма и свободен слот за разширение.
![]()
Този пост е редактиран от brotzki; Вчера в 12:03.
ревютата са съвсем обективни - обикновено пускаш нещо за 5 сек и го гледаш 1-2 часа .. не ползваш телевизора като постоянно разцъкваш из менютата му гледайки колко милисекунди ще му отнеме да изпълни командата
Не всички го ползват като монитор и на кино принцип до надписите в края.
И тези мс са за панела. За смяната отнема време дори на каналите, Цели секунди! Още повече при кодирани, а трябва да е гладко.
При следене на много спортни мероприятия на живо, разделяне на екрани, споделяне...., при което телевизорът се товари много и има нужда софт оптимизация и върхов хард.Такъв при тцл липсва както при бюджетните, така и при уж флагманите им.
Те не съществуват толкова мощни процесори за телевизори, а и операционната система е зависима от интернет. Това не е висок клас гейминг/работен компютър с уиндоус.
И не си обективен, защото не си тествал всичко на пазара и то дългосрочно. Даже си мисля че ще си много подходящ, ако те наемат като тестващ издръжливостта на дистанционни![]()
смяна на кодирани канали през кабел - това не бави от телевизора ,при всеки канал се допитва до SKART-a дали този канал го имаш и да се визуализира ли .. през приложение когато тия неща са по съвсем друг начин сменя много по бързо дори мигновено