По-скоро са 3гб и някаква част е заделена, а в ревю на Сони пишат, че е с 5гб и предполагам също имат заделена памет.
По-скоро са 3гб и някаква част е заделена, а в ревю на Сони пишат, че е с 5гб и предполагам също имат заделена памет.
Само Рестарт на Телевизора помага за TCL защото изчиства паметта.
А колегата brotzki е прав за това дето казва. Аз съм разцъквал TCL - 2 часа и имаше лаг.
Тези 2,5 Gb Ram дето имат са твърде малко, пълни се до горе няма свободна Рам и почва да лагва.
Може да се види от приложението Aida64.
Новите модели вадят хубава картина ама с тая малка Рам памет нестават. Само това гим е проблема
Другата година ако увеличат Ram паметта всичко ще е наред.
А Sony няма кво да го кометираме то си е Супер бързо от личен опит всеки ден яко го разцъквам.
Не малко китайски кутии с малко рам показваха 4 на програмата. Факири![]()
В случая се сравняват съвсем различни процесори и не мисля че е обективно да се говори само за памет.
Добре че си взех 64гб за лаптопа преди 2-3 години, когато цените бяха на дъното за 260лв., а сега същата е 1500лв.
Паметта е малко, защото производителите вдигнаха цените заради търсенето при AI.
Pentonic 700 - MT9653
https://gadgetversus.com/processor/m...-mt9653-specs/
Този пост е редактиран от hristoslav2; 04-07-26 в 19:20.
Преди седмици имаше доста върнати. Сигурно са правили ревюта по разни сайтове. Може да ги попитате.
Повечето ревюта не включват реална работа. Сякаш я спестяват. Само мерят някакви картинки.
Тази година по-малко "кълве" в емага стоката им въпреки световното и по-ниските цени на някои модели, други прекалено високи. Почти никакви отзиви към покупката. Очаквам да се включат техните платени и да почнат с разкрасяването по картинка в дълги коментари. Като що е 144хц, как се държи и за какво служи тн![]()
Този пост е редактиран от brotzki; 06-07-26 в 10:05.
brotzki, няма смисъл да поръчваш нищо, за да споделиш впечатления, защото предварително знам как ще изглежда едно твое ревю:
Заглавие: 2,5gb ram
Основна част: 2,5gb ram
Заключение: 2,5gb ram!!!
И пак ще си подвел хората, защото са 3gb![]()
От мен му давам цели 6 гб, но работи като 2.5 гбИма и свободен слот за разширение.
![]()
Този пост е редактиран от brotzki; 06-07-26 в 12:03.
ревютата са съвсем обективни - обикновено пускаш нещо за 5 сек и го гледаш 1-2 часа .. не ползваш телевизора като постоянно разцъкваш из менютата му гледайки колко милисекунди ще му отнеме да изпълни командата
Не всички го ползват като монитор и на кино принцип до надписите в края.
И тези мс са за панела. За смяната отнема време дори на каналите, Цели секунди! Още повече при кодирани, а трябва да е гладко.
При следене на много спортни мероприятия на живо, разделяне на екрани, споделяне...., при което телевизорът се товари много и има нужда софт оптимизация и върхов хард.Такъв при тцл липсва както при бюджетните, така и при уж флагманите им.
Те не съществуват толкова мощни процесори за телевизори, а и операционната система е зависима от интернет. Това не е висок клас гейминг/работен компютър с уиндоус.
И не си обективен, защото не си тествал всичко на пазара и то дългосрочно. Даже си мисля че ще си много подходящ, ако те наемат като тестващ издръжливостта на дистанционни![]()
смяна на кодирани канали през кабел - това не бави от телевизора ,при всеки канал се допитва до SKART-a дали този канал го имаш и да се визуализира ли .. през приложение когато тия неща са по съвсем друг начин сменя много по бързо дори мигновено
TCL 55A400 PRO (lifestyle tv)
LCD
mini LED FALD
112 zones
PFS LED
100/120Hz panel + MCFI
VA panel,RGB subpixel structure+ matte coating
MT5896,
2.5 GB RAM