Обзор TCL C8L — честно про плюсы и минусы. Стоит ли покупать в 2026? - YouTube
Цена в Москва 55C8L: 99.999 RUB = 1142.60 € (€1 = 87.53 RUB)
У нас: 999.00 €
Обзор TCL C8L — честно про плюсы и минусы. Стоит ли покупать в 2026? - YouTube
Цена в Москва 55C8L: 99.999 RUB = 1142.60 € (€1 = 87.53 RUB)
У нас: 999.00 €
Този пост е редактиран от brotzki; 12-07-26 в 20:01.
55c8l си е 55c7l и единствено би си струвал, ако разликата в цената е до 50 евро, заради дистанционното. 850E са му достатъчни.
55л7 не си струва пред 55к7.
Вече при 65л8 и 65Л7 разликата е малка в полза на л8
Бях останал с впечатление че 55c8l е със стария процесор, но и при този размер май е с по-новия. Дори и така да е, пак са много 150E разлика и за спестеното може да се вземе външно устройство. Те са с почти еднакви панели, а това е основното което оскъпява. На места в чужбина са само с 50E разлика и то от един магазин, така че...
55c8l е със стария процер.
На видеото май показа че е с новия, ако това бяха 55 инча един до друг. Но и това едва ли оскъпява кой знае колко и тези процесори вероятно струват смешни пари.
От ТСЛ сайта за 55':
HDMI Version
HDMI1.4 & HDMI2.0 & HDMI2.1, HDCP1.4 & HDCP2.2
Но така пише само в БГ версията на сайта им и може би е грешка или за нас са сглобили рециклирана версия![]()
Руснака няколко пъти каза Pentonic 800.
Аз до момента не съм видял техника, която за един и същ пазар, и еднакво моделно означение, да е с различно шаси!
В случая - диагоналът да определя, че се вгражда друг процесор и графика.
Но с китайците всичко може да се очаква!
Разлика имат в броя говорители. При 55" липсват двата в горната част на корпуса за Dolby Atmos.
Този пост е редактиран от Gena_bs; 13-07-26 в 15:08.
Близостта с Китай прави чудеса.
Тук има доста отзиви. Снимките от ревюатата не се отварят при мен.
https://www.dns-shop.ru/product/f346....google.com%2F
С 800 ще са всички от серията вероятно. Дори да не пишат hdmi 2.1x4 на места, но пишат wifi6, а за P700 пишат wifi5.
Здравейте,
Някой има ли впечатления от функцията Tutti Choral? Вече минаха няколко фирмуер ъпдейта (включително един от вчера), но не съм особено доволен от този режим - имам чувството, че ползва говорителите на телевизора само за високите честоти (или просто виртуализацията не е както трябва).
По принцип винаги ползвам саундбар, но искам да споделя, че за първи път съм доволен от начина по който звучи телевизор (без саундбар). ТВ е на неговата си стойка, максимално до стената - колкото стойката позволява - т.е. 20 см между тялото и стената. За разлика от другия TLC 55C655 с Onkyo (и един от предишните ми ТВ с Onkyo) - този с B&O звучи доста добре.
Вече няколко седмици го ползвам (65C8L) и съм доволен. Поиграх си да настроя всички режими (HLG, HDR10, HDR10+ и DV) за час-два и вече всичко е 6. Малко е досадно, че избира IMAX за някои видове съдържание, но с бутончето на дистанционното е много удобно бързата смяна на FILMMAKER или тези, които предпочитам.
Закачил съм ТВ към саундбар TCL55H - с app-a на TCL може да се настрои за 1-2 минути AI Sonic с няколко позиции. Реално от менюто на ТВ са достъпни всички настройки на саундбара, т.е. дистанционното му не е нужно да се ползва въобще. Tutti Choral работи страхотно с DD 5.1 и Atmos, както и с DTS 5.1 и HD/HRA/MA 7.1. Но със стерео източник определено липсва централния "говорител".![]()
Целият хор не е нещо особенно - технология за синхронизация на звук от TCL което позволява на съвместим саундбар на TCL да възпроизвежда аудио едновременно с вградените високоговорители на телевизора. Чрез комбиниране каналите на саундбара (например 2.1 или 5.1 система) с вградените високоговорители на телевизора, Tutti Choral разширява звуковата сцена и изяснява диалога. При всички варианти избира телевизора да възпроизвежда високи и средни честоти.
Ключови детайли и съвместимост: Наличност: Обикновено се среща в саундбарите на TCL premium и S-Series (като S55H и Q85H) и е съвместим с по-новите модели телевизори TCL.
https://www.tcl.com/bg/bg/soundbar
Настройка: След сдвояване можете да активирате функцията директно чрез менюто с аудио настройки на TCL TV, а не чрез външното приложение TCL Home.
Комбинацията от телевизор TCL 65C8L (премиум Mini-LED модел) и саундбар TCL S55H (2.1-канална система с Dolby Atmos) е отлична, тъй като и двете устройства поддържат технологията TCL Tutti Choral
Благодарение на нея, вградените високоговорители Bang & Olufsen на телевизора ще работят в пълен синхрон със саундбара.
Ето как правилно да свържете и активирате системата за оптимален звук:
1. Физическо свързване (Задължително чрез HDMI eARC)
За да работи Tutti Choral, устройствата трябва да бъдат свързани с високоскоростен HDMI кабел:
- Включете единия край на HDMI кабела в порта HDMI IN (eARC) на саундбара.
- Включете другия край в порта на телевизора, който е изрично маркиран като HDMI (eARC) (обикновено това е HDMI порт 4 или 1, проверете надписите на гърба на вашия 65C8L).
2. Активиране на настройките в телевизора (Google TV)
Тъй като и двете устройства са от марката TCL, управлението става директно от менюто на телевизора:
- Натиснете бутона Settings (Зъбното колело) на дистанционното на телевизора.
- Отидете на Display & Sound (Екран и Звук) -> Audio (Аудио).
- Влезте в Audio Output (Аудио изход) и се уверете, че е избрано ARC/eARC (вместо вградените говорители).
- Включете функцията ТCL Tutti Choral (ако опцията е сива или я няма, проверете дали кабелът е в правилния eARC порт и дали саундбарът е включен).
- Уверете се, че HDMI-CEC (T-Link) е активиран в системните настройки на телевизора, за да можете да управлявате силата на звука на саундбара с дистанционното на телевизора.
Допълнителна препоръка за максимално качество:
След като активирате Tutti Choral, ви съветваме да пуснете функцията AI Sonic-Adaptation от аудио настройките. Тя ще използва микрофоните, за да калибрира звука спрямо акустиката и формата на вашата стая, осигурявайки перфектен 3D съраунд ефект.
Onkyo и други от този сектор загинаха с ковид кризата от 2020 година.
Този пост е редактиран от hristoslav2; 16-07-26 в 06:50.
Понякога ИИ пише откровени глупости:
"Включете единия край на HDMI кабела в порта HDMI OUT (eARC) на саундбара"
В случая трябва да в HDMI IN на саундбара.