Вижте резултатите от анкетата: Какъв диагонал e вашият LCD телевизор Toshiba ?

Гласували
296. Не можете да гласувате в тази анкета
  • 26'' и по-малко

17 5.74%
  • 32''

95 32.09%
  • 37''

23 7.77%
  • 40''

105 35.47%
  • 42''

36 12.16%
  • 46''

17 5.74%
  • 47''

1 0.34%
  • 52''

0 0%
  • 55''; и повече

2 0.68%
Страница 70 от 91 ПърваПърва ... 2060686970717280 ... ПоследноПоследно
Резултати от 1,036 до 1,050 от общо 1358

Toshiba LCD TV / Faq - на първа страница ,обсъждане ,мнения

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. nkd
    nkd е офлайн
    Senior Member
    Тук е от
    Jun 2009

Re:Toshiba LCD / Faq - на първа страница ,обсъждане ,мнения

Цитат Първоначално публикувано от VID
    Интересуваме тия двата модела с какъв панел са матов или гланцов.
    TOSHIBA 40SL733G,TOSHIBA 40XV733G
    SL-гланцов , XV-матов и двата на Самсунг

2.  

3. Тук е от
    Dec 2010

Здравейте.Интересува ме има ли по-добър избор от TOSHIBA 40SL733 за парите(1300лв в техномаркет)Кое е най-доброто до 1400-1500лв?
    Благодаря!

4. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна

Цитат Първоначално публикувано от baikoko
    Здравейте.Интересува ме има ли по-добър избор от TOSHIBA 40SL733 за парите(1300лв в техномаркет)Кое е най-доброто до 1400-1500лв?
    Благодаря!
    Въпроса ти беше за другата тема.
    За мен LG 42LD550 е по-добрият избор. Всеки решава сам за себе си.
    http://www.technomarket.bg/products/09072749/lg-42ld550

5. Member
    Тук е от
    Apr 2008

Моля помагайте в бъркотията с кабелите!

Как се различават кабелите HDMI-1.3 и HDMI-1.4 ?
    В руското описание за 40WL768 , се споменава за кабел HDMI 2-ра категория , а също и за HDMI с куплунг тип А.
    Някой може ли да внесе яснота относно тези кабели,т.к.на опаковките им не пише нищо?
    Проблем ли ще е ако кабела е по-дълък от 5 м., защото на мен ми е необходим 6 м. но до колкото знам следващата дължина е 10 метра.

6. Junior Member
    Тук е от
    Sep 2006

@gog067 Не знам по какво се различават,но от това което съм чел знам,че HDMI 1.4 е за full HD 3D
    Колкото до дължината на кабела няма проблеми с 10 м HDMI кабел,аз съм с 10 м кабел закупен от Конрад за 26лв

7. Member
    Тук е от
    Aug 2009

46WL768 е с лъскав панел и на самсунг или на шарп е?

8.  

9. Senior Member Аватара на svetlio1
    Тук е от
    Oct 2008

Досега всички са били с панел на Самсунг и при директно сравнение на ХД сигнал матовите панели ,поне за мен ,губят от всякъде като качество на картината с/у т.н. "лъскави".

10. Junior Member
    Тук е от
    Mar 2010

Цитат Първоначално публикувано от hristoslav2
    Models 2010y RV_XV_SL_VL_733 Firmware V 10.1.41.6
    https://forum.setcombg.com/*****************.com/361112
    Някой пробвал ли е това на 40XV733G и какви са разликите спрямо стария 10.1.32.1 с който съм купил телевизора. Ако има значение гледам цифровата на местен доставчик и всичко е точно с изключение на това, че някой радиа ги разпознава като телевизионни канали, а на HD каналите от време на време се появява надпис "Слаб сигнал" който се маха само ако превключа на друг канал и върна обратно. С "кутийката" на доставчика проблема го няма, ама качеството е по-зле. Та новия фърмуер какво ще промени и има ли смисъл да го слагам?
    п.п.
    Сетих се за още един бъг. Когато угася телевизора, без значение дали от дистанционното или се самоизключва заради енергоспестяващата функция, при включване звука е намален до край.

11. Senior Member Аватара на svetlio1
    Тук е от
    Oct 2008

Аз го сложих ,но не съм видял някакви промени ,а това със звука при мен го няма -на колкото съм го оставил ,на толкова е при пускане.Освен резонансите при някои честоти и доста ограничените настройки /разбираемо според цената/ други недостатъци не се сещам /а и доста чувствителния ,в лошия смисъл , тунер/.

12. nkd
    nkd е офлайн
    Senior Member
    Тук е от
    Jun 2009

Цитат Първоначално публикувано от Людмил
    Някой пробвал ли е това на 40XV733G и какви са разликите спрямо стария 10.1.32.1 с който съм купил телевизора. Ако има значение гледам цифровата на местен доставчик и всичко е точно с изключение на това, че някой радиа ги разпознава като телевизионни канали, а на HD каналите от време на време се появява надпис "Слаб сигнал" който се маха само ако превключа на друг канал и върна обратно. С "кутийката" на доставчика проблема го няма, ама качеството е по-зле. Та новия фърмуер какво ще промени и има ли смисъл да го слагам?
    п.п.
    Сетих се за още един бъг. Когато угася телевизора, без значение дали от дистанционното или се самоизключва заради енергоспестяващата функция, при включване звука е намален до край.
    Определено ти е слаб сигнала, а HD каналите искат по мощен сигнал , за това викни да ти вдигнат нивото . Освен това галванични делители и разни кофти връзки и некачесвени сплитери също намаляват силата и качеството, провери ги . Това дето излиза "слаб сигнал" не знам защо не са го направили да може да се маха (и при мен е така на модел 2009г.) , защото понякога картина има макар и на ръба .

13. Тук е от
    Jan 2011

Здравейте!
    Купих си наскоро телевизор Toshiba 32AV733G1 и благодарение на този форум успях да се справя с почти всички персонални настройки. Остана само едно нещо, което не ми е по вкуса, но не можах да разбера как става и дали въобще е възможно. Но както се казва "няма начин да няма начин". Става въпрос за инфото, което излиза горе на екрана по време на смяна на каналите, дали е възможно да се премести да излиза долу, защото при смяна на канала стои няколко секунди на екрана и не се вижда логото на програмата. Трябва да се изчаква винаги да се махне за да видиш например че това е бтв. Ако някой знае нещо по въпроса, моля да сподели.

14.  

15. Member
    Тук е от
    Aug 2009

предполагам гледаш аналогови програми защото при цифровите и сателитните си илиза цял надпис на програмата. Влез в menu за ръчно търсене на програма символа е "зъбни колела"- настройка ,надолу в това меню и излиза цял ред за една програма и най- накрая на реда има празни кватратчета и там е обеснено как става надписването на програмите като има едър и дребен шрифт да надпишиш дума с 7 букви и след това натискаш ОК за запаметяване.

16. Тук е от
    Jan 2011

Цитат Първоначално публикувано от GMIR
    предполагам гледаш аналогови програми защото при цифровите и сателитните си илиза цял надпис на програмата. Влез в menu за ръчно търсене на програма символа е "зъбни колела"- настройка ,надолу в това меню и излиза цял ред за една програма и най- накрая на реда има празни кватратчета и там е обеснено как става надписването на програмите като има едър и дребен шрифт да надпишиш дума с 7 букви и след това натискаш ОК за запаметяване.
    Гледам 120 цифрови и 60 аналогови. Съгласен съм че е възможно да си надпиша аналоговите (въпреки че е голяма играчка за 60 канала), но випреки това ако е възможно да се премести инфото по надолу (както за субтитри в плеярите има такава възможност) ще е по-добре. Ако някой знае как става да пише. Може би има възможност през Сервизното меню, но не смея да пипам без да разбера как става. Сигурен съм че и други ги дразни това и може би е същото, и при други модели ТВ.

17. Тук е от
    Dec 2010

От няколко дни съм горд собственик на Toshiba 40SL733G, като единствен кусур, мога да споделя, ghosting-a при gaming. Сравнявам го пряко с 40XV733G, на който не забелязах въобще. На моя обаче, главно при FPS и си маже. Не е нещо фрапиращо, но за който не го забелязва. Принципно на NFS Hot pursuit 2 не се забелязва въобще... Опитвах през game mode от ТВ-то, същата работа, докато при 40XV733G при всичките режими не се забелязва никакъв ghosting, макар че по спецификации е 5мс, докато SL е 4мс.

Другото (SD, Bulsatcom и HD), разликата е немалка в полза на SL, особено при SD сигнал. Поне с такова впечатление останах. Чак като го разопаковах SL-a разбрах че е с гланцов панел и леко се изнервих, че не бях проверил, но после като че ли по-ми хареса от матовия на XV, като се има предвид, че стаята е неособено осветена и не попада пряка светлина върху ТВ-то.

18. Senior Member Аватара на svetlio1
    Тук е от
    Oct 2008

Това е основното предимство на "лъскавия" панел -картината е по-ясна и с повече детайли и дълбочина.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 70 от 91 ПърваПърва ... 2060686970717280 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Отговори: 1477
    Последно: 11-09-13, 19:47
  2. Toshiba LCD TV / Faq - обсъждане и мнения - част 2
    От hristoslav2 във форум Toshiba телевизори
    Отговори: 1458
    Последно: 14-03-12, 19:58
  3. Philips LCD / Faq - на първа страница ,обсъждане ,мнения
    От hristoslav2 във форум Philips телевизори
    Отговори: 1760
    Последно: 26-12-10, 16:39
  4. Panasonic PDP / Faq - на първа страница ,обсъждане ,мнения
    От hristoslav2 във форум Panasonic телевизори
    Отговори: 2606
    Последно: 07-12-10, 15:29
  5. LG LCD / Faq - на първа страница ,обсъждане ,мнения
    От hristoslav2 във форум LG телевизори
    Отговори: 2262
    Последно: 06-12-10, 20:51

Тагове за тази тема

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе