SL-гланцов , XV-матов и двата на СамсунгПървоначално публикувано от VID
SL-гланцов , XV-матов и двата на СамсунгПървоначално публикувано от VID
Здравейте.Интересува ме има ли по-добър избор от TOSHIBA 40SL733 за парите(1300лв в техномаркет)Кое е най-доброто до 1400-1500лв?
Благодаря!
Въпроса ти беше за другата тема.Първоначално публикувано от baikoko
За мен LG 42LD550 е по-добрият избор. Всеки решава сам за себе си.
http://www.technomarket.bg/products/09072749/lg-42ld550
Моля помагайте в бъркотията с кабелите!
Как се различават кабелите HDMI-1.3 и HDMI-1.4 ?
В руското описание за 40WL768 , се споменава за кабел HDMI 2-ра категория , а също и за HDMI с куплунг тип А.
Някой може ли да внесе яснота относно тези кабели,т.к.на опаковките им не пише нищо?
Проблем ли ще е ако кабела е по-дълък от 5 м., защото на мен ми е необходим 6 м. но до колкото знам следващата дължина е 10 метра.
@gog067 Не знам по какво се различават,но от това което съм чел знам,че HDMI 1.4 е за full HD 3D
Колкото до дължината на кабела няма проблеми с 10 м HDMI кабел,аз съм с 10 м кабел закупен от Конрад за 26лв
46WL768 е с лъскав панел и на самсунг или на шарп е?
Досега всички са били с панел на Самсунг и при директно сравнение на ХД сигнал матовите панели ,поне за мен ,губят от всякъде като качество на картината с/у т.н. "лъскави".
Някой пробвал ли е това на 40XV733G и какви са разликите спрямо стария 10.1.32.1 с който съм купил телевизора. Ако има значение гледам цифровата на местен доставчик и всичко е точно с изключение на това, че някой радиа ги разпознава като телевизионни канали, а на HD каналите от време на време се появява надпис "Слаб сигнал" който се маха само ако превключа на друг канал и върна обратно. С "кутийката" на доставчика проблема го няма, ама качеството е по-зле. Та новия фърмуер какво ще промени и има ли смисъл да го слагам?Първоначално публикувано от hristoslav2
п.п.
Сетих се за още един бъг. Когато угася телевизора, без значение дали от дистанционното или се самоизключва заради енергоспестяващата функция, при включване звука е намален до край.
Аз го сложих ,но не съм видял някакви промени ,а това със звука при мен го няма -на колкото съм го оставил ,на толкова е при пускане.Освен резонансите при някои честоти и доста ограничените настройки /разбираемо според цената/ други недостатъци не се сещам /а и доста чувствителния ,в лошия смисъл , тунер/.
Определено ти е слаб сигнала, а HD каналите искат по мощен сигнал , за това викни да ти вдигнат нивото . Освен това галванични делители и разни кофти връзки и некачесвени сплитери също намаляват силата и качеството, провери ги . Това дето излиза "слаб сигнал" не знам защо не са го направили да може да се маха (и при мен е така на модел 2009г.) , защото понякога картина има макар и на ръба .Първоначално публикувано от Людмил
Здравейте!
Купих си наскоро телевизор Toshiba 32AV733G1 и благодарение на този форум успях да се справя с почти всички персонални настройки. Остана само едно нещо, което не ми е по вкуса, но не можах да разбера как става и дали въобще е възможно. Но както се казва "няма начин да няма начин". Става въпрос за инфото, което излиза горе на екрана по време на смяна на каналите, дали е възможно да се премести да излиза долу, защото при смяна на канала стои няколко секунди на екрана и не се вижда логото на програмата. Трябва да се изчаква винаги да се махне за да видиш например че това е бтв. Ако някой знае нещо по въпроса, моля да сподели.
предполагам гледаш аналогови програми защото при цифровите и сателитните си илиза цял надпис на програмата. Влез в menu за ръчно търсене на програма символа е "зъбни колела"- настройка ,надолу в това меню и излиза цял ред за една програма и най- накрая на реда има празни кватратчета и там е обеснено как става надписването на програмите като има едър и дребен шрифт да надпишиш дума с 7 букви и след това натискаш ОК за запаметяване.
Гледам 120 цифрови и 60 аналогови. Съгласен съм че е възможно да си надпиша аналоговите (въпреки че е голяма играчка за 60 канала), но випреки това ако е възможно да се премести инфото по надолу (както за субтитри в плеярите има такава възможност) ще е по-добре. Ако някой знае как става да пише. Може би има възможност през Сервизното меню, но не смея да пипам без да разбера как става. Сигурен съм че и други ги дразни това и може би е същото, и при други модели ТВ.Първоначално публикувано от GMIR
От няколко дни съм горд собственик на Toshiba 40SL733G, като единствен кусур, мога да споделя, ghosting-a при gaming. Сравнявам го пряко с 40XV733G, на който не забелязах въобще. На моя обаче, главно при FPS и си маже. Не е нещо фрапиращо, но за който не го забелязва. Принципно на NFS Hot pursuit 2 не се забелязва въобще... Опитвах през game mode от ТВ-то, същата работа, докато при 40XV733G при всичките режими не се забелязва никакъв ghosting, макар че по спецификации е 5мс, докато SL е 4мс.
Другото (SD, Bulsatcom и HD), разликата е немалка в полза на SL, особено при SD сигнал. Поне с такова впечатление останах. Чак като го разопаковах SL-a разбрах че е с гланцов панел и леко се изнервих, че не бях проверил, но после като че ли по-ми хареса от матовия на XV, като се има предвид, че стаята е неособено осветена и не попада пряка светлина върху ТВ-то.
Това е основното предимство на "лъскавия" панел -картината е по-ясна и с повече детайли и дълбочина.