Страница 6 от 98 ПърваПърва ... 456781656 ... ПоследноПоследно
Резултати от 76 до 90 от общо 1459

Toshiba LCD TV / Faq - обсъждане и мнения - част 2

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

1. Тук е от
    Jun 2011

Re:Toshiba LCD TV / Faq - на първа страница ,обсъждане ,мнения / част 2

Здравейте, и аз закупих 40vl748 от ТМ. супер е телевизорчето, още повече до момента бях на 29crt. Цветовете са малко изцъклени в сравнение с кинескоп, но след калибриране е идеално.

Всичко хубаво, но имам следния проблем с тв и длна - инсталирах руския сървър ХМС, който според мен транскодира всичко. Резултатът е, че и древен селерон и старичък атлон64, и през wifi и lan, mkv накъсва. Настройките са за тв филипс 2008. Когато включа всички формати във "встроенная поддержка файлов" медия плейъра не иска да чете нито mkv нито други формати - тогава би трябвало ХМС да не транскодира, а тази работа да си я прави тв плейъра. През юсб си вървят avi филми и субтитри с UTF8. Имате ли идея какво мога да направя по тв или ХМС за да си плейвам mkv/avi от сървъра, но през плейъра на тв?

апропо на този линк има описание на модела и параметри за калибрация http://www.flatpanelshd.com/review.php?subaction=showfull&id=1296722699 може да е полезен на някой нов собственик...

2.  

3. Тук е от
    Aug 2005

Здравейте и аз закупих 40vl748 от ТМ. Буквата обозначаваща матрицата е W. Може ли да ми кажете производителя.Благодаря предварително.

4. Тук е от
    Sep 2010

На Самсунг е матрицата.

5. Тук е от
    Jun 2011

Здравейте ,
    имам TOSHIBA SL733G от половин година.Доволен съм от всичките му възможности,но и аз се сблъсках със същия проблем-след направата на DLNA С ПРЕПОРЪЧАНИЯ ТУК ОТ РАЗНИ "СВЕТИЛА" Home Media Server аз не мога да подкарам 1080p,MOV,и HD Ready през транскодера.Има ли тук някой който може да каже-къде може да е проблема ми - в компа ми ли в телевизора ли,настройките на медия съсрвъра ли.Някъде трябва нещо да се пипне,за да тръгне шеринга без да накъсва на Blue ray-йовете.Помогнете,а не пишете само кой какво бил намерил и свалил с разни линкове.Как става прехвърлянето на информацията от компа към ТВ-то ли,от какво и от кого зависи да не засича..Дали е поставен с отметка на сървъра на PHILIPS или на SAMSUNG e без значение.Отметките,кои да пипна и на какви параметри да ги оставя.....
    НЯКОЙ МОЖЕ ЛИ ДА ПОМОГНЕ?

6. Junior Member
    Тук е от
    Mar 2007

Здравейте и аз закупих 40vl748 но от 2 часа се мъча да изкарам цифрови програми ,успявва да намери само 2. Избрал съм Финландия,но ба бързо сканиране само толкоз,сега го чакам да направи пълно сканиране.

7. Senior Member Аватара на svetlio1
    Тук е от
    Oct 2008

На кой оператор си? Ако знаеш честотите давай на ръчно -става по-бързо /и страна Германия става,даже май е по-добре при Тошиба/.

8.  

9. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна

Цитат Първоначално публикувано от rorosen
    Здравейте ,
    имам TOSHIBA SL733G от половин година.Доволен съм от всичките му възможности,но и аз се сблъсках със същия проблем-след направата на DLNA С ПРЕПОРЪЧАНИЯ ТУК ОТ РАЗНИ "СВЕТИЛА" Home Media Server аз не мога да подкарам 1080p,MOV,и HD Ready през транскодера.Има ли тук някой който може да каже-къде може да е проблема ми - в компа ми ли в телевизора ли,настройките на медия съсрвъра ли.Някъде трябва нещо да се пипне,за да тръгне шеринга без да накъсва на Blue ray-йовете. Помогнете,а не пишете само кой какво бил намерил и свалил с разни линкове.Как става прехвърлянето на информацията от компа към ТВ-то ли,от какво и от кого зависи да не засича..Дали е поставен с отметка на сървъра на PHILIPS или на SAMSUNG e без значение.Отметките,кои да пипна и на какви параметри да ги оставя.....
    НЯКОЙ МОЖЕ ЛИ ДА ПОМОГНЕ?
    Има два варианта за проблема-видеокартата на компа или настройките на ДМС
    http://www.homemediaserver.ru/forum/...hp?f=10&t=1091
    http://www.homemediaserver.ru/forum/...php?f=10&t=989
    http://www.homemediaserver.ru/forum/...hp?f=10&t=1116

иначе Toshiba си има някакъв техен Toshiba Media Controller
    http://www.toshibalife.com/technolog...dia-controller

10. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна

37RL833 буква L - матрица S-IPS от LG
    42RL833 буква L - матрица S-IPS от LG
    42SL833 буква А - матрица А-MVA от AUO

Toshiba Regza 42RL853 LED LCD TV Review
    http://www.avforums.com/review/Toshi...TV-Review.html

11. Тук е от
    Jun 2011

@hristoslav2: Значи без транскодинг няма да стане, трябва да се качва на юсб, ако е слаб процесора...
    @mik59: при мен матрицата е К.

12. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна

Toshiba Regza 32LV733G ревю
    http://hdtelevizija.com/2010/05/21/r...32lv733g-80cm/

настройки след калибрация
    http://hdtelevizija.com/2010/05/21/r...lv733g-80cm/7/

13. Тук е от
    Jun 2011

Колеги от една седмица и аз имам 40 vl748 но имам следния проблем. От време на време в горния край на екрана се появява една розова хоризонтална черта , дебела около 5-6 мм. При смяна на формата на екрана , тази черта не се изменя. Същото е и при избор на аналоговия тунер . След като изключа телевизора за 1час нещата се оправят. Някой сблъсквал ли се е с такъв проблем?

14.  

15. Member Аватара на ronnie72
    Тук е от
    Dec 2009

TOSHIBA 40LV833 - 799 лв. в Карфур + възможност за разсрочено плащане без оскъпяване на 10 равни месечни вноски.
    Прикачени изображения Прикачени изображения

16. nkd
    nkd е офлайн
    Senior Member
    Тук е от
    Jun 2009

Цитат Първоначално публикувано от kopara
    Колеги от една седмица и аз имам 40 vl748 но имам следния проблем. От време на време в горния край на екрана се появява една розова хоризонтална черта , дебела около 5-6 мм. При смяна на формата на екрана , тази черта не се изменя. Същото е и при избор на аналоговия тунер . След като изключа телевизора за 1час нещата се оправят. Някой сблъсквал ли се е с такъв проблем?
    Така както го описваш изглежда като дефект. Закарай го в магазина и искай замяна с нов, настоявай !

17. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна

Цитат Първоначално публикувано от kopara
    Ако тази розова хоризонтална линия я имаш при различни източници на сигнал - носи го в сервиза за ремонт.

18. Тук е от
    Jul 2007

Така като чета и аз май ще си го взема. Само тая розова нещо ми изкара акъла. Надявам се да е единична бройка която си уцелил. Никъде на друго място не съм чел за подобен проблем.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 6 от 98 ПърваПърва ... 456781656 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Отговори: 1477
    Последно: 11-09-13, 19:47
  2. Отговори: 1607
    Последно: 09-05-13, 19:57
  3. Отговори: 1389
    Последно: 20-07-12, 20:09
  4. Отговори: 1429
    Последно: 11-06-12, 16:00
  5. Отговори: 1375
    Последно: 30-09-11, 17:31

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе