Страница 1 от 3 123 ПоследноПоследно
Резултати от 1 до 15 от общо 40

Относно REMOTE DESKTOP под XP

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

1. Тук е от
    Jan 2003

В последно време често ми се налага да го използвам. В началото не ми правеше впечатление, че когато се свързвах с компютъра в къщи прекъсвах сесията на баща ми, филма на сестра ми, работата на съквартиранта и т.н. Не след дълго тези прекъсвания се превърнаха в проблем и започнах да се чудя защо по дяволите microsoft са го направили по този начин, дали да не мина на 2003 сървър - той поне е мулти юзер, за разлика от ХР. Има програмки, позволяващи това да стане, но или са временни или няма кракове - нищо полезно и в същото време безплатно. Предлагам ви едно решение на проблема за да не изпадате в такива ситуации.

Изтеглете необходимите файлове:

1. Добавете в регистрите

2. Рестартирайте в Safe Mode (F8)

3. Копирайте termsrv.dll в

C:\WINDOWS\system32 и

C:\WINDOWS\ServicePackFiles\i386 и рестарт

4. Стартирате gpedit.msc - Computer configuration - Administrative templates - Windows components - Terminal services - Limit number of connection - сетвате enabled и указвате броя на сесиите

5. Рестартирате и вече нямате нужда от 2003 сървър [:P]
    Прикачени файлове Прикачени файлове

2.  

3. Тук е от
    Jun 2004

добро и полезно решение 10Х []

4. Тук е от
    Dec 2004

Браво, наистина полезно, но моя проблем е свързан точно с win 2003. Както повечето от вас знаят при него броя на активните конекции е ограничен на 2, а много често ми се налага на 1 машина да има логнати поне 3ма души.... Та, има ли някакво подобно елементарно решение за win 2003?

5. Тук е от
    Jan 2003

gpedit.msc и следвайки горните инструкции променяш максималния брой сесии

6. Тук е от
    Dec 2004

Вече пробвах така. Не става. Сесиите си остават 2.

В Terminal services configuration си пише: This server is configured in the default Remote Desktop mode for remote administration, which allows a maximum of two simultaneous remote connections.

Мисля, че трябва да се рови нещо в регистрито и в този termsvr.dll както при win XP.

7. Тук е от
    Jan 2003

termsrv.dll при 2003 е съвсем различен. Този който аз ползвам го изкопах от една от първите версии на SP2 за ХР. При 2003 броя на сесиите мисля, че се определяше още в началото на инсталацията

8.  

9. Member
    Тук е от
    Jan 2004

Може би въпроса ми е тъп но.... С Remote Desktop абсолютно всичко ли можеш да правиш на компютъра на който си логнат?? Примерно можеш ли да пуснеш игра или филм?? Каква е минималната необходима конфигурация на компютара клиент? Преди в ТУ-София 12 блок ползваха някаква програма на Windows, с помоща на която няколко PC се вързваха към един сървър(нещо като терминал) и можеше да я пуснеш на цял екран и все едно си пред другия компютър Remote Desktop така ли изглежда?? Има ли някой идея коя е програмата??

10. Member
    Тук е от
    Dec 2000

под Windows XP могат да се логват 3ма човека едновременно - 2ма remote & един от конзолата или 3ма remote. Разполагам с няколко такива работещи системи. Ако е достатъчно яка издържа на много неща Единственото което не може да се прави през Remote Desktop е да се изграят игри и да се гледат филми - зверски насича и не може

Вервайте ми - на 100MB лан не става. Хубавото е че заема адски малко bandwidth и супер бързо в сравнение със всички подобни прорамки (VNC напр.) Още по-хубавото е че тъй като протокола е отворен можеш да се вържеш от linux машина към windowsk-ата и се работи страхотно [Yeah!]

btw абсолютно пълни указания тук: http://www.winbeta.org/forums/index....topic=1982&hl=

11. Тук е от
    Jan 2003

На мойта машина с XP SP2 успях да вържа 4 юзера и всичко си работеше перфектно, единствено ми се лагваше Task Manager-а. Другото интересно е че в старт менюто не пише WINDOWS XP PROFESSIONAL а WINDOWS TERMINAL SERVER. Интересно [:I] Преди подмяната на въпросния файл можех да вържа само <font color="red">един</font id="red"> юзер (конзола или отдалечено) - втория си почиваше пред WELCOME SCREEN. Как е при SP1 [?]

12. Member
    Тук е от
    Nov 2003

Terminal Server се върти около идеята да се използва Remote Desktop Protocol [Terminal Services]( версия 5.0 на 2000 сервер дето ми се мотае в момента отляво и 5.2 на 2003 сервер дето е в дясно) слухтящ по подразбиране на порт 3389 за да може да се администрира машината от разстояние. Не е ново инсталираше се още на NT4. Най вероятно са взети файловете от 2000 server/Advanced server/2003 за да се премахне ограничението от една единствена връзка при XP. От регистрите също мисля можеше да се променя това но не се постигаха чак такива резултати . Едва ли ще има някакъв проблем с работата на системата. Темичката предлага интересно и добро решение ... мерси ) ЩЕ си го добавя в папка Е-Books [][]

P.S mitsy много си прав за връзката между различни ос. RDP5 Между Debian и win2000 Proffesional работи без грешка ) Лично тествано

13. Member
    Тук е от
    Jan 2004

Има ли някоя програма подобна на Remote Desktop , с която да може да се играят игри и да се гледат филми от сървара без да насича??

14.  

15. Тук е от
    Dec 2004

Под win 2003 колкото и конекции да му окажеш при инсталирането няма никакво значение. По подразбиране той позволява 3 конекции - 2 отдалечени и 1 локална. Ако искаш повече инсталираш terminal server и конекциите ти стават колкото си искаш. След 120 дни обаче всичко спира да работи и чака да си инсталираш terminal licence с еди колко си закупени от Майкрософт конекции. Тогава можеш да си бачкаш нормално брой машини за колкото си си платил. При положение обаче, че сме в българия и много малко хора са си платили дори уиндоусите, от които постват тези реплаи се чудя няма ли да се намери някоя мъдра глава, която да разбере как може да се заобиколи въпросния 120 дневен лимит.

16. Member
    Тук е от
    Dec 2000

neven_bg - плз обясни как направи 4тири? понеже доста сме го тествалис колегите и 4 не успяхме...

17. Тук е от
    Jan 2003

Незнам защо при вас не става, аз успях да вкарам 2 админа и 1 user + 1 power на конзолата

18. Member
    Тук е от
    Dec 2000

обаче конектнати едновременно - не със статус disconnected? [:D]

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 1 от 3 123 ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Remote Desktop
    От centrino във форум Windows
    Отговори: 13
    Последно: 27-02-08, 14:15
  2. Remote Desktop ?
    От Lukan във форум Общ - софтуер
    Отговори: 34
    Последно: 30-07-06, 13:07
  3. Remote Desktop
    От viarat във форум Смартфони, телефони
    Отговори: 7
    Последно: 23-07-06, 12:03
  4. Отговори: 2
    Последно: 07-03-06, 10:18
  5. Относно Remote Desktop-a на ХР
    От peperoni във форум Windows
    Отговори: 2
    Последно: 23-10-04, 11:20

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе