Резултати от 1 до 4 от общо 4

МИСТЕРИОЗНО изчезване на HDD drive - за втори път

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Junior Member
    Тук е от
    Oct 2005
    Мнения
    75
    #1

    МИСТЕРИОЗНО изчезване на HDD drive - за втори път

    Здравейте,
    За втори път ми се случва нещо много странно. Както си работя на компа изключвам го и следващият път, когато включа компа единият ми дял е изчзнал и на негово място имам вместо "music" например "local disk" (F и като кликна върху него ми задава въпрос дали искам да го форматирам. Първият път го оправих, като си ресторнах имейджа на с: - то, който предвидливо съм си направил. После си пусна един чекдиск и нещата се оправиха. Сега обаче пак стана така. Може би и тоя път ше мога да го оправя, но искам да знам от какво се получава. Компа няма никакви вируси, адуери и т.н. Оправям си регистрите редовно и т.н. В смисъл не се ползва от някой, който не знае как. Ако някой е имал подобен проблем и се е справил с него, моля да каже как става. Също и ако някой знае някоя готина програма, която да подрежда партишъни и да оправя грешки да каже. Вина ми е ХР.

    Мерси предварително!

  2.  
     
  3. Senior Member
    Тук е от
    Aug 2002
    Мнения
    8,784
    #2

    Re: МИСТЕРИОЗНО изчезване на HDD drive - за втори път

    проблема може да е от грешка в биоса - редовно имах такива проблеми . накрая реших всичко карднално - тотално забърсах всичко , влязох в биос , където махнах "ауто" и сложих ръно "LBA " и после формат на ново. Ако грешката ти е в партишъна, ефекта е същия и пак с триене и създаване на партишън се оправя . Трерия възможен вариант е харда да си заминава .

  4. Junior Member
    Тук е от
    Oct 2005
    Мнения
    75
    #3

    Re: МИСТЕРИОЗНО изчезване на HDD drive - за втори път

    Цитат Първоначално публикувано от Mr.TECHNO
    проблема може да е от грешка в биоса - редовно имах такива проблеми . накрая реших всичко карднално - тотално забърсах всичко , влязох в биос , където махнах "ауто" и сложих ръно "LBA "* и после формат на ново. Ако грешката ти е в партишъна, ефекта е същия и пак с триене и създаване на партишън се оправя . Трерия възможен вариант е харда да си заминава .
    Идеята е такава обаче, че на тоя партишън имам около 35 ГБ музика и клипове, която не желая да си заминава. Според мене целият проблем е в самата структура на партишъна - и двата пъти се прецаква един и същ. Файловото разделение е НТФС. Мисля че самият ВИН по някакъв начин се бърка, защото има огромен брой мп3 и видеоклипове. Забелязал съм например, че когато жена ми си направи папката с клиповете на тъмбнейлс, и като вляза след това в тази папка, като зареди гадния вин картинките на клиповете и дам една стъпка назад - запича. Явно има в цялата тази каша някакъв гаден файл. Поне аз така си го обяснявам. Затова питах и за някакъв готин софт, който е ИЗПРОБВАН и може да поправи тая работа.

  5. Senior Member
    Тук е от
    Aug 2002
    Мнения
    8,784
    #4

    Re: МИСТЕРИОЗНО изчезване на HDD drive - за втори път

    свали си програмата Active Undelete - и каквото извадиш извадиш, после трябва да си изтриеш extension partition и да го създадеш отново !

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

  1. Как да свържа втори монитор към РС-то?
    От polki във форум Аудио и Видеокарти
    Отговори: 7
    Последно: 17-11-11, 23:02
  2. Питане за втори субуфер !
    От TOSHIBARV733G във форум Тонколони
    Отговори: 15
    Последно: 04-08-11, 11:34
  3. Втори компютър? TTL=0? Как?
    От radop във форум Мрежи
    Отговори: 16
    Последно: 17-03-07, 00:49
  4. Отговори: 9
    Последно: 25-09-06, 19:50
  5. За и против втори HDD
    От kesten във форум Общ - хардуер
    Отговори: 5
    Последно: 26-01-05, 02:06

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе