Бърза справка показва че около 150 ъпдейта заемат над 600МБ!!! В М$ въобще не ценят потебителското дисково пространство. Предприемам деинсталиране на всички и после инсталиране на SP3. Да видим какъв ще е резултата....
Бърза справка показва че около 150 ъпдейта заемат над 600МБ!!! В М$ въобще не ценят потебителското дисково пространство. Предприемам деинсталиране на всички и после инсталиране на SP3. Да видим какъв ще е резултата....
не слагам никакви ъпдейти и досега не съм имал нито един проблем, свързан с липса на "критичен" ъпдейт
и SP3 не бих си сложил, докато не бъде напълно официален
Аз съм си изключил автоматичните ъпдейти, не понасям да правят нещо въпреки желанието ми. Качвам чисто WinXP SP2. Ако установя някакъв проблем и има пач за него на сайт на М$ и преценя, че си струва, само тогава бих го инсталирал.
Като излезе официално SP3, ще излезе и WinXP SP3
На мен няколко пъти ъпдейтите са ми омазвали уиндоуса и после ми се е налагало да ги деинсталирам всичките защото не знам точно кой е проблемният
И аз имам съмнение относно ъпдейтите доколко са ефикасни за нашите "лицензирани" Уиндулси. Боря се с един проблем http://forum.setcom.bg/index.php/topic,35325.0.html и май вината ще я прехвърля на ъпдейтите, защото се прояви едновременно на два компютъра с изпълнени ъпдейти.
Против съм автоматичните ъпдейти. Веднъж си направих експеримента на прясно инсталиран Вин да ги разреша и стана такова мазало, че докато не изтрих повечето от тия дето се бяха качили беше жива мъка. Оттогава - ги забранявам.
В къщи не съм преинсталирал от повече от 15 месеца ОС, но съм разрешил ъпдейти "само в събота в 3.оо часа", (т.е. по време, когато компа е 100% изключен) и то само заради това да не ми плаче през 5 мин., че съм изложен на риск. Ама.. пак се качват без да питат гадините..., досега са се качили към 120 !... Не ми се занимава да ги махам, (по-точно ме мързи, а най-точно - нямам време)... Само за януари са ми кацнали 3 бройки...
Жалко, че забраниха аутопатчера.
Апропо - сигурно има нещо подобно все пак. Ако някой има линк - да постне.
В Control Panel/Security Center и после в ляво Change the way security center alerts me. Там има 3 отметки, които като ги махнеш и се маха съобщението колко много си изложен на риск, след което си изключваш автоматичните ъпдейти от Control Panel/System. Може да деактивираш и сървиса от Control Panel/Administrative tools/ServicesПървоначално публикувано от stekyman
По темата. Първата ми работа като си преинсталирам windows-a е да изключа автоматичното обновяване. През периода до следващото преинсталиране не качвам никакви ъпдейти.
Едно от първите неща които изключвам след инсталация е автоматичния ъпдейт и секюрити центъра.
И аз ги изключвам , особенно у дома. Изключвам и известяванията за грешки и всички досади. Но това е тест за служебните РС, където рано или късно ще трябва да го приложа. Но преди това трябва да го тествам поне в общи линии. Затова очаквам и евентуални впечатления от вече направилите инсталацията.
Извинявай Фанта но говорим не за СП2 а за ъпдейтите след нея и както уточних става въпрос за служебни компове.
Аз пък по-рано изобщо не ъпдейтвах, а компа правеше маймунджулъци, може би от вируси, но след последната преинсталация си ъпдейтвам и нямам проблеми от тези ъпдейти, за сега.
Първоначално публикувано от fanta orange
-- off-topic --
Аз пък съм доволен от Microsoft и най-отговорно заявявам, че не предприемам каквито и да било действия не само срещу насраната, но и срещу напиканата им политика
Въпреки това разбирам фанта-та и му пожелавам след всякакви действия да пийва повечко бира и да не зима нещата навътре
Ъпдейтвам си, не автоматично, а периодично по мое усмотрение.
PS. Досадните напомняния за изключения ауто-ъпдейт се изключват точно с 1 клик от секюрити центъра
Да живее SP1
Още съм си с него, проблеми с бозата нямам - инсталация преди година и половина, максимален рекорд на ъптайма - 60 дена, нещастно прекъснат от скапаното Енерго при спиране на тока. То май и на тях им беше рекорд два месеца да не спрат тока.
Но скоро ще се наложи да се ъпдейтва, защото една програма при инсталацията невистово реве, че й трябва SP2.
Аз съм твърдо за ъпдейтите. Всичките ми компютри (и операционни системи) които имам се ъпдейтват автоматично и никога съм нямал проблеми, никога не съм разбирал хора които си спират ъпдейтите заради WGA защитата на Майкрософт и после роптаят колко тъпи и безполезни били ъпдейтите. Ама всеки си има мнение по въпроса и компютър за който да се грижи
П.С. Да поясня , ползвам легални Windows.