Страница 4 от 5 ПърваПърва ... 2345 ПоследноПоследно
Резултати от 46 до 60 от общо 63
Like Tree2Одобрявам

[ПЪРВО ПРОЧЕТИ]-Нападнаха ме вируси!Имам вируси!Имам проблеми!!!

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Moderator Аватара на justify
    Тук е от
    Jun 2009
    Мнения
    9,302
    #46

    Re:[ПЪРВО ПРОЧЕТИ]-Нападнаха ме вируси!Имам вируси!Имам проблеми!!!

    Ей няма няма "изкопате" нещо от гробницата....

    Хайде за да не е пълен спам поста ми да предложа една безплатна програма за цялостна поддръжка и защита Advanced SystemCare Free 5 , включително за гейм "тунинг" на компютъра/лаптопа ви. Аз я ползвам от време на време, като ми писне я деинсталирам и след време отново я инсталирам и ползвам ...
    Върши най-страхотната работа за деинсталиране на упорити програми, туулбарове(като ask.com) които не могат да се деинсталират по нормалния път дори(от Windows чрез add/remove program от контрол панела) и с CCleaner. Деинсталатора сканира след инсталацията за останали елементи и чрез forced uninstall на IOBit uninstaler трие всички "остатъци" включително от регистрите или където и да са.Само благодарение на него успях след двугодишна "борба" с проклетия ASK.com toolbar да го премахна на 100%.

  2.  
     
  3. Senior Member
    Тук е от
    Sep 2005
    Мнения
    1,572
    #47

    Re:[ПЪРВО ПРОЧЕТИ]-Нападнаха ме вируси!Имам вируси!Имам проблеми!!!

    Още от 2008 ask.com имат туул за премахване на собствения им туулбар.

  4. Moderator Аватара на justify
    Тук е от
    Jun 2009
    Мнения
    9,302
    #48

    Re:[ПЪРВО ПРОЧЕТИ]-Нападнаха ме вируси!Имам вируси!Имам проблеми!!!

    Айде мерси.Няма да го направят като всички останали, ами се правят на интересни =пак да позлвам тяхен продукт, да ме питат защо искам да го махна, пък то е едно "махане"...

    При мен беше деинсталиран и не работеше, но в регистъра на УИН 7-цата, в програми за деинсталиране съществуваше и УИН 7 не можеше да го махне от там, също стоеше и като иконка, макар никаква работа да не вършеше и да не работеше.Добре че беше тази програма-с нея си махнах и други "остатъци" от "деинсталирани" програми...

    Сканира харда и къде каквото намери останало ме попита дали да го трие.

    Ако не вярваш прочети какво е написал потребителят hereticzero тук Явно и той като мен е патил. За мен аск туул и всичко свързано с тях е зловреден софтуер, който в някой случай се самоинсталира преди да си се усетил и изобщо да знаеш, че не може да се премахне след това.

    Нямат никакъв деинсталатор а само обяснения/заблуждения/лъжи които не работят и остава туллбара им.А бе щом имат How to Remove the Ask Toolbar Completely изобщо не ми говори за тях...

    Лъжи, лъжи и пак лъжи...

  5. TNN
    TNN е офлайн
    Member
    Тук е от
    Apr 2008
    Мнения
    250
    #49

    Re:[ПЪРВО ПРОЧЕТИ]-Нападнаха ме вируси!Имам вируси!Имам проблеми!!!

    Цитат Първоначално публикувано от FearMe
    форумна некрофилия + параноя... прекалено много метанол в етанола?
    Точно казано. Оня ден след няколко ракии дори съм забравил да спомена, че се касае за клиентската версия на Symantec Endpoint Protection 12.1. Програмата допуска безплатно ползване при единични неуправляеми компютри и е способна да предпази дори и ползватели като мен - включително и от собствените им недомислици. Тотална автоматизираност при правилни настройки - при май нулев шанс за вредоносния код... Заради тази програма напоследък ми станаха безинтересни нашите и чуждестранните форуми за компютърна сигурност. Вече не ми се "копаят гробници" - за да "търся" още и още някакви си там нови буболечки...Не виждам смисъл.

  6. Novice Аватара на Tanner91
    Тук е от
    Aug 2013
    Живее в
    Шумен
    Мнения
    1
    #50

    Отговор: [ПЪРВО ПРОЧЕТИ]-Нападнаха ме вируси!Имам вируси!Имам проблеми!!!

    Изчетох толкова много неща за 10 години, работил съм с толкова много антивирусни продукти.
    Сигурността не може да бъде гарантирана напълно, цялата сигурност в комуникационните системи, като цяло в компютърните системи е не гарантирана, говоря за нас цивилните потребители. При нас цивилните тази сигурност може да бъде видяна само в банките. Техните системи наистина са добре защитени. Почти съм сигурен че тук 99% от потребителите са с пиратски софтуер, използвали кейгени, кракове, кеймаркери, пачове, длл файлове от не известни и не сигурни източници, а отделно дори може би инсталираният уиндоус е бил заразен още при записването й на диск ако не е оригинален. Почти съм сигурен че инсталирате игри, програми с фрий лицензи или кракнати.
    посещавате уеб страници, които са с подозрително съдържание и без никаква защита, ПОРНО САЙТОВЕ, САЙТОВЕ ЗА ОНЛАЙН СТРИЙМИНГ НА ФИЛМИ и други. От време на време се залъгвам че чистя гадините от система с най различни антивирусни и анти гадини софтуерни продукти, наричам това почистване агресивна борба с вредни кодове, колко е ефективен не мога да гарантирам. Често се случва да се боря с една машина и до като се опитвам да неутрализирам заплахите, заразяват се и моите устройства.... Вирусите няма да свършат, отказал съм се с борбата с тях.
    Това, което правя е следното:
    Разделям си хард диска на 4 дяла.
    Инсталирам в първи дял уиндоус 7 64х а до него линукс убунту колко бита не съм гледал.
    Инсталирам в дял втори уиндоус 8 64х .
    Инсталирам в дял трети Уиндоус ХП СП3 86Х 32 бита.
    Дял четвърти си оставя за дейта, дял неутрален от системните.
    Уиндоус 7 ми е с касперски.
    Уиндоус 8 ми е с ад ауаре.
    Уиндоус ХП ми е с комодо.
    Линукса ми няма защита.
    По принцип чистя вирусите, поне тези които са възможни да се изчистят, правя си бекъп след ено пълно почистване. и деинсталирам антивирусните програми и си карам без такива.
    Разучавам регистрите и се уча как да разпознавам внедрените заплахи и да ги отстранявам от регистрите ръчно. Използвам при влизане в сайтове с подозрително съдържание инкогнито режим на гугъл кром. В интерес на истината са ми влизали много опасни вируси, чудил съм се как не са ми правили поразиии. До като съм виждал доста сринати системи от тях но не и моята. Обяснението е много просто, най вероятно според мен се дължи на това че през повечето време съм без защита с антивирусен софтуер а и отделно имам инсталирани компилатори и софтуерни инструменти от типа на вижуал студио, дев с++ и инструменти за уеб дизайн, също така и много операционни системи в една машина, което може да ги обърква(да обърква вирусите) . Може и да съм се заблудил но така стоят нещата при мен.Използвам програми за почистване на системата като сиси клийнър и евиденс елиминатор.Постоянно се ровя в регистрите, дефрагментирам си дяловете. Общо взето така опазвам моята система, микс от поддръжка и защита.

    Може на моменти да съм параноичен но съм на твърда позиция че всеки който притежава комуникационна система, компютърна система попада в графата потенциална жертва. Понеже архитектурата принципа на действие файловата организация са на такова дълбоко ниво и сложно, давам пример че само с един длл файл може да се постигнат много неща, в зависимост от съдържанието вътре а за останалото използвайте въображението си. Тоест твърдя че с напредването на технологиите, и развитието на разработчиците им, и масовото им разпространение е предпоставка за развитие паралелно с това на глобален шпионски инструмент. Някои агенции точно благодарение на платформите които използваме, се докопват до нашите данни. Мрежата ви изглежда толкова свободна но всъщност е илюзия за да се включим в нея. Прост пример, всеки от вас използва социални мрежи, 100% използвате услугите на гугъл, ютюб и така нататък.

    А относно вирусите най сериозният с който съм се сблъсквал е модифициран който в себе си има червей, троянец, стелт,биос.Никоя антивирусна не я засече, имитираше повредени сектори на харда при сканиране с антивируса, при сканиране антивируса казва сектора е повреден, без да го поверява, прескача и продължава по нататък, точно за това е и стелт вирус. Събираш всичките ми лични данни от сърфирането, при опит да го изтрия се пренасяше из целия хард диск, преминаваше от дял на дял, копираше се в рам паметта, внедряваше се в регистрите, внедряваше се в рама, внедряваше се в биоса, накрая повреждаше бутващия файл на операционната система и не свършва до тук, сега след като е срината системата, не може да се зареди, дори да се зареди сетъпа на какъвто и да е софтуерен инструмент замръзваше по време на стартирането му. Тоест вируса блокираше комуникацията между хард диска, юесби портовете,сд/двд рума. Успях да подкарам само оригинално копие на лицензиран уин, след което почистих регистрите ръчно, унищожих вируса от харда, рама при рестарт губи съдържанието си, флашнах биуса. До като правя това спрях си нета, затворих и и всички портове. И се преборих. Но не беше пробил в моята система а в чужда. Открих го и в моята но не ми беше направил поразии

    Относно вирусите мога да добавя също че:
    Вирусите се пишат от хакери, за удоволствие, за да го продадат на някоя антивирусна корпорация,
    за да го продадат на някой производител на компютърни системи.
    Пишат се от самите антивирусни корпорации за да им се продава антивирусният продукт.
    Пишат се за да се правят пари като се източват банкови сметки на потребители.
    Внедряват се от производителите в драйверите на собствените им продукти за съответните им устройства, не вредят на техните устройства но заразяват и вредят на всичко различно от тяхната марка. Използвам и криптиране на клавиатурата си за да се пазя от кейлогери.
    Този пост е редактиран от Tanner91; 20-08-13 в 19:29.
    Jack Krauser одобрява това.

  7. Member Аватара на vdsvicky
    Тук е от
    Apr 2010
    Живее в
    София/Созопол
    Мнения
    984
    #51

    Отговор: [ПЪРВО ПРОЧЕТИ]-Нападнаха ме вируси!Имам вируси!Имам проблеми!!!

    Аз не съм разделял харда... Стои си ми цял и си гледам голи мацки на порно сайтове! Проблеми нямам никакви!
    Единствените вредители са тия пусти реклами, които така ти тровят процесорчето, че не знам...

  8.  
     
  9. Banned
    Тук е от
    Aug 2009
    Живее в
    гр. Сопот
    Мнения
    2,204
    #52

    Отговор: [ПЪРВО ПРОЧЕТИ]-Нападнаха ме вируси!Имам вируси!Имам проблеми!!!

    И мен ме бяха нападнали тези скапани реклами. Опитах какво ли не за да ги разкарам. Накрая ми писна и бастисах Windows-а. Е, повече от месец реклами няма.

  10. Senior Member
    Тук е от
    Aug 2015
    Живее в
    Сев.-Изт. Б-я
    Мнения
    6,170
    #53

    Отговор: [ПЪРВО ПРОЧЕТИ]-Нападнаха ме вируси!Имам вируси!Имам проблеми!!!

    Цитат Първоначално публикувано от vdsvicky Виж публикацията
    Аз не съм разделял харда... Стои си ми цял и си гледам голи мацки на порно сайтове! Проблеми нямам никакви!
    Единствените вредители са тия пусти реклами, които така ти тровят процесорчето, че не знам...
    Ако си с FIREFOX сложи разширението Adblock Plus и така ще елиминираш рекламите.

  11. Senior Member Аватара на sony 1
    Тук е от
    Dec 2016
    Мнения
    2,399
    #54

    Отговор: [ПЪРВО ПРОЧЕТИ]-Нападнаха ме вируси!Имам вируси!Имам проблеми!!!

    Цитат Първоначално публикувано от emil vasilev Виж публикацията
    Ако си с FIREFOX сложи разширението Adblock Plus и така ще елиминираш рекламите.
    uBlock Origin също е перфектен за Google Chrome за други браузъри мисля че същo го има но трябва да се провери.

  12. Senior Member
    Тук е от
    Sep 2015
    Мнения
    6,492
    #55

    Отговор: [ПЪРВО ПРОЧЕТИ]-Нападнаха ме вируси!Имам вируси!Имам проблеми!!!

    USB флаш паметите не могат да се извадят безопасно, вина дава съобщение, че се ползва от друг процес.
    Започна да ми прави впечатление и хоп...autorun.ini
    Стартира някакво exe, с различно име на всяка флешка.

    - - - - - - - - - -

    Ето какво хвана:
    20201113_005247.jpg

  13. Member
    Тук е от
    Oct 2002
    Мнения
    637
    #56

    Отговор: [ПЪРВО ПРОЧЕТИ]-Нападнаха ме вируси!Имам вируси!Имам проблеми!!!

    Как и къде го лепна тоя вирус?

  14.  
     
  15. Senior Member
    Тук е от
    Sep 2015
    Мнения
    6,492
    #57

    Отговор: [ПЪРВО ПРОЧЕТИ]-Нападнаха ме вируси!Имам вируси!Имам проблеми!!!

    Или от един втора употреба комп с нова инсталация на вин7 или си е бил на някоя флешка, щото търсех нещо за виртуален CD-rom и ги изредих всичките.
    Може и по някои стари архиви да е бил, касперски го засече прикачен и към няколко .exe-та които аз съм ги правил, презентационни 3D обекти.

  16. Senior Member Аватара на Jack Krauser
    Тук е от
    Apr 2012
    Мнения
    5,735
    #58

    Отговор: [ПЪРВО ПРОЧЕТИ]-Нападнаха ме вируси!Имам вируси!Имам проблеми!!!

    Аз затова използвам сд-карти - хем по-бързи от флашките, хем не ловят вируси...
    Прикачени изображения Прикачени изображения

  17. Senior Member
    Тук е от
    Sep 2015
    Мнения
    6,492
    #59

    Отговор: [ПЪРВО ПРОЧЕТИ]-Нападнаха ме вируси!Имам вируси!Имам проблеми!!!

    Защо не ловят?

  18. Senior Member Аватара на Jack Krauser
    Тук е от
    Apr 2012
    Мнения
    5,735
    #60

    Отговор: [ПЪРВО ПРОЧЕТИ]-Нападнаха ме вируси!Имам вируси!Имам проблеми!!!

    Ами ей така... не ловят.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 4 от 5 ПърваПърва ... 2345 ПоследноПоследно

Подобни теми

  1. Имам HAIER HSU-12HV03/R2D(SDB) = Имам проблем ПОМАГАЙТЕ!
    От DIDOTO във форум Климатици Haier
    Отговори: 8
    Последно: 09-01-11, 16:29
  2. ВИРУСИ
    От pettiofi във форум Windows
    Отговори: 8
    Последно: 26-03-09, 12:30
  3. Имам проблеми с кирилизацията на DVP 5960/37
    От Moniblanje във форум Blu-ray и DVD плейъри и рекордери
    Отговори: 2
    Последно: 17-12-07, 22:04
  4. Имам проблеми със субтитрите на DVD домашно кино Panasonic SC-ht340.?!
    От mala във форум Blu-ray и DVD плейъри и рекордери
    Отговори: 1
    Последно: 25-02-07, 17:51
  5. вируси вьв Виндоус
    От malerd във форум Windows
    Отговори: 7
    Последно: 18-05-06, 22:11

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе