Здравейте.Имам следния досаден проблем с Уиндоус ХР SP2.Наскоро при поредното зареждане на системата се появил нов десктоп (син фон, с кошчето и нищо друго). Няма и помен от предишния десктоп и съдържанието му.Просто се е заменил с нов.Нямам представа какво е правено с машината, само ми описаха проблема и ме помолиха да помогна. Почистих всичко с Dr. Web, Trojan Remover и Avira Antivir.Прави ми впечатление, че когато опитам да променя нещо по настройките на Windows, каквото и да е (да добавя допалнителен език или да настроя Windows да работи по бързо-My Computer-Properties-Performance-Properties-Visual efects-Optimize for best performance), cлед като натисна apply, всичко си остава непроменено.
Не мога да използвам и system restore, защото не е активиран никога. Не става и да сменя users, защото съществува само един единствен.
Прави ми впечатление и че при опит за рестартиране или изключване на компютъра се появява символ, че има чакащи ъпдейти, които за да бъдат инсталирани е необходимо да се изключи машината. След изключване всичко остава непроменено, защото отново се появява знак, че има неинсталирани ъпдейти, които ще бъдат инсталирани при изключване на компютъра.И така отново и отново.
Всичко изглежда толкова объркано, колкото го описвам.
Можете ли да ми подскажете къде да търся проблема? Благодаря на всички, които биха се отзовали.