Re:Малко въпроси за Windows 7
Една уеб камерка ме тормози от много време,немога да я подкарам на windows 7.Камерката е;Genius Trek 320R.Прерових нета,пробвах и много програми от рода на Driver Genius Professional,но нищо.Опитах и;compatibility с ХР и VISTA RUN AS ADMINISTRATOR пак нестава.Ако може някой да помогне,че накрая ще я ударя в майката земя.Благодаря предварително.
Продължавам с въпросите си от тази тема http://forum.setcom.bg/index.php/top...html#msg403787 тук, защото вече не съм с Линукс.
Моля за съвети как да подлъжа лаптопа да буутне от DVD-то за да инсталирам Windows 7 на мястото на XP?
- в BIOS-а съм задал реда на буутване и на първо място е оптичното устройство, на второ харда.
- пак там от AHCI настройката е сменена на IDE.
Засега нищо не помага. И да извикам реда за буутване и отново да посоча буутване от оптичното устройство - след малко си започва да зарежда XP-то.
Опитах и инсталация под XP и изглежда че ще се получи, с информация че старата операционна система щяла да бъде набутана в една папка. Но това не ми изглежда чист начин на инсталиране, с форматиране на диска преди това.
Какво трябва да направя?
roumen68,според мен всичките ти проблеми идват от твърдият диск...как точно си организирал структурата му...колко дяла имаш на твърдият диск и как са организирани т.е колко първични и колко логичски дяла имаш...в другата тема те попитах нещо подобно,но не ми отговори...
Как го излъга да ти бутне и качи ХП...
И на мен не ми стана ясно точно как стана с XP-то, просто в един момент тръгна. Тогава пробвах с 2 CD-та с една и съща версия на CD, оригиналното бe леко надраскано, затова го презаписах на ново CD и с второто тръгна.
За твърдият диск - оригинално беше разделен на 4 дяла, форматирах го като NTFS в 1 дял - C и така инсталирах XP.
Сега опитах следното - записах win 7 и на флашка. Зададох реда на буутване така че SD Card и Optical drive да са в началото на буутването, а харда на последно място. Но с или без флашката изписва едно и също: Missing Operating System.
А точно за тази версия на Win 7 четох много похвални отзиви от потребители. Имидж файла ISO го разархивирах с winrar и основните файлове ги записах на DVD в root директорията му.
http://inlinethumb13.webshots.com/24...600x600Q85.jpg
По тоя начин няма да стане. Оставам с впечатлението Румба, че ти отваряш имидж файла с някой архиватор, екстрактваш всичките файлове и ги мяташ на диск. Ако е така , никога няма да бутне. Трабва самият имидж файл да се запише на диск. Ако ползваш Неро Експрес , отиваш на Image,Project,Copy и муъ даваш Disk Image or Saved Project. Посочваш му имидж файла и чакаш да се запише , после си готов.
Това с флашката не се прави така,а с тази програмка...Windows7-USB-DVD-tool.
Тези 4 дяла ме притесняват...ако всички са първични може да ти създават проблеми.
Моят съвет е да изтриеш всички дялове и да си ги създадеш на ново...кажи колко дяла са ти необходими за да ти кажем ка да ги организираш...
Няма проблем да има няколко системни дяла , аз на лаптопа също имам 4 ............е при мен са с различни ОС ама. Най добре да форматира с инсталатора на седмицата.
stenly,как са организирани при теб тези 4 дяла...всички първични ли са.Защото аз доколкото знам,а съм си и патил от това...първичните не бива да са повече от 3
Румене това с Нерото...отиваш на Rcorder-Burn Image показваш му къде се намира имиджа ти и печеш...ако неси на експрес ,а на Nero Burning ROM
Да и 4те са primary и няма никакъв проблем. Единствената грижа е ,че трябваше да инсталирам някой буут менъджър, че все имаше някоя ОС която не иска да види останалите.
@KonanVarvarina, както вече го написах - още при инсталирането на XP форматирах целият хард и в момента има само един единствен дял. За разделянето по нататък на няколко дяла - справям се, благодаря ти все пак :)
Стенли, ами да! Точно така правя - разархивирам имидж файла и чакам да тръгне.
За записване ползвам Ashampoo Burning Studio.
А може ли целият имидж файл както си е - така да го запиша на DVD? Това ли трябва да се направи?
Нищо не трябва да разахивираш...търсиш нещо от сорта на Burn Image или запиши имидж фаил(не съм ползвал Ashampoo Burning Studio),показваш му къде се намира имиджа ти и записваш...
Току що разгледах Ashampoo Burning Studio
Отиваш на Create/Burn Disc Images ->Burn CD/DVD Blu-ray Disc from a Disc Image показваш къде се намира имиджа слагаш диска и печеш...
румба, ке те тепаме :))
stenly, вярно, че няма проблем да има човек няколко системни дяла, но нали се сещаш, че буут мениджърите не са чааак толкова читави, че понякога да не стане гъба (което и предположих, след като инсталаторите бяха убедени, че хардът се е скапал)
както и да е, очакваме roumen68 да пише следващия си пост от лаптопа ;)
Ей, мерси много! :)
Първи опит - записах ISO файла както си е - неуспешен.
Втори опит - записах го като image file и пустото нещо взе че тръгна! Да видим докъде ще я докарам :)
KonanVarvarina, това със Windows 7 USB DVD Download Tool го опитах вече, но за имидж файла казва че не е valid ISO file.
Aбe FearMe , до сега трябваше да сме запалили колата и да сме в Добрич при Румбата :)
Румба , чакаме и инфо дали успешно си инсталирал седмицата, че после ще ти обяснявам и как да я активираш, че след 30 дена ще спре да ти работи.
@stenly
абе ти нали уж не ползваше активатори?
@roumen68
Аз имам един свестен, ако трябва ща пращам, че тия в замунда съм ги опитал, и нито един не става, като хората.