Направи дефрагментация на харда! Сканирай с MBAM!
От поне 10гдини ползвам АВАСТ да не кажа и повече на около 100компа. Само 2пати съм имал заразен в 95% позвам "НОМЕ" версията. Сега 5та е мн подобрена.
как да сканирам с MBAM? иначе дефрагментации правя непрекъснато ... термина "чегъртане" озн., че включвам компа зарежда много бавно ... а след това процесора започва да работи на над 50-60 % и по научно немога да обесня как чегърта - издава много гаден звук ... като че ли набира трактор ...
Braykov,инсталирай си едно Убунту и забравяш за антивирусни и "чегъртане"...
Операционна система...Линукс...Първоначално публикувано от Braykov
http://img59.imageshack.us/img59/7301/35696058.png
http://img140.imageshack.us/img140/3319/95930819.png
1. кой процес заема 50-60%Първоначално публикувано от Braykov
2. кой ти е казал, че шумът от харда (ако изобщо е от харда) се оправя с дефрагментиране?
3. бавното зареждане в 99% от случаите е заради windows, претоварен с резидентни програми и други боклуци, а не от вируси. направи една снимка на активните си процеси, за да ти кажем кое може и да го няма
4. AVG не е зле, но не е сред фаворитите ми...
не съм ползвал "defrag" от както минах на АТА 100 на харда и ДДР 333 мхз ( платформата кой помни толкова)
Това за мен е отдавна абсолютно излишна програма- самия трансфер е толкова бърз че дефрага със или без него не се усеща.
има и нещо далеч по-важно - самият windows си кешира каквото където си прецени, като това има далеч по-голямо значение за бързодействието му, отколкото цялостта на файловете...
Колкото хора, толкова различни антивирусни ще ти препоръчат. Ако си доволен от досегашната работа на Пандата, не мисля че е нужно заради един проблем с нея да я сменяш. Аз ползвам безплатната версия на AVG и досега не съм имал някакви значими проблеми с гадини. Относно изчистването - преди време се бях сблъскал с невъзможността да изчистя някакъв вирус (вече не помня какво точно беше) и след известно ровене намерих, че въпросната гадина се чисти само в Safe mode на компютъра. Рестартирах в сейф мод, пуснах антивирусната и тя си изчисти всичко. Аз съм общо взето лаик в тая област, така че не давам акъл, само споделям моя опит :-) Иначе в нета има един куп тестове и класации за "най-добра антивирусна на годината" и прочее.
Апропо, относно мненията: Преди 2-3 години в сп.PCWorld имаше тестове на антивирусни. Според теста на списанието, начело тогава по всички показатели беше сложена BitDefender. Но като продължих да разгръщам списанието и какво да видя - на цяла страница реклама на въпросния БитДифендър. И чак тогава обърнах внимание, че в почти всички броеве за годината имаше по 1-2 рекламни страници за въпросната антивирусна. И си викам: "Е, няма как - основен рекламодател няма как да не спечели теста за най-надежден продукт" :-)
Извинявам се - май малко оффтопик стана тука, ама то с антивирусната е като с избора на автомобил - колото човека попиташ, толкова различни марки ще ти препоръчат :-)
Първо да уточним, че в наши дни вирусите вече станаха рядкост. Сега на мода са малоумно написани програми от разни аматьори. Това обикновенно са червейчета, троянци, downloader-и, spyware и други боклучета. Аматьорите също се учат и се развиват, но това не са вируси и са далеч по-примитивни. Това което ти трябва е по-скоро анти-spyware програма отколкото антивирусна. Ако щеш вярвай, но от вирус няма начин да се опазиш ако е написан от професионалист. В добавка ще добавя, че и споменатите боклучетата могат да създават проблеми. Програмите колкото и да са добри не могат да се справят с редица варианти на примитивни паразити и safe mode-а не е решение. Единствената оправия е потребителите да станат по-компетентни. Ако е до програмите аз препоръчвам AVG Antivirus + Spyware Terminator (без Clam AV). И двете са безплатни за Home потребители. И двете са много леки (Spyware Terminator ако се конфигурира правилно) в добавка също е хубаво да има HijackThis, но това се ползва само когато се качва нещо ново или се чисти паразит. Само последно да кажа, че никаква програма не може да опази потребител който не е наясно как да се пази.
CIS /Comodo/ в допълнение с Malwarebytes' + Anti-Malware и SUPERAntiSpyware Free Edition. Последните 2 не са в активен режим - само ръчен ъпдейт и ръчно сканиране при евентуална нужда.
Говорим за офис вехтошарник с Р3 цели 1,4 ГХц/512МБ Рам . Работи си машинката.
Иначе съм привърженик на Аvast - но0 той не е за комерсиално ползване.