Здравейте,
Търся съвет по въпроса с антивирусната. Близо година изкарах с Panda Cloud, от която като цяло нямам забележки - лека, не товари и не съм и имал проблеми от нейна страна. Преди около 2 седмици обаче се сблъсках с един червей, наричащ се Conficker (може да е бил D или E, не помня), с който тя не се справя (макар че, на сайта пише че се...), само го открива, но не може да го премахне. След справка със закотвената тема (и с цената на един ден) успях да прочистя офисните компютри. От тук насетне ме мъчи следния въпрос - каква антивирусна да сложа? Повече от ясно е, че няма такава която да е 100% сигурна. Като цяло търся съвет за безплатна такава, с уговорката да не гълта много ресурс. За момента съм сложил пробната версия на Dr.Web, но като цяло нещата много се завлачиха (по тромаво взе да върви уиндоуса). Машината е с 1gb ram, приказката е за win xp sp3. Тук във форума не успях да открия тема за антивирусните (говоря актуална), а от разните ревюта които четох не се ориентирам - положително доста се говори за Avira, но знам ли. Затова търся и мнения/съвети по темата.