Страница 1 от 2 12 ПоследноПоследно
Резултати от 1 до 15 от общо 28

Уеднаквяване на всички IE прозорци.

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Member
    Тук е от
    Jul 2001
    Мнения
    664
    #1

    Уеднаквяване на всички IE прозорци.

    Как мога да ги уеднаквя?

    В смисъл искам всички да са maximize.Знам че може да се настрои от shortcuta да е maximize, но ако кликна на линк, който отваря друг прозорец той не miaximized.Предполагам че става или с пипане в регистрите или с програмка някаква. но не знам как точно.

  2.  
  3. Senior Member Аватара на Malone
    Тук е от
    Jul 2003
    Мнения
    3,892
    #2

    Уеднаквяване на всички IE прозорци.

    "На ръка" става така

    ==============



    1. Стартирай IE,



    2. Десен бутон на който и да е линк на страницата и избираш "Open in a New Window"



    3. Връщаш се към първия IE прозорец, който си отворил и го затваряш.



    4. Върни се към втория прозорец и <u>ръчно</u> го разтегни до пълния размер на екрана.

    (Не използвай maximize бутона, тъй като временните настройки няма да останат, следващия път прозореца пак ще бъде минимизиран)



    5. Сега натисни Ctrl клавиша, и затвори втория прозорец с "close" от меню "File" <font color="red">[Това е важно!!!]</font id="red">, <u>като зъдържаш Ctrl клавиша натиснат</u>.



    Сега всички прозорци ще се отварят maximized.



    Има и много програми за тази цел, както ти е по удобно.

    =====================================

    <font color="pink">IE New Window Maximizer ver. 2.3.0.2</font id="pink"> [не съм го тествал]

    http://www.jiisoft.com/iemaximizer/iemaximizer23.exe




  4. Member
    Тук е от
    Jul 2001
    Мнения
    664
    #3

    Уеднаквяване на всички IE прозорци.

    Хиляди благодарности []

    Ръчния метод е достатъчен



    edit:не става ръчния метод []



    edit2:ръчния метод също става, но колкото и да го разпъвам не може да стане като максимизиран

    софтуера става, но трябва да е резидентен.



    Ще пробвам със софтуера






  5. Junior Member
    Тук е от
    Aug 2003
    Мнения
    46
    #4

    Уеднаквяване на всички IE прозорци.

    софтуера е перфектен много ми харесва

  6. Senior Member Аватара на Malone
    Тук е от
    Jul 2003
    Мнения
    3,892
    #5

    Уеднаквяване на всички IE прозорци.

    Не е казано, че трябва да разпъваш само единия ъгъл. Разпъваш отвсякъде докато изпълниш изцяло екрана.

    По този метод губиш единствено дебелината на борда на самия прозорец, не повече от 1 мм. В точки не знам колко е.

    Ако този тънък борд е проблема ще търсим друг начин.

    []



    <font color="maroon">//edit</font id="maroon">

    Тази тема се оказа доста обсъждана в мрежата.

    Най интересното е, че всички стигат до това което аз те посъветвах.

    Използват израза pseudo maximized прозорци.

    Не може да няма начин обаче, новите прозорци да са си точно максимизирани, а не pseudо.

    Мисля, че ключа е в секцията

    <font color="black">HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Internet Explorer\Main</font id="black">

    и value

    <font color="black">Window_Placement</font id="black">

    но не предприемай нищо преди да ти се обадя.



    <font color="maroon">//edit</font id="maroon">

    Тази value определя вида на първия отворен прозорец. Първото отваряне на сесията.

    Ако я изтриеш [value], рестартираш, максимизираш прозореца и го затвориш Win си прави нов запис, който указва, че за в бъдеще предпочеташ прозореца да е максимизиран. При което и да е следващо отваряне, прозореца ще е максимизиран но доколкото разбрах проблема при тебе не е в първия, а в новите "контекстни" прозорци.



    Изтриването на този ключ обаче, не влияе върху размера на следващите, нарекох ги "контекстни" прозорци от този. Те не са максимизирани. Значи ако в кода на страницата е зададено тя да се отваря в същия прозорец, ще е максимизирана, но ако е в нов, не. Или пък ако я отвориш от контекстното меню на десния бутон "Open in New Window".



    Продължаваме.[]

  7.  
  8. Member
    Тук е от
    Oct 2002
    Мнения
    369
    #6

    Уеднаквяване на всички IE прозорци.

    Nqakoi mai zabravqa che internet explorera e integriran izcqalo v windows i tochno poradi tazi prichina moje da se komandva ot opciite za prozorci na windows ..

    prosto trqabva da se setne na windows da pomni nastroikite na vseki prozorec sled tova puskash explorera otvarqash link maximizirash prozoreca zatvarqash vsichki drugi i sled tova nego ...

  9. Senior Member Аватара на Malone
    Тук е от
    Jul 2003
    Мнения
    3,892
    #7

    Уеднаквяване на всички IE прозорци.

    Излишно поучителен тон и неподходящ съвет alexandro



    Чети внимателно за какво става дума, не говорим за страници, които се отварят в main window, а за тези които се отварят в нов прозорец, или ако ги отваряш, чрез опцията "Open in New Window".



    Ако имаш време пробвай съвета, който си дал. Ще се убедиш, че е изцяло неподходящ.

    Или това, което искам да кажа е, че настройките при отделните контекстни прозорци след първия при IE, нямат нищо общо с опцията "Open each folder in its own window" във Folder Options при Windows Explorer.



    Верно е, браузър е, независимо от малките разлики в интерфейса при Windows Explorer и Internet Explorer, имат общи неща [взаимозаменяеми са], но в конкретния случай няма да се получи нищо, уверявам те.

    Най малкото хвърли един поглед в регистратурата. Настройките на IE са на съвсем различно място от настройките на Windows Explorer.



    Ключови думи

    <font color="orange">Internet Explorer</font id="orange">, value <font color="orange">Main</font id="orange"> за IE

    и

    <font color="orange">Explorer</font id="orange"> за Windows Еxplorer



    И пак повтарям, търсим начин новия контекстен прозорец да е напълно максимизиран, да не се вижда борда му. [Ако решиш да пробваш съвета си]





    <font color="red">И много те моля пиши на кирилица!</font id="red">


  10. Member
    Тук е от
    Jul 2001
    Мнения
    664
    #8

    Уеднаквяване на всички IE прозорци.

    Malone - значи виж сега къде е проблема.При ръчния метод прозореца се ресайзва почти до края, по принцип това е почти 95% достатъчно за повечето хора.Обаче при мене следната ситуацияпример):

    Имам един прозорец който чета в момента, там има линк, върху който аз кликвам и се отваря новия прозорец, който аз прочитам и бързо засилвам курсора в горния десен ъгъл, където кликвам върху CLOSE (X) и каккво се получава >? --- затворил се е първия прозорец а не контекстния!

    Е т'ва направо ме вбесявва [:D].

    Имаше такава тема в FTL, но там не можаха да решат проблема.

  11. Senior Member Аватара на Malone
    Тук е от
    Jul 2003
    Мнения
    3,892
    #9

    Уеднаквяване на всички IE прозорци.

    А ... какво казваш ти my man?!

    За пръв път чувам такава ситуация ...

    Значи не се затваря контекстния, въпреки, че него затваряш с х, а се затваря ... основния, родителския, този от който идва линка на новия, така ли? Правилно ли съм разбрал?



    Ако е така, това е много странно.

    Ще намерим отговор ...

  12. Gadget
    Guest
    #10

    Уеднаквяване на всички IE прозорци.

    Ех, такива проблеми се решават на място и на маса...

  13. Member
    Тук е от
    Jul 2001
    Мнения
    664
    #11

    Уеднаквяване на всички IE прозорци.

    <blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">цитат:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote">А ... какво казваш ти my man?!

    За пръв път чувам такава ситуация ...

    Значи не се затваря контекстния, въпреки, че него затваряш с х, а се затваря ... основния, родителския, този от който идва линка на новия, така ли? Правилно ли съм разбрал?

    <div align="right">оргинално мнение на Malone</div id="right">

    </td id="quote"></tr id="quote"></table id="quote"></blockquote id="quote"><font size="2" id="quote"></font id="quote">

    exactly

    По принцип това е невъзможно[], но в бързината точно този 1-2мм, които не достигат на контекстния прозорец са проблема.Просто в бързината при натискане в горния десен ъгъл на (Х) се натиска (Х)а на главния а не на контекстния прозорец, защото контекстния е с няколко мм по малак от родителския.



    Тва стана е*ати странното обяснение.Ще взема да пусна тая тема, в който форум се сетя[:D][:D][:D]

  14. Senior Member Аватара на Malone
    Тук е от
    Jul 2003
    Мнения
    3,892
    #12

    Уеднаквяване на всички IE прозорци.

    Така може, защото иначе твоя Windows щеше да уникален. x на единия, а се затваря другия ... [}]

    Ами малко по внимателно със затварянето.[] Гледай къде натискаш.

  15. Member
    Тук е от
    Jul 2001
    Мнения
    664
    #13

    Уеднаквяване на всички IE прозорци.

    Очевидно ще се придържам към софтуера.(тъпото е че е резидентен)

  16. Gadget
    Guest
    #14

    Уеднаквяване на всички IE прозорци.

    Значи има решение на проблема без програми... ама не ми се обяснява... иначе става бързо

  17.  
  18. Senior Member Аватара на Malone
    Тук е от
    Jul 2003
    Мнения
    3,892
    #15

    Уеднаквяване на всички IE прозорци.

    Gadget, кажи за да не помислим, че се изхвърляш []



    Правилно ли разбра какво иска lightmaster?

    Всички контекстни прозорци, отварящи се отделно от основния да се отварят напълно максимизирани, а не pseudo.

    Като разбира се след рестарт, настройките да се запазят.

    С IE, не с някой друг браузър ...



    Очаквам отговор инспекторе ...

    [:D]






Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 1 от 2 12 ПоследноПоследно

Подобни теми

  1. Отговори: 2
    Последно: 10-05-11, 19:06
  2. Устройство за изключване на климатик при отворени прозорци
    От spiritfolio във форум Въпроси свързани с монтажа
    Отговори: 31
    Последно: 19-04-11, 16:14
  3. До 350 евро връщат от кредит за подмяна на прозорци
    От Lupus във форум Топлоизолация и дограма. Вентилация и обработка на въздуха
    Отговори: 19
    Последно: 24-01-08, 12:44
  4. Отговори: 26
    Последно: 22-02-04, 17:28
  5. Отговори: 3
    Последно: 10-10-03, 22:11
SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Този форум се задвижва, благодарение на Persy Сървър
Следвай ни
Горе